Înapoi 
 Înainte 
Regulamentul de procedură al Parlamentului European
Legislatura a 9-a - iulie 2019
EPUB 148kPDF 764k
CUPRINS
ÎN ATENŢIA CITITORILOR
COMPENDIU DE ACTE JURIDICE PRINCIPALE REFERITOARE LA REGULAMENTUL DE PROCEDURĂ

TITLUL VIII : COMISII ŞI DELEGAŢII
CAPITOLUL 2 : DELEGAŢII INTERPARLAMENTARE

Articolul 223 : Constituirea şi rolul delegaţiilor interparlamentare

1.   La propunerea Conferinței președinților, Parlamentul constituie delegații interparlamentare permanente și stabilește natura acestora și numărul de membri în funcție de atribuțiile fiecăreia. Membrii sunt numiți de grupurile politice și deputații neafiliați în cursul celei dintâi sau celei de a doua perioade de sesiune a Parlamentului nou-ales pentru întreaga durată a legislaturii.

2.   Grupurile politice asigură, în măsura posibilului, o reprezentare echilibrată a statelor membre, a viziunilor politice și a sexelor. Nu se permite ca peste o treime dintre membrii unei delegații să aibă aceeași naționalitate. Articolul 209 se aplică mutatis mutandis.

3.   Birourile delegaţiilor se constituie în aplicarea procedurii stabilite pentru comisiile permanente, în conformitate cu articolul 213.

4.   Competenţele generale ale diferitelor delegaţii sunt definite de către Parlament. Acesta poate, în orice moment, să le extindă sau să le restrângă.

5.   Dispoziţiile de executare privind activitatea delegaţiilor se stabilesc de către Conferinţa preşedinţilor, la propunerea Conferinţei preşedinţilor de delegaţie.

6.   Președintele delegației informează în mod regulat comisia competentă pentru afaceri externe cu privire la activitățile delegației.

7.   Președintelui unei delegații i se oferă posibilitatea de a fi audiat de către o comisie atunci când pe ordinea de zi se află un punct care ține de domeniul de competență al delegației. Același lucru se aplică președintelui sau raportorului unei comisii în cazul reuniunilor unei delegații.

Ultima actualizare: 19 decembrie 2019Aviz juridic - Politica de confidențialitate