Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 1992/0449(COD)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A5-0320/2001

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A5-0320/2001

Keskustelut :

Äänestykset :

Hyväksytyt tekstit :

P5_TA(2001)0544

Hyväksytyt tekstit
Tiistai 23. lokakuuta 2001 - Strasbourg
Työntekijöiden suojeleminen altistumiselta fysikaalisista tekijöistä (tärinä) aiheutuville riskeille *** II
P5_TA(2001)0544A5-0320/2001

Euroopan parlamentin lainsäädäntöpäätöslauselma neuvoston yhteisestä kannasta Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin antamiseksi terveyttä ja turvallisuutta koskevista vähimmäisvaatimuksista työntekijöiden suojelemiseksi altistumiselta fysikaalisista tekijöistä (tärinä) aiheutuville riskeille (kuudestoista direktiivin 89/391/ETY 16 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu erityisdirektiivi) (7914/1/2001 REV 1 - C5-0293/2001 - 1992/0449(COD) )

(Yhteispäätösmenettely: toinen käsittely)

Euroopan parlamentti, joka

-  ottaa huomioon neuvoston yhteisen kannan (7914/1/2001 REV 1 - C5-0293/2001 ),

-  ottaa huomioon ensimmäisessä käsittelyssä esittämänsä kannan(1) komission ehdotuksesta Euroopan parlamentille ja neuvostolle (KOM(1992) 560 (2) ),

-  ottaa huomioon komission muutetun ehdotuksen (KOM(1994) 284 (3) ),

-  ottaa huomioon EY:n perustamissopimuksen 251 artiklan 2 kohdan,

-  ottaa huomioon työjärjestyksen 80 artiklan,

-  ottaa huomioon työllisyys- ja sosiaalivaliokunnan suosituksen toiseen käsittelyyn (A5-0320/2001 ),

1.  tarkistaa yhteistä kantaa seuraavasti;

2.  kehottaa puhemiestä välittämään parlamentin kannan neuvostolle ja komissiolle.

Neuvoston yhteinen kanta   Parlamentin tarkistukset
Tarkistus 1
Johdanto-osan 3 kappale
   3) Ensimmäiseksi on syytä toteuttaa toimenpiteet, joilla työntekijöitä suojellaan tärinän aiheuttamilta riskeiltä, koska ne vaikuttavat työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen aiheuttamalla erityisesti tuki- ja liikuntaelimistöön, hermostoon ja verenkiertoon liittyviä ongelmia. Näillä toimenpiteillä pyritään sekä varmistamaan jokaisen työntekijän terveys ja turvallisuus että luomaan perusta kaikkien yhteisön työntekijöiden vähimmäissuojalle, jotta vältettäisiin mahdollinen kilpailun vääristyminen.
   3) Ensimmäiseksi on tarpeen toteuttaa toimenpiteet, joilla työntekijöitä suojellaan tärinän aiheuttamilta riskeiltä, koska ne vaikuttavat työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen aiheuttamalla erityisesti tuki- ja liikuntaelimistöön, hermostoon ja verenkiertoon liittyviä ongelmia. Näillä toimenpiteillä pyritään sekä varmistamaan jokaisen työntekijän terveys ja turvallisuus että luomaan perusta kaikkien yhteisön työntekijöiden vähimmäissuojalle, jotta vältettäisiin mahdollinen kilpailun vääristyminen. On tarpeen hyväksyä mahdollisimman pian tämän direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle jääviä fysikaalisia tekijöitä (melu, optinen säteily ja elektromagneettiset kentät ja aallot) koskevia direktiivejä.
Tarkistus 2
3 artiklan 2 kohdan 1 alakohdan a ja b alakohta
   a) kahdeksan tunnin vertailuaikaan standardoidun päivittäisen altistuksen raja-arvoksi vahvistetaan 1,15 m/s2 tai jäsenvaltion halutessa tärinäannoksen arvoksi (VDV) 21 m/s1,75 ;
   a) kahdeksan tunnin vertailuaikaan standardoidun päivittäisen altistuksen raja-arvoksi vahvistetaan 0,8 m/s2 tai jäsenvaltion halutessa tärinäannoksen arvoksi (VDV) 14,6 m/s1,75 ;
   b) kahdeksan tunnin vertailuaikaan standardoidun päivittäisen altistuksen toiminta-arvoksi vahvistetaan 0,6 m/s2 tai jäsenvaltion halutessa tärinäannoksen arvoksi (VDV) 11 m/s1,75 .
   b) kahdeksan tunnin vertailuaikaan standardoidun päivittäisen altistuksen toiminta-arvoksi vahvistetaan 0,5 m/s2 tai jäsenvaltion halutessa tärinäannoksen arvoksi (VDV) 8,5 m/s1,75 .
Tarkistus 3
5 artiklan 2 kohdan c alakohta
   c) tärinästä johtuvien vaurioiden riskiä vähentävien lisälaitteiden, erityisesti tehokkaasti kokokehotärinää heikentävien istuinten, käyttäminen,
   c) tärinästä johtuvien vaurioiden riskiä vähentävien lisälaitteiden, erityisesti tehokkaasti kokokehotärinää heikentävien istuinten ja tärinää vähentävin kädensijoin varustettujen laitteiden , käyttäminen,
Tarkistus 4
8 artiklan 3 kohdan a a alakohta (uusi)
   a a) työnantajalle on ilmoitettava kaikista terveydentilan seurannan yhteydessä tehdyistä merkittävistä havainnoista,
Tarkistus 5
9 artikla
Pannessaan täytäntöön 5 artiklan 3 kohdassa tarkoitettuja velvoitteita jäsenvaltiot voivat noudattaa enintään kuuden vuoden pituista siirtymäkautta...* laskettuna, jos käytetään työvälineitä, jotka on annettu työntekijöiden käyttöön ennen...** ja joiden osalta ei voida noudattaa altistuksen raja-arvoja, tekniikan viimeisin kehitys ja/tai organisatoristen toimenpiteiden toteuttaminen huomioon ottaen.
   1. Pannessaan täytäntöön 5 artiklan 3 kohdassa tarkoitettuja velvoitteita jäsenvaltiot voivat noudattaa enintään viiden vuoden pituista siirtymäkautta...* laskettuna, jos käytetään työvälineitä, jotka on annettu työntekijöiden käyttöön ennen...** ja joiden osalta ei voida noudattaa altistuksen raja-arvoja, tekniikan viimeisin kehitys ja/tai organisatoristen toimenpiteiden toteuttaminen huomioon ottaen.
Jäsenvaltiot voivat maa- ja metsätaloudessa käytettävien työvälineiden osalta jatkaa siirtymäkautta enintään kolmen vuoden pituiseksi.
Jäsenvaltiot voivat maa- ja metsätaloudessa käytettävien työvälineiden osalta jatkaa siirtymäkautta enintään kolmen vuoden pituiseksi.
   2. Jäsenvaltiot voivat myöntää edellä 1 kohdassa tarkoitettuja poikkeuksia sen jälkeen, kun työmarkkinaosapuolia on kuultu kansallisen lainsäädännön tai käytännön mukaisesti.
______
* Kolme vuotta tämän direktiivin voimaantulosta.
______
* Kaksi vuotta tämän direktiivin voimaantulosta.
** Kuusi vuotta tämän direktiivin voimaantulosta.
** Kolme vuotta tämän direktiivin voimaantulosta.
Tarkistus 11
10 artiklan 1 kohta
   1. Jäsenvaltiot voivat työntekijöiden turvallisuuden ja terveyden suojelua koskevia yleisiä periaatteita noudattaen poiketa kokokehotärinän osalta 5 artiklan 3 kohdasta meri- ja lentoliikenteen alaan kuuluvissa asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa, kun altistuksen raja-arvoja ei tekniikan tason ja työpaikan erityisominaisuuksien vuoksi voida noudattaa teknisten ja/tai organisatoristen toimenpiteiden toteuttamisesta huolimatta.
   1. Jäsenvaltiot voivat työntekijöiden turvallisuuden ja terveyden suojelua koskevia yleisiä periaatteita noudattaen poiketa kokokehotärinän osalta 5 artiklan 3 kohdasta meri- ja lentoliikenteen sekä maa- ja metsätalouden alaan kuuluvissa asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa, kun altistuksen raja-arvoja ei tekniikan tason ja työpaikan erityisominaisuuksien vuoksi voida noudattaa teknisten ja/tai organisatoristen toimenpiteiden toteuttamisesta huolimatta.
1 a. Maa- ja metsätalouden alalla sovellettava päivittäisen altistuksen raja-arvo on vahvistettava viimeistään ...* uusimpien tieteellisten tutkimusten ja tietojen perusteella.
__________
* Viisi vuotta tämän direktiivin voimaantulosta.
Tarkistus 6
13 artikla
Jäsenvaltioiden on annettava komissiolle viiden vuoden välein tämän direktiivin täytäntöönpanoa koskeva kertomus, jossa esitetään työmarkkinaosapuolten näkemykset.
Jäsenvaltioiden on annettava komissiolle viiden vuoden välein tämän direktiivin täytäntöönpanoa koskeva kertomus, jossa esitetään työmarkkinaosapuolten näkemykset. Kertomukseen on sisällyttävä muun muassa yksityiskohtaisesti perusteltu luettelo siirtymäsäännöksistä ja poikkeuksista, jotka jäsenvaltiot ovat hyväksyneet. Siinä on myös kuvattava parhaita käytäntöjä terveydelle haitallisen tärinän estämiseksi ja muita työn organisointitapoja sekä jäsenvaltioiden toimia näitä käytäntöjä koskevien tietojen välittämiseksi.
Kertomusten perusteella komissio antaa tiedot asiasta Euroopan parlamentille, neuvostolle, talous- ja sosiaalikomitealle sekä työturvallisuuden, työhygienian ja työterveyshuollon neuvoa-antavalle komitealle.
Kertomusten perusteella komissio tekee kokonaisarvion direktiivin täytäntöönpanosta tarkastellen sitä myös tieteellisten tutkimusten ja tietojen perusteella, ja antaa tiedot asiasta sekä tarvittaessa muutoksia koskevista ehdotuksista Euroopan parlamentille, neuvostolle, talous- ja sosiaalikomitealle sekä työturvallisuuden, työhygienian ja työterveyshuollon neuvoa-antavalle komitealle.

(1)EYVL C 128, 9.5.1994, s. 146.
(2)EYVL C 77, 18.3.1993, s. 12.
(3)EYVL C 230, 19.8.1994, s. 3.

Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö