Înapoi 
 Înainte 
Regulamentul de procedură al Parlamentului European
Legislatura a 8-a - martie 2019
EPUB 157kPDF 1071k
CUPRINS
APENDICE
ÎN ATENŢIA CITITORILOR
COMPENDIU DE ACTE JURIDICE PRINCIPALE REFERITOARE LA REGULAMENTUL DE PROCEDURĂ

ANEXA IA : CODUL COMPORTAMENTULUI ADECVAT AL DEPUTAȚILOR ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN ÎN EXERCITAREA FUNCȚIILOR LOR

1.   În exercitarea funcțiilor lor, deputații în Parlamentul European tratează toate persoanele care lucrează în Parlamentul European cu demnitate, politețe și respect, fără prejudecăți sau discriminare.

2.   În exercitarea funcțiilor lor, deputații se comportă cu profesionalism și, în relațiile lor cu personalul, în special, nu folosesc un limbaj degradant, insultător, ofensator sau discriminatoriu și nici nu întreprind orice alte acțiuni lipsite de etică, înjositoare ori ilegale.

3.   Prin acțiunile lor, deputații nu incită și nu încurajează personalul să încalce, să eludeze sau să ignore legislația în vigoare, normele interne ale Parlamentului sau prezentul cod și nici nu tolerează un astfel de comportament din partea personalului aflat sub responsabilitatea lor.

4.   Pentru ca Parlamentul European să funcționeze eficient, deputații urmăresc să asigure, cu discreția necesară, că dezacordurile sau conflictele care implică personalul aflat sub responsabilitatea lor sunt tratate rapid, just și eficace.

5.   Dacă este necesar, deputații cooperează de îndată și pe deplin în cadrul procedurilor în vigoare pentru soluționarea situațiilor de conflict sau hărțuire (psihologică sau sexuală), inclusiv printr-o reacție promptă la eventualele acuzații de hărțuire. Deputații ar trebui să urmeze formările specializate organizate pentru ei privind prevenirea conflictelor și a hărțuirii la locul de muncă, precum și privind buna gestionare a activităților biroului.

Ultima actualizare: 13 mai 2019Notă juridică - Politica de confidențialitate