Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Διαδικασία : 2005/0201(CNS)
Διαδρομή στην ολομέλεια
Διαδρομή του εγγράφου : A6-0140/2006

Κείμενα που κατατέθηκαν :

A6-0140/2006

Συζήτηση :

PV 15/05/2006 - 17
CRE 15/05/2006 - 17

Ψηφοφορία :

PV 16/05/2006 - 8.15
CRE 16/05/2006 - 8.15
Αιτιολογήσεις ψήφου

Κείμενα που εγκρίθηκαν :

P6_TA(2006)0200

Κείμενα που εγκρίθηκαν
PDF 412kWORD 108k
Τρίτη 16 Μαΐου 2006 - Στρασβούργο
Ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού *
P6_TA(2006)0200A6-0140/2006

Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την θέσπιση μέτρων για την ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού (COM(2005)0472 – C6-0326/2005 – 2005/0201(CNS))

(Διαδικασία διαβούλευσης)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

–   έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο (COM(2005)0472)(1),

–   έχοντας υπόψη το άρθρο 37 της Συνθήκης ΕΚ, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε από το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει (C6-0326/2005),

–   έχοντας υπόψη το άρθρο 51 του Κανονισμού του,

–   έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Αλιείας (A6-0140/2006),

1.   εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε από το Κοινοβούλιο·

2.   καλεί την Επιτροπή να τροποποιήσει αναλόγως την πρότασή της σύμφωνα με το άρθρο 250, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ·

3.   καλεί το Συμβούλιο, σε περίπτωση που προτίθεται να απομακρυνθεί από το κείμενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο, να το ενημερώσει σχετικά·

4.   ζητεί να κινηθεί η διαδικασία συνεννόησης, που προβλέπεται με την κοινή δήλωση της 4ης Μαρτίου 1975, σε περίπτωση που το Συμβούλιο προτίθεται να απομακρυνθεί από το κείμενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο·

5.   ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωμοδοτήσει σε περίπτωση που το Συμβούλιο προτίθεται να επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στην πρόταση της Επιτροπής·

6.   αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο και στην Επιτροπή.

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή   Τροπολογίες του Κοινοβουλίου
Τροπολογία 1
Αιτιολογική σκέψη 4α (νέα)
(4α) Στις 15 Νοεμβρίου 2005, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την ανάπτυξη κοινοτικού σχεδίου δράσης για την ανάκτηση των αποθεμάτων ευρωπαϊκού χελιού1 με το οποίο η Επιτροπή καλείται να υποβάλει πάραυτα πρόταση κανονισμού για την ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού.
_______________________
1 Κείμενα που εγκρίθηκαν, P6_TA(2005)0425.
Τροπολογία 2
Αιτιολογική σκέψη 8
(8)  Η επιτυχία των μέτρων ανασύστασης του αποθέματος χελιού εξαρτάται από τη στενή συνεργασία και την συνοχή των δράσεων σε κοινοτικό, εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και από την ενημέρωση, τις διαβουλεύσεις και την στράτευση των λεγόμενων δημόσιων τομέων.
(8)  Η επιτυχία των μέτρων ανασύστασης του αποθέματος χελιού εξαρτάται από τη στενή συνεργασία και την συνοχή των δράσεων σε κοινοτικό, εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και από την ενημέρωση, τις διαβουλεύσεις και την στράτευση των λεγόμενων δημόσιων τομέων.
Τροπολογία 3
Αιτιολογική σκέψη 10
(10)  Σε περίπτωση που η αλιεία και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν το χέλι δέχεται να έχουν διαμεθοριακές επιπτώσεις σε συγκεκριμένη ποτάμια λεκάνη, είναι σκόπιμος ο συντονισμός όλων των προγραμμάτων και μέτρων σε επίπεδο του συνόλου της συγκεκριμένης ποτάμιας λεκάνης. Εις ότι αφορά τις ποτάμιες λεκάνες που εκτείνονται πέραν των κοινοτικών συνόρων είναι σημαντικό να καταβληθούν προσπάθειες εκ μέρους της Κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος συντονισμός με τις εμπλεκόμενες τρίτες χώρες. Ωστόσο, η εν λόγω ανάγκη συντονισμού δεν πρέπει να εμποδίσει τα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα επιβαλλόμενα επείγοντα μέτρα.
(10)  Εφόσον η αλιεία και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες που αφορούν το χέλι ενδέχεται να έχουν διαμεθοριακές επιπτώσεις σε συγκεκριμένη ποτάμια λεκάνη, είναι σκόπιμος ο συντονισμός όλων των προγραμμάτων και μέτρων σε επίπεδο του συνόλου της συγκεκριμένης ποτάμιας λεκάνης. Ωστόσο, ο συντονισμός δεν πρέπει να εφαρμόζεται εις βάρος της ταχείας εισαγωγής του εθνικού τμήματος των προγραμμάτων διαχείρισης χελιού. Εις ότι αφορά τις ποτάμιες λεκάνες που εκτείνονται πέραν των κοινοτικών συνόρων είναι σημαντικό να καταβληθούν προσπάθειες εκ μέρους της Κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος συντονισμός με τις εμπλεκόμενες τρίτες χώρες. Στο πλαίσιο του διεθνούς συντονισμού, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός αυτής, πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στη Βαλτική Θάλασσα και στις παράκτιες ευρωπαϊκές περιοχές που ευρίσκονται εκτός των ορίων που καθορίζονται με την οδηγία πλαίσιο 2000/60/ΕΚ. Ωστόσο, η εν λόγω ανάγκη συντονισμού δεν πρέπει να εμποδίσει τα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα επιβαλλόμενα επείγοντα μέτρα.
Τροπολογία 4
Αιτιολογική σκέψη 10α (νέα)
(10α) Δεδομένου ότι υπάρχει απώλεια μεγάλου μέρους της φυσικής αποχώρησης υαλοχέλων, η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει βραχυπροθέσμως με ποιο τρόπο η ευρωπαϊκή υδατοκαλλιέργεια θα μπορούσε να συμμετάσχει ενεργά στην ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού, και τούτο, μεταξύ άλλων, με τη συνεχή εκτροφή αλιευμένων υαλοχέλων μέχρις ότου εξελιχθούν σε κιτρινόχελα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανασύσταση των πόρων στα ευρωπαϊκά εσωτερικά ύδατα που συνδέονται με τη θάλασσα.
Τροπολογία 5
Αιτιολογική σκέψη 10β (νέα)
(10β) Στο πλαίσιο της ανασύστασης του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού πρέπει να υπογραμμισθεί ότι τα υαλόχελα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, διότι εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα, για να αυξηθεί ο αριθμός των υαλοχέλων που απελευθερώνονται στα ευρωπαϊκά ύδατα.
Τροπολογία 6
Άρθρο 2
Από την πρώτη μέχρι την δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μηνός, απαγορεύεται η αλιεία, η εκφόρτωση ή η διατήρηση χελιού του είδους Anguilla anguilla.
Η περίοδος αλιείας συντομεύεται, ούτως ώστε να μειωθεί κατά το ήμισυ η αλιευτική δραστηριότητα.
Τροπολογία 7
Άρθρο 3, εισαγωγικό μέρος
Κατά παρέκκλιση του άρθρου 2, επιτρέπεται, μέχρι την 30 Ιουλίου 2007, η αλίευση, διατήρηση και εκφόρτωση χελιού του είδους Anguilla anguilla από την πρώτη έως τη δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μηνός, υπό την προϋπόθεση ότι:
Κατά παρέκκλιση του άρθρου 2, επιτρέπεται, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2007, η αλίευση, διατήρηση και εκφόρτωση χελιού του είδους Anguilla anguilla εκτός της καθορισμένης αλιευτικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι:
Τροπολογία 8
Άρθρο 3, στοιχείο β)
(β) όλα τα αλιευόμενα χέλια απελευθερώνονται στα εσωτερικά ευρωπαϊκά ύδατα, παρέχοντάς τους πρόσβαση στην θάλασσα προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό διαφυγής των ενήλικων αργυρόχελων.
(β) όλα τα αλιευόμενα χέλια:
απελευθερώνονται στα εσωτερικά ευρωπαϊκά ύδατα, παρέχοντάς τους πρόσβαση στην θάλασσα προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό διαφυγής των ενηλίκων αργυροχέλων ή
– χρησιμοποιούνται για υδατοκαλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση ότι ένα ποσοστό της εκτροφής χελιών από την υδατοκαλλιέργεια, το οποίο θα καθορίσει η Επιτροπή, θα διατεθεί για την αναπαραγωγή και την εναπόθεση κιτρινοχέλων σε ευρωπαϊκά εσωτερικά ύδατα που συνδέονται με τη θάλασσα, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο διαφυγής των ενηλίκων αργυροχέλων, και
Τροπολογία 9
Άρθρο 3, στοιχείο βα) (νέο)
(βα) Τα κράτη μέλη λαμβάνουν συμπληρωματικά μέτρα προκειμένου να παρεμποδισθεί το λιγότερο δυνατόν η φυσική μετανάστευση υαλοχέλων κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων.
Τροπολογία 10
Άρθρο 4, παράγραφος 1
1.  Σε περίπτωση που τα υφιστάμενα εθνικά μέτρα ήδη εξασφαλίζουν, προκειμένου περιορισμένων ποτάμιων λεκανών, την επίτευξη του στόχου που ορίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 4, το συγκεκριμένο κράτος μέλος δύναται να ζητήσει, για τις εν λόγω λεκάνες, παρέκκλιση από τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 2, και αυτό μέχρι τις 30 Ιουλίου 2007.
1.  Σε περίπτωση που τα υφιστάμενα εθνικά μέτρα ήδη εξασφαλίζουν, προκειμένου περιορισμένων ποτάμιων λεκανών, την επίτευξη του στόχου που ορίζεται στο άρθρο 6, παράγραφος 4, το συγκεκριμένο κράτος μέλος δύναται να ζητήσει, για τις εν λόγω λεκάνες, παρέκκλιση από τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 2, και αυτό μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008.
Τροπολογία 11
Άρθρο 4α (νέο)
Άρθρο 4α
Πρόσθετη προστασία για τα υαλόχελα
Η αλιεία χελιών που έχουν μήκος μικρότερο των 12 εκατοστών επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούται μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
a) τα περισσότερα από τα αλιευόμενα χέλια απελευθερώνονται στα εσωτερικά ευρωπαϊκά ύδατα που συνδέονται με τη θάλασσα, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό διαφυγής των ενηλίκων αργυροχέλων·
β) τα αλιευόμενα χέλια για υδατοκαλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπόκεινται στην προϋπόθεση ότι ποσοστό των χελιών που χρησιμοποιούνται στην υδατοκαλλιέργεια, το οποίο καθορίζεται από την Επιτροπή, χρησιμοποιείται για την εκτροφή και την απελευθέρωση νεαρών χελιών στα εσωτερικά ευρωπαϊκά ύδατα που συνδέονται με τη θάλασσα, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό διαφυγής των ενηλίκων αργυροχέλων.
Εάν το επιθυμεί κράτος μέλος, η Επιτροπή δύναται να καθορίσει επίσης ποσοστό για την εξαγωγή υαλοχέλων, υπό την προϋπόθεση ότι τούτο δεν παραβιάζει το κριτήριο της βιωσιμότητας ή την ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού.
Εάν σε κράτος μέλος ή σε περιφέρεια η αλιεία υαλοχέλων χρησιμοποιείται για κατανάλωση, η Επιτροπή μπορεί να το επιτρέψει υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν παραβιάζει το κριτήριο της βιωσιμότητας.
Τροπολογία 12
Άρθρο 5
Κατά παρέκκλιση του άρθρου 2, επιτρέπεται, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2007, η αλίευση, η διατήρηση και εκφόρτωση χελιού του είδους Anguilla anguilla από την πρώτη έως τη δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μηνός, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω αλίευση τηρεί τους όρους και περιορισμούς που ορίζονται σε πρόγραμμα διαχείρισης του χελιού.
Κατά παρέκκλιση του άρθρου 2, επιτρέπεται, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2008, η αλίευση τηρεί τους όρους και περιορισμούς που ορίζονται σε πρόγραμμα διαχείρισης του χελιού.
Τροπολογία 13
Άρθρο 5, παράγραφος 1α (νέα)
1α. Για κράτη μέλη τα οποία έχουν υποβάλει στην Επιτροπή πρόγραμμα διαχείρισης του χελιού πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2006 αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 2, έως ότου η Επιτροπή λάβει οριστική απόφαση.
Τροπολογία 14
Άρθρο 6, παράγραφος 1
1.  Τα κράτη μέλη προσδιορίζουν και καθορίζουν τις ποτάμιες λεκάνες που βρίσκονται στην οικεία εθνική επικράτεια οι οποίες, πριν από την ανθρώπινη παρέμβαση, αποτελούσαν φυσικούς οικοτόπους για το ευρωπαϊκό χέλι (καλούμενος εν προκειμένω "ποτάμιες λεκάνες του χελιού").
1.  Τα κράτη μέλη προσδιορίζουν και καθορίζουν τις ποτάμιες λεκάνες που βρίσκονται στην οικεία εθνική επικράτεια οι οποίες, πριν από την ανθρώπινη παρέμβαση, αποτελούσαν φυσικούς οικοτόπους για το ευρωπαϊκό χέλι (καλούμενος εν προκειμένω "ποτάμιες λεκάνες του χελιού"). Τα κράτη μέλη δύνανται να επιλέξουν αιτιολογημένα να χαρακτηρίσουν ενιαία ποτάμια λεκάνη το σύνολο της εθνικής τους επικράτειας ή ήδη υφιστάμενη εθνική διοικητική ενότητα.
Τροπολογία 15
Άρθρο 6, παράγραφος 2
2.  Κατά τον καθορισμό των εν λόγω ποτάμιων λεκανών, τα κράτη μέλη συνεκτιμούν τα διοικητικά μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 3 της οδηγίας 2000/60/ΕΚ.
2.  Κατά τον καθορισμό των εν λόγω ποτάμιων λεκανών, τα κράτη μέλη συνεκτιμούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα διοικητικά μέτρα που ορίζει το άρθρο 3 της οδηγίας 2000/60/ΕΚ.
Τροπολογία 16
Άρθρο 6, παράγραφος 3α (νέα)
3α. Τα κράτη μέλη εφαρμόζουν πρόγραμμα διαχείρισης χελιού στις ποτάμιες λεκάνες τους το οποίο εξασφαλίζει την αποτελεσματική ανασύσταση των αποθεμάτων αυτού του είδους. Οι ποτάμιες λεκάνες για τις οποίες προορίζονται αυτά τα προγράμματα παρέμβασης προτείνονται από τα κράτη μέλη.
Τροπολογία 17
Άρθρο 6, παράγραφος 3β (νέα)
3β. Τα προγράμματα διαχείρισης για ποτάμιες λεκάνες που ευρίσκονται στο έδαφος ενός ή περισσοτέρων κρατών μελών καταρτίζονται από κοινού και υποβάλλονται στην Επιτροπή.
Τροπολογία 18
Άρθρο 6, παράγραφος 4
4.  Στόχος κάθε διαχειριστικού προγράμματος είναι η εξασφάλιση, με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, ποσοστού διαφυγής, για τη συγκεκριμένη ποτάμια λεκάνη, τουλάχιστον 40% βιομάζας ενήλικων χελιών που αντιστοιχούν στη βέλτιστη δυνατή εκτίμηση του δυνατού ποσοστού διαφυγής της ποτάμιας λεκάνης, ελλείψει ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που επηρεάζουν τη ζώνη αλίευσης ή το απόθεμα.
4.  Στόχος κάθε διαχειριστικού προγράμματος είναι η εξασφάλιση, με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, ποσοστού διαφυγής, για τη συγκεκριμένη ποτάμια λεκάνη, υψηλού ποσοστού βιομάζας ενήλικων χελιών που αντιστοιχούν στη βέλτιστη δυνατή εκτίμηση του δυνατού ποσοστού διαφυγής της ποτάμιας λεκάνης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες που επηρεάζουν τη ζώνη αλίευσης ή το απόθεμα.
Τροπολογία 19
Άρθρο 6, παράγραφος 5α (νέα)
5α. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μέτρα που καθιστούν δυνατή την ανασύσταση του πληθυσμού χελιών στις ποτάμιες λεκάνες των διαφόρων κρατών μελών.
Τροπολογία 20
Άρθρο 6, παράγραφος 5β (νέα)
5β. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει μέτρα που συντελούν στη συγκρότηση και/ή προσαρμογή μηχανισμών εξουδετέρωσης των εμποδίων, ούτως ώστε να μην εμποδίζεται η μετανάστευση χελιών κατά μήκος των ποταμών.
Τροπολογία 21
Άρθρο 7, παράγραφος 1
1.  Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή, το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2006, όλα τα προγράμματα διαχείρισης του χελιού τα οποία καταρτίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 6.
1.  Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή, το αργότερο στις 30 Ιουνίου 2007, όλα τα προγράμματα διαχείρισης του χελιού τα οποία καταρτίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 6.
Τροπολογία 22
Άρθρο 7, παράγραφος 3
3.  Αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2007, τα κράτη μέλη θέτουν σε εφαρμογή σύμφωνα με την παράγραφο 2 εγκεκριμένα προγράμματα διαχείρισης του χελιού.
3.  Από την 1η Ιουλίου 2008 ή όσο το δυνατό νωρίτερα εάν είναι εφικτό, τα κράτη μέλη θέτουν σε εφαρμογή, σύμφωνα με την παράγραφο 2, εγκεκριμένα προγράμματα διαχείρισης του χελιού.
Τροπολογία 23
Άρθρο 8, παράγραφος 1
1.  Προκειμένου περί των ποτάμιων λεκανών χελιού οι οποίες εκτείνονται στις επικράτειες περισσοτέρων κρατών μελών, τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη καταρτίζουν από κοινού σχέδιο διαχείρισης του χελιού.
1.  Όσον αφορά τις ποτάμιες λεκάνες χελιού οι οποίες εκτείνονται στην επικράτεια περισσοτέρων κρατών μελών, τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη καταρτίζουν από κοινού σχέδιο διαχείρισης του χελιού. Εφόσον ο συντονισμός μεταξύ των κρατών μελών απειλεί να οδηγήσει σε τέτοιες καθυστερήσεις ώστε να καθίσταται αδύνατη η έγκαιρη υποβολή του σχεδίου διαχείρισης, τα κράτη μέλη μπορούν να υποβάλλουν σχέδια διαχείρισης του εθνικού τους τμήματος των ποταμίων λεκανών χελιού.
Τροπολογία 24
Άρθρο 8, παράγραφος 2
2.  Σε περίπτωση κατά την οποία η ποτάμια λεκάνη εκτείνεται πέραν της επικράτειας της Κοινότητας, τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάρτιση προγράμματος διαχείρισης του χελιού σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες τρίτες χώρες.
2.  Εφόσον η ποτάμια λεκάνη εκτείνεται πέραν της επικράτειας της Κοινότητας, τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάρτιση προγράμματος διαχείρισης του χελιού σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες τρίτες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνονται ιδιαίτερα υπόψη η Βαλτική Θάλασσα και τα ευρωπαϊκά παράκτια ύδατα που εμπίπτουν εκτός του κανονιστικού πλαισίου της οδηγίας 2000/60/ΕΚ.
Τροπολογία 25
Άρθρο 8α (νέο)
Άρθρο 8α
Ειδικά μέτρα για υαλόχελα
Η Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανασύσταση του αποθέματος ευρωπαϊκού χελιού, καταρτίζει ειδικά μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η αύξηση του αριθμού των απελευθερουμένων υαλοχέλων, και επικεντρώνεται στα προβλήματα που προκαλούνται από μεγάλης κλίμακας εξαγωγές υαλοχέλων.
Τροπολογία 26
Άρθρο 9, παράγραφος 1
1.  Το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, κάθε κράτος μέλος κοινοποιεί στην Επιτροπή τα επακόλουθα μέτρα, την αποδοτικότητα και τα αποτελέσματα κάθε ενός από τα σχέδια διαχείρισης του χελιού και διαβιβάζει, ιδίως, ανά ποτάμια λεκάνη, εκτίμηση του ποσοστού της βιομάζας χελιού που φθάνει στη θάλασσα προκειμένου να αναπαραχθεί, βιομάζα η οποία αντιστοιχεί στη βέλτιστη δυνατή εκτίμηση του δυνατού ποσοστού διαφυγής από την ποτάμια λεκάνη ελλείψει ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που επηρεάζουν την αλιευτική ζώνη ή το απόθεμα.
1.  Το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009, κάθε κράτος μέλος κοινοποιεί στην Επιτροπή τα επακόλουθα μέτρα, την αποδοτικότητα και τα αποτελέσματα κάθε ενός από τα σχέδια διαχείρισης του χελιού.
Τροπολογία 27
Άρθρο 9, παράγραφος 2
2.  Το αργότερο έως την 1η Ιουλίου 2010, η Επιτροπή υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο έκθεση η οποία περιλαμβάνει στατιστική και επιστημονική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης του χελιού, στην οποία επισυνάπτεται γνώμη της επιστημονικής, τεχνικής και οικονομικής αλιευτικής επιτροπής.
2.  Το αργότερο έως την 1η Ιουλίου 2011, η Επιτροπή υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο έκθεση η οποία περιλαμβάνει στατιστική και επιστημονική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης του χελιού, στην οποία επισυνάπτεται γνώμη της επιστημονικής, τεχνικής και οικονομικής αλιευτικής επιτροπής.
Τροπολογία 28
Άρθρο 9, παράγραφος 3α (νέα)
3α. Η Επιτροπή, κατόπιν διαβουλεύσεων με την ΙCES, την Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Επιτροπή Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων, τα κράτη μέλη και τον αλιευτικό τομέα, αποφασίζει, το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2007, αν το πρότυπο του άρθρου 6, παράγραφος 4, είναι επαρκώς μετρήσιμο και εφαρμόσιμο στην πράξη, και εν συνεχεία, εφόσον απαιτείται, υποβάλλει τροποποιημένη ή αναπροσαρμοσμένη πρόταση.
Τροπολογία 29
Άρθρο 11, πρώτο εδάφιο
Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την τρίτη ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την τρίτη ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλ" όχι προ της 1ης Ιανουαρίου 2007.

(1) Δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου