Indeks 
 Forrige 
 Næste 
 Fuld tekst 
Procedure : 2012/0196(COD)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb : A7-0087/2014

Indgivne tekster :

A7-0087/2014

Forhandlinger :

Afstemninger :

PV 16/04/2014 - 7.1
Stemmeforklaringer

Vedtagne tekster :

P7_TA(2014)0397

Vedtagne tekster
PDF 1607kWORD 1535k
Onsdag den 16. april 2014 - Strasbourg
Beskyttelse af vilde dyr og planter ***I
P7_TA(2014)0397A7-0087/2014
Beslutning
 Konsolideret tekst

Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 16. april 2014 om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (omarbejdning) (COM(2012)0403 – C7-0197/2012 – 2012/0196(COD))

(Almindelig lovgivningsprocedure – omarbejdning)

Europa-Parlamentet,

–  der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (COM(2012)0403),

–  der henviser til artikel 294, stk. 2, og artikel 192, stk. 1, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, på grundlag af hvilke Kommissionen har forelagt forslaget for Parlamentet (C7‑0197/2012),

–  der henviser til artikel 294, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

–  der henviser til udtalelse af 14. november 2012 fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg(1),

–  efter høring af Regionsudvalget,

–  der henviser til den interinstitutionelle aftale af 28. november 2001 om en mere systematisk omarbejdning af retsakter(2),

–  der henviser til skrivelse af 11. november 2013 fra Retsudvalget til Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed, jf. forretningsordenens artikel 87, stk. 3,

–  der henviser til forretningsordenens artikel 87 og 55,

–  der henviser til betænkning fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (A7-0087/2014),

A.  der henviser til, at Kommissionens forslag ifølge den rådgivende gruppe bestående af de juridiske tjenester i Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen ikke indebærer andre indholdsmæssige ændringer end dem, der er angivet som sådanne i selve forslaget, og at det, hvad angår de uændrede bestemmelser i de tidligere retsakter sammen med de nævnte ændringer, udelukkende består i en kodifikation af de eksisterende retsakter uden indholdsmæssige ændringer;

1.  vedtager nedenstående holdning ved førstebehandling under hensyntagen til henstillingerne fra den rådgivende gruppe bestående af de juridiske tjenester i Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen;

2.  anmoder om fornyet forelæggelse, hvis Kommissionen agter at ændre sit forslag i væsentlig grad eller erstatte det med en anden tekst;

3.  pålægger sin formand at sende Parlamentets holdning til Rådet og Kommissionen samt til de nationale parlamenter.

(1) EUT C 11 af 15.1.2013, s. 85.
(2) EFT C 77 af 28.3.2002, s. 1.


Europa-Parlamentets holdning fastlagt ved førstebehandlingen den 16. april 2014 med henblik på vedtagelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. .../2014 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (omarbejdning)
P7_TC1-COD(2012)0196

EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR -

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 192, stk. 1 ,

under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen,

efter fremsendelse af udkast til lovgivningsmæssig retsakt til de nationale parlamenter,

under henvisning til udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg(1),

efter høring af Regionsudvalget,

efter den almindelige lovgivningsprocedure(2), og

ud fra følgende betragtninger:

(1)  Rådets forordning (EF) nr. 338/97 af 9. december 1996 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed(3) er blevet ændret væsentligt ved flere lejligheder(4). Da der skal foretages yderligere ændringer, bør forordningen af klarhedshensyn omarbejdes.

(2)  Formålet med denne forordning er at sikre beskyttelsen af vilde dyre- og plantearter truet af handel eller som sandsynligvis vil blive truet heraf .

(3)  Bestemmelserne i denne forordning er ikke til hinder for, at medlemsstaterne i overensstemmelse med traktaten træffer eller opretholder skærpede foranstaltninger, navnlig med hensyn til opbevaring af enheder af arter, som er omfattet af denne forordning.

(4)  Der bør opstilles objektive kriterier for, hvorledes arter af vilde dyr og planter optages i bilagene til denne forordning.

(5)  Ved gennemførelsen af denne forordning bør der anvendes fælles vilkår for udstedelse, anvendelse og forelæggelse af dokumenter vedrørende tilladelse til indførsel i Unionen og til eksport eller re-eksport fra Unionen af enheder af arter, som er omfattet af forordningen; der bør vedtages særlige bestemmelser for transit af enheder gennem Unionen .

(6)  Et styrelsesråd i bestemmelsesmedlemsstaten, der bistås af medlemsstatens viden­skabsråd, og i påkommende tilfælde på baggrund af en erklæring fra den viden­skabelige undersøgelsesgruppe, bør træffe afgørelse om ansøgninger om indførsel af enheder i Unionen .

(7)  Der bør fastsættes en høringsprocedure inden for rammerne af bestem­melserne om re-eksport for at mindske risikoen for overtrædelser.

(8)  For at sikre effektiv beskyttelse af vilde dyr og planter bør der kunne indføres yderligere restriktioner for indførsel i og eksport fra Unionen heraf; restriktionerne bør, for så vidt angår levende enheder, på EU-plan kunne suppleres med restriktioner med hensyn til opbevaring eller transport af sådanne enheder inden for Unionen .

(9)  Der bør vedtages særlige bestemmelser for dels enheder, der er født og opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformeret, dels enheder, som er personlige effekter eller bohave, og for ikke-kommercielle lån, gaver og udvekslinger mellem registrerede videnskabsmænd og forskningsinstitutioner.

(10)  For at sikre en mere fuldstændig beskyttelse af de arter, som er omfattet af denne forordning, bør der vedtages bestemmelser med henblik på kontrol i Unionen af handel med, transport af og opbevaringsvilkår for enhederne; der bør med henblik på en bedre kontrol af disse aktiviteter være fælles regler for udstedelse, gyldighed og anvendelse af certifikater, der udstedes i henhold til denne forordning.

(11)  Der bør træffes foranstaltninger til, at levende dyr og planter påvirkes mindst muligt som følge af transport til, fra eller inden for Unionen.

(12)  For at sikre effektiv kontrol og lette toldprocedurerne bør der udpeges toldsteder med personale, der er uddannet til at udføre de nødvendige formaliteter og den fornødne kontrol i forbindelse med indførsel til Unionen , således at der kan blive angivet en toldmæssig bestemmelse eller anvendelse i medfør af Rådets forordning (EØF) nr. 2913/92(5), hvilket skal gælde tilsvarende i forbindelse med eksport eller re-eksport fra Unionen ; der bør også være faciliteter til rådighed, som sikrer, at levende dyr og planter opbevares og passes korrekt.

(13)  Til gennemførelse af denne forordning bør medlemsstaterne endvidere udpege styrelsesråd og videnskabsråd.

(14)  Information og bevidstgørelse af offentligheden, navnlig ved grænseovergangene, om bestemmelserne i denne forordning vil fremme overholdelsen heraf.

(15)  For at sikre, at forordningen håndhæves effektivt, bør medlemsstaterne nøje kontrollere, at forordningens bestemmelser overholdes og bør i dette øjemed samarbejde snævert indbyrdes og med Kommissionen; dette indebærer, at oplysninger om spørgsmål vedrørende gennemførelsen af forordningen videreformidles.

(16)  Overvågning af omfanget af handelen med de arter af vilde dyr og planter, der er omfattet af denne forordning, er af afgørende betydning for, at handelens indvirkning på arternes bevaringsstatus kan vurderes; der bør udarbejdes detaljerede årsrapporter i et ensartet format.

(17)  For at sikre, at denne forordning overholdes, bør medlemsstaterne i tilfælde af overtrædelser tage passende sanktioner i anvendelse svarende til overtrædelsens karakter og alvor.

(18)  Da en lang række biologiske og økologiske faktorer skal tages i betragtning ved gennemførelse af denne forordning, bør der nedsættes en videnskabelig undersøgelsesgruppe, hvis erklæringer Kommissionen videregiver til udvalget og til medlemsstaternes styrelsesråd, for at støtte dem i beslutningstagningen.

(19)  Kommissionen bør med henblik på at supplere eller ændre visse ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning tillægges beføjelse til at vedtage retsakter i overensstemmelse med artikel 290 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, for så vidt angår vedtagelsen af visse foranstaltninger vedrørende handel med vilde dyr og planter, af visse ændringer til bilagene til denne forordning, og af supplerende foranstaltninger med henblik på gennemførelse af resolutioner fra konferencen mellem parterne i konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (CITES) (herefter "Konventionen"), afgørelser eller henstillinger fra konventionens stående udvalg og henstillinger fra konventionens sekretariat. Det er navnlig vigtigt, at Kommissionen gennemfører relevante høringer under sit forberedende arbejde, herunder på ekspertniveau. Kommissionen bør i forbindelse med forberedelsen og udarbejdelsen af delegerede retsakter sørge for samtidig, rettidig og hensigtsmæssig fremsendelse af relevante dokumenter til Europa-Parlamentet og Rådet.

(20)  For at sikre ensartede betingelser for gennemførelsen af denne forordning bør Kommissionen tillægges gennemførelsesbeføjelser, særlig med hensyn til udformningen af, modellen for og formatet af visse dokumenter. Disse beføjelser bør udøves i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser(6)[Ændring 1]

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Formål

Formålet med denne forordning er at beskytte vilde dyr og planter herunder at sikre deres bevarelse ved at kontrollere, at handel hermed sker i overensstemmelse med artikel 2 til 22 og bilag A til D, som anført i bilag I, i det følgende benævnt "bilag A", "bilag B", "bilag C" og "bilag D .

Denne forordning finder anvendelse under overholdelse af den i artikel 2, litra b), definerede konventions formål, principper og bestemmelser.

Artikel 2

Definitioner

I denne forordning forstås ved:

a)  »udvalget«: Udvalget omhandlet i artikel 21, stk. 1

b)  »konventionen«: konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (CITES)

c)  »oprindelsesland«: det land, hvor en enhed er indfanget eller indsamlet i naturen, opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformeret

d)  »importmeddelelse«: en meddelelse, som importøren, dennes agent eller repræsentant udarbejder på tidspunktet for indførsel i Unionen af en enhed af en art, der er opført i bilag C eller D på formularen omhandlet i artikel 19, stk. 2artikel 10, stk. 1d [Ændring 2]

e)  »indførsel fra havet«: indførsel i Unionen af en hvilken som helst enhed, som er indfanget eller indsamlet i og indføres direkte fra havområder, der ikke hører under nogen stats jurisdiktion, herunder luftrummet over havet og havbunden og undergrunden under havet

f)  »udstedelse«: gennemførelse af de procedurer, der er nødvendige for udarbejdelse og godkendelse af en tilladelse eller et certifikat og udlevering heraf til ansøgeren

g)  »styrelsesråd«: et nationalt styrelsesråd, der for medlemsstaternes vedkommende udpeges i henhold til artikel 13, stk. 1, og for et tredjeland, der er part i konventionen i henhold til konventionens artikel IX

h)  »bestemmelsesmedlemsstat«: den bestemmelsesmedlemsstat, der er nævnt i det dokument, der anvendes ved eksport eller re-eksport af en enhed; i forbindelse med indførsel fra havet, den medlemsstat som bestemmelsesstedet for en enhed hører under

i)  »udbud til salg«: udbud til salg eller enhver handling, som med rimelighed kan fortolkes som sådan, herunder avertering eller foranstaltning af avertering til salg og opfordring til at forhandle

j)  »personlige effekter eller bohave«: døde enheder og dele og produkter heraf, som tilhører en privatperson, og som udgør en del af eller er bestemt til at udgøre en del af vedkommendes normale ejendom og løsøre

k)  »bestemmelsessted«: det sted, hvor det på tidspunktet for indførslen i Unionen er meningen, at de pågældende enheder normalt skal opbevares; for levende enheder er det det første sted, hvor enhederne skal holdes efter en eventuel karantæneperiode eller anden isolering med henblik på sundhedskontrol

l)  »population«: et biologisk eller geografisk afgrænset antal individer

m)  »primært kommercielle formål«: alle formål, hvor de ikke-kommercielle aspekter ikke er klart fremherskende

n)  »re-eksport fra Unionen «: eksport fra Unionen af enhver enhed, som tidligere er indført

o)  »genindførsel i Unionen «: indførsel i Unionen af en hvilken som helst enhed, som tidligere er eksporteret eller re-eksporteret

p)  »salg«: enhver form for salg. I denne forordning sidestilles udlejning, byttehandel eller udveksling med salg; beslægtede udtryk fortolkes i overensstemmelse hermed

q)  »videnskabsråd«: et videnskabsråd udpeget af en medlemsstat i medfør af artikel 13, stk. 2, og for et tredjeland, der er part i konventionen, i medfør af konventionens artikel IX

r)  »den videnskabelige undersøgelsesgruppe«: det rådgivende organ, der er nedsat i henhold til artikel 17

s)  »art«: en art, underart eller en population heraf

t)  »enhed«: ethvert dyr eller enhver plante, levende eller død, af de arter, der er opført i bilag A-D, enhver del heraf eller ethvert produkt fremstillet på grundlag heraf, uanset om det indgår i andre varer, såvel som enhver anden vare, hvis det af et ledsagedokument, emballagen, et mærke, en etiket eller på anden måde fremgår, at der er tale om dele eller produkter af disse dyre- eller plantearter, medmindre disse dele eller produkter specielt er undtaget fra bestemmelserne i denne forordning eller bestemmelserne vedrørende det bilag, hvori de pågældende arter er opført, ved en angivelse herom i de pågældende bilag.

En enhed betragtes som en enhed af en art, der er opført i bilag A-D, hvis den selv er, eller er en del af eller er et produkt af et dyr eller en plante, hvoraf mindst en af »forældrene« tilhører en af de pågældende arter. Hvis »forældrene« til et sådant dyr eller en sådan plante tilhører arter, der er opført i forskellige bilag, eller arter, hvoraf kun én er opført i et bilag, finder bestemmelserne i det mest restriktive bilag anvendelse. For enheder af hybride planter gælder det imidlertid, at hvis et af forældreindividerne tilhører en art i bilag A, finder bestemmelserne i det mest restriktive bilag kun anvendelse, hvis den pågældende art er forsynet med en bemærkning herom i bilaget

u)  »handel«: indførsel i Unionen, herunder indførsel fra havet, og eksport og re-eksport fra Unionen såvel som anvendelse og transport samt overdragelse i Unionen, herunder inden for en medlemsstat, af enheder omfattet af bestemmelserne i denne forordning

v)  »transit«: transport gennem Unionens område mellem to steder uden for Unionen af enheder, som forsendes til en navngiven modtager, og hvor eventuelle afbrydelser i transporten udelukkende skyldes de foranstaltninger, som denne form for transport indebærer

w)  »forarbejdede enheder, som er anskaffet mere end 50 år tidligere«: enheder, som fra deres naturlige uforarbejdede tilstand er blevet omformet betydeligt til smykker, udsmykningsgenstande, kunst, brugsgenstande eller musikinstrumenter inden 3. marts 1947, og som styrelsesrådet i den pågældende medlemsstat anser for erhvervet i den udformning. Sådanne enheder anses kun for at være forarbejdede, hvis de klart tilhører en af de ovennævnte kategorier og ikke kræver yderligere udskæring eller forarbejdning for at opfylde deres formål

x)  »kontrol ved indførsel, eksport, re-eksport og transit«: kontrol af certifikater, tilladelser og meddelelser i henhold til forordningen og — i tilfælde, hvor det er fastsat i EU-bestemmelserne, eller i andre tilfælde ved repræsentative stikprøver af forsendelserne — undersøgelse af enhederne, samt eventuelt prøve­udtagning med henblik på en analyse eller en grundigere kontrol.

Artikel 3

Anvendelsesområde

1.  Bilag A indeholder:

a)  de i liste I til konventionen opførte arter, for hvilke medlemsstaterne ikke har taget forbehold

b)  arter som:

i)  er eller kan blive efterspurgt i Unionen eller med henblik på inter­national handel, og som enten er udryddelsestruede eller så sjældne, at enhver form for handel, også i minimalt omfang, vil sætte den pågældende arts overlevelse på spil,

eller som

ii)  tilhører en slægt, hvoraf de fleste arter, eller er en art, hvoraf de fleste underarter er opført i bilag A i overensstemmelse med kriterierne i litra a) eller b), nr. i), og hvor opførelse i bilaget er af afgørende betydning for en effektiv beskyttelse af de pågældende højere systematiske enheder.

2.  Bilag B indeholder:

a)  de i liste II til konventionen opførte arter, bortset fra de i bilag A opførte arter, for hvilke medlemsstaterne ikke har taget forbehold

b)  de i liste I til konventionen opførte arter, for hvilke der er taget forbehold

c)  enhver anden art, der ikke er opført i liste I eller II til konventionen:

i)  og som er genstand for international handel i et omfang, som ikke tillader:

—  at arten eller populationer af arten overlever i visse lande, eller

—  at den samlede population kan opretholdes på et niveau, der er i overensstemmelse med den pågældende arts rolle i de økosystemer, hvor den forekommer,

eller

ii)  for hvilken opførelse i bilaget, på grund af ydre lighedspunkter med andre arter, der er opført i bilag A eller B, er vigtig for at sikre effektiv kontrol med handelen med enheder af disse arter

d)  arter, for hvilke det er fastslået, at: udsætning af levende enheder i naturen i Unionen udgør en økologisk trussel mod arter af vilde dyr og planter, der er naturligt hjemmehørende i Unionen.

3.  Bilag C indeholder:

a)  de i liste III til konventionen opførte arter, bortset fra de i bilag A eller B opførte arter, for hvilke medlemsstaterne ikke har taget forbehold

b)  de i liste II til konventionen opførte arter, for hvilke der er taget forbehold.

4.  Bilag D indeholder:

a)  arter, som ikke er opført i bilag A, B og C, og som det på grund af omfanget af importen i Unionen er berettiget at overvåge

b)  de i liste III til konventionen opførte arter, for hvilke der er taget forbehold.

5.  Hvor bevaringsstatus for arter omfattet af nærværende forordning nødvendiggør deres optagelse på en af listerne til konventionen, skal medlemsstaterne bidrage til de nødvendige ændringer.

Artikel 4

Indførsel i Unionen

1.  Indførsel i Unionen af enheder af de i bilag A opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved grænsetoldstedet, hvor indførslen sker, forud forelægges en importtilladelse udstedt af et styrelsesråd i bestemmelsesmedlemsstaten.

Importtilladelsen må kun udstedes, hvis de i stk. 6 omhandlede restriktioner er overholdt, og på følgende betingelser:

a)  videnskabsrådet skal efter at have taget en eventuel erklæring fra Den Viden­skabelige Undersøgelsesgruppe i betragtning være af den opfattelse, at indførsel i Unionen

i)  ikke vil forringe artens bevaringsstatus eller udstrækningen af det område, hvor populationen af den pågældende art er udbredt

ii)  vil ske

—  med et af de formål for øje, der er omhandlet i artikel 8, stk. 3, litra e), f) og g), eller

—  med andre formål for øje, som ikke er til skade for den pågældende arts overlevelse

b)  i) ansøgeren fremlægger dokumentation for, at enhederne er anskaffet i overensstemmelse med lovgivningen om beskyttelse af den pågældende art, hvilket i tilfælde af import fra et tredjeland af enheder af en art, der er opført i konventionens lister, skal være en eksporttilladelse eller et re-eksportcertifikat eller kopi heraf, udstedt i overensstemmelse med konventionen af en kompetent myndighed i eksport- eller re-eksportlandet

ii)  til udstedelse af importtilladelser for arter opført i bilag A i overensstemmelse med artikel 3, stk. 1, litra a), kræves ikke et sådant bevis, men originalen til en sådan importtilladelse beholdes af myndigheden, så længe ansøgeren ikke har forelagt eksporttilladelsen eller re-eksportcertifikatet

c)  videnskabsrådet har sikret sig, at de påtænkte opbevaringsfaciliteter på bestemmelsesstedet for en levende enhed er passende udstyret til at kunne opbevare og behandle den omhyggeligt

d)  styrelsesrådet har sikret sig, at enheden ikke primært skal anvendes til kommercielle formål

e)  styrelsesrådet har efter høring af videnskabsrådet sikret sig, at der ikke er andre forhold af betydning for artens bevarelse, der taler mod udstedelse af importtilladelsen, og

f)  i tilfælde af indførsel fra havet har styrelsesrådet sikret sig, at alle levende enheder vil blive behandlet og transporteret på en måde, som mindsker risikoen for overlast, sundhedsskade eller mishandling.

2.  Indførsel i Unionen af enheder af de i bilag B opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved grænsetoldstedet, hvor indførslen sker, forud forelægges en importtilladelse udstedt af et styrelsesråd i bestemmelsesmedlemsstaten.

Importtilladelsen må kun udstedes, hvis de i stk. 6 omhandlede restriktioner er overholdt, og på følgende betingelser:

a)  videnskabsrådet skal efter gennemgang af de tilgængelige oplysninger og efter at have taget en eventuel erklæring fra Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe i betragtning være af den opfattelse, at indførsel i Unionen ikke vil forringe artens bevaringsstatus eller udstrækningen af det område, hvor populationen af den pågældende art er udbredt, idet der tages hensyn til det nuværende og det forventede omfang af handelen. Afgørelsen gælder efterfølgende indførsler, så længe de ovennævnte forhold ikke har ændret sig væsentligt

b)  ansøgeren fremlægger dokumentation for, at det sted på bestemmelsesstedet, hvor den levende enhed skal opbevares, er udstyret til at kunne opbevare og behandle den omhyggeligt

c)  betingelserne i stk. 1, litra b), nr. i), litra e) og f), er opfyldt.

3.  Indførsel i Unionen af enheder af de i bilag C opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved grænsetoldstedet, hvor indførslen sker, forud forelægges en importmeddelelse, samt

a)  at ansøgeren ved eksport fra et land, der er nævnt i forbindelse med den pågældende art i bilag C, med en eksporttilladelse udstedt af en kompetent myndighed i eksportlandet i overensstemmelse med konventionen, fremlægger dokumentation for, at enhederne er anskaffet i overensstemmelse med den nationale lovgivning om bevarelse af den pågældende art, eller

b)  at ansøgeren ved eksport fra et land, der ikke er nævnt i forbindelse med den pågældende art i bilag C, eller ved re-eksport fra et hvilket som helst land, forelægger en eksporttilladelse, et re-eksportcertifikat eller et oprindelsescertifikat udstedt i overensstemmelse med konventionen af en kompetent myndighed i eksport- eller re-eksportlandet.

4.  Indførsel i Unionen af enheder af de i bilag D opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved grænsetoldstedet, hvor indførslen sker, forud forelægges en importmeddelelse.

5.  Betingelserne for udstedelse af en importtilladelse som omhandlet i stk. 1, litra a) og d), og stk. 2, litra a), b) og c), gælder ikke for enheder, for hvilke ansøgeren fremlægger bevis for

a)  at de tidligere er lovligt indført i eller anskaffet i Unionen, og at de, uanset at det måtte ske i ændret tilstand, genindføres i Unionen ; eller

b)  at de er forarbejdede enheder, som er anskaffet over 50 år tidligere.

6.  Kommissionen tillægges beføjelse til efter høring af de berørte oprindelseslande og efter at have taget en eventuel erklæring fra Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe i betragtning kan Kommissionen ved hjælp af gennemførelsesretsakter fastsætteat vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om fastsættelse af generelle restriktioner eller restriktioner, der vedrører visse oprindelseslande, for indførsel i Unionen: [Ændring 3]

a)  af enheder af arter opført i bilag A, på de i stk. 1, litra a) nr. i), eller litra e), omhandlede betingelser

b)  af enheder af arter opført i bilag B, på de i stk. 1, litra e), eller i stk. 2, litra a), omhandlede betingelser, og

c)  af levende enheder af arter opført i bilag B, hvis dødelighed under forsendelse er høj, eller for hvilke det er fastslået, at de ikke kan forventes at ville overleve i fangenskab i en betydelig del af deres potentielle levetid, eller

d)  af levende enheder af arter, for hvilke det er fastslået, at deres indførsel i naturen i Unionen udgør en økologisk trussel for vilde dyr og planter, der er naturligt hjemmehørende i Unionen.

De gennemførelsesretsakter, der er omhandlet i første afsnit, skal vedtages i overensstemmelse med undersøgelsesproceduren omhandlet i artikel 21, stk. 2. [Ændring 4]

Kommissionen offentliggør hvert kvartal en liste over restriktioner, der er fastsat i henhold til det første afsnit i Den Europæiske Unions Tidende.

7.  I særlige tilfælde, hvor der omlastes til søs eller benyttes fly- eller jernbanetransport i forbindelse med indførsel i Unionen, tillægges Kommissionen beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om indrømmelse af undtagelser fra de i stk. 1-4, i nærværende artikel, fastsatte bestemmelser om gennemførelse af kontrol og forelæggelse af importdokumenter ved grænsetoldstedet, således at den pågældende kontrol og forelæggelse af dokumenter kan ske ved et andet toldsted udpeget i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1.

Artikel 5

Eksport eller re-eksport fra Unionen

1.  Eksport eller re-eksport fra Unionen af enheder af de i bilag A opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved toldstedet, hvor eksportbehandlingen finder sted, forud forelægges en eksporttilladelse eller et re-eksport­certifikat udstedt af et styrelsesråd i den medlemsstat, hvor enhederne befinder sig.

2.  Eksporttilladelse til enheder af de i bilag A opførte arter må kun udstedes, hvis følgende betingelser er opfyldt:

a)  videnskabsrådet skriftligt har erklæret, at indfangning eller indsamling i naturen eller eksport af enhederne ikke vil forringe artens bevaringsstatus eller udstrækningen af det område, hvor populationen af den pågældende art er udbredt

b)  ansøgeren fremlægger dokumentation for, at enhederne er erhvervet i overensstemmelse med gældende lovgivning vedrørende beskyttelse af den pågældende art; hvis ansøgningen indgives til en anden medlemsstat end oprindelsesstaten, fremlægges dokumentationen i form af et certifikat, hvori det erklæres, at enheden er indfanget eller indsamlet i naturen i overensstemmelse med oprindelsesstatens gældende lovgivning

c)  styrelsesrådet har sikret sig,

i)  at levende enheder vil blive behandlet og transporteret på en måde, som mindsker risikoen for overlast, sundhedsskade eller mishandling, og

ii)  – at enheder af arter, der ikke er opført i bilag I til konventionen, ikke primært skal anvendes til kommercielle formål, eller

–  at der ved eksport til en stat, der har undertegnet konventionen, af enheder af de i denne forordnings artikel 3, stk. 1, litra a), omhandlede arter er udstedt importtilladelse,

og

d)  styrelsesrådet i medlemsstaten har efter høring af Videnskabsrådet sikret sig, at der ikke er andre forhold af betydning for artens bevarelse, der taler mod udstedelse af eksporttilladelsen.

3.  Et re-eksportcertifikat må kun udstedes, hvis de i stk. 2, litra c) og d), omhandlede betingelser er opfyldt, og hvis ansøgeren fremlægger skriftligt bevis for, at enhederne

a)  er indført i Unionen i overensstemmelse med denne forordning, eller

b)  hvis de er indført i Unionen inden 3. marts 1997, blev indført i overens­stemmelse med Rådets forordning (EØF) nr. 3626/82(7), eller hvis de er indført i Unionen inden nærværende forordnings ikrafttræden men efter 3. marts 1997 blev indført i Unionen i overensstemmelse med forordning (EØF) nr. 338/97, eller

c)  hvis de blev indført i Unionen inden 1984, var genstand for international handel i overensstemmelse med konventionens bestemmelser, eller

d)  lovligt blev indført i en medlemsstat, inden de pågældende enheder eller den pågældende medlemsstat blev omfattet af de under litra a) og b) omhandlede forordninger eller konventionens bestemmelser.

4.  Eksport eller re-eksport fra Unionen af enheder af de i bilag B og C opførte arter er betinget af, at den nødvendige kontrol gennemføres, og af at der ved toldstedet, hvor eksportbehandlingen finder sted, forud forelægges en eksporttilladelse eller et re-eksport­certifikat udstedt af et styrelsesråd i den medlemsstat, hvor enhederne befinder sig.

Eksporttilladelse må kun udstedes, hvis de i stk. 2, litra a), b), c), nr. i), og litra d), omhandlede betingelser er opfyldt.

Et re-eksportcertifikat må kun udstedes, hvis de i stk. 2, litra c), nr. i), og litra d), og stk. 3, litra a)-d) omhandlede betingelser er opfyldt.

5.  Såfremt en ansøgning om re-eksportcertifikat vedrører enheder, der er indført i Unionen med en importtilladelse, der er udstedt af en anden medlemsstat, skal styrelsesrådet forinden høre det styrelsesråd, der har udstedt importtilladelsen. Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 vedrørende etablering af procedurerne for høring og de tilfælde, hvor en sådan høring er nødvendig.

6.  De i stk. 2, litra a), og litra c), nr. ii), omhandlede betingelser for udstedelse af en eksport­tilladelse eller et re-eksportcertifikat gælder ikke for:

a)  forarbejdede enheder, som er anskaffet over 50 år tidligere, eller

b)  døde enheder og dele og produkter heraf, for hvilke ansøgeren fremlægger skriftligt bevis på, at de var anskaffet lovligt inden bestemmelserne i denne forordning, forordning (EF) nr. 338/97 eller forordning (EØF) nr. 3626/82 eller konventionen fandt anvendelse på dem.

7.  Videnskabsrådet i hver medlemsstat kontrollerer eksporttilladelser, som er udstedt af den pågældende medlemsstat for enheder af arter opført i bilag B, og den faktiske eksport af disse enheder. Hvis videnskabsrådet afgør, at eksport af enheder af sådanne arter skal begrænses, for at arten i hele sit udbredelsesområde kan bevares på et niveau, der er i overensstemmelse med dens rolle i det økosystem, hvor den forekommer, og et godt stykke over det niveau, hvor arten bør optages i bilag A i overensstemmelse med artikel 3, stk. 1, litra a) eller b), nr. i), fremsætter videnskabsrådet skriftlig erklæring til det relevante styrelsesråd om, hvilke foranstaltninger der bør træffes for at begrænse udstedelsen af eksporttilladelser for enheder af den pågældende art.

Hvis et styrelsesråd får meddelelse om foranstaltninger som omhandlet i første afsnit, underretter det Kommissionen herom, herunder dets bemærkninger hertil. Hvis det er relevant, anbefaler Kommissionen, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, eksportrestriktioner for de pågældende arter. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2.

Artikel 6

Afvisning af ansøgninger om de i artikel 4, 5 og 10 omhandlede tilladelser og certifikater

1.  Hvis en medlemsstat afviser en ansøgning om tilladelse eller certifikat, og det drejer sig om et alvorligt tilfælde i henseende til denne forordnings formål, underretter den straks Kommissionen om afvisningen og om grundene herfor.

2.  Kommissionen meddeler de andre medlemsstater de oplysninger, som den modtager i overensstemmelse med stk. 1, for at sikre ensartet anvendelse af denne forordning.

3.  Hvis der indgives ansøgning om tilladelse eller certifikat for enheder, for hvilke en sådan ansøgning tidligere er blevet afvist, skal ansøgeren underrette det styrelsesråd, som ansøgningen forelægges, om den tidligere afvisning.

4.  Medlemsstaterne anerkender afvisning af ansøgninger foretaget af de kompetente myndigheder i de andre medlemsstater, hvis afvisningen er begrundet i bestemmelserne i denne forordning.

Det første afsnit gælder dog ikke, hvis forholdene har ændret sig væsentligt, eller hvis der er fremkommet nyt materiale til støtte for en ansøgning. Hvis et styrelsesråd udsteder en tilladelse eller et certifikat i sådanne tilfælde, skal det underrette Kommissionen om udstedelsen og om grundene herfor.

Artikel 7

Undtagelsesbestemmelser

1.  Enheder, der er født og opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformeret

Bortset fra tilfælde, hvor bestemmelserne i artikel 8 finder anvendelse, skal enheder af arter opført i bilag A, som er født og opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformeret, behandles i overensstemmelse med bestemmelserne for enheder af de i bilag B opførte arter.

For kunstigt opformerede planter kan bestemmelserne i artikel 4 og 5 fraviges i henhold til særlige betingelser.

 Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om:

a)  kriterierne for bestemmelse af, hvorvidt en enhed er født og opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformeret, og hvorvidt det er sket i kommercielt øjemed

b)  de særlige betingelser omhandlet i andet afsnit til dette stykke vedrørende:

i)  anvendelse af plantesundhedscertifikater

ii)  handel drevet af registrerede handelsdrivende og af de i stk. 4 omhandlede videnskabelige institutioner, og

iii)  handel med hybrider.

2.  Transit

Uanset artikel 4 kræves de deri foreskrevne tilladelser, certifikater og meddelelser ikke kontrolleret og forelagt på grænsetoldstedet, hvor indførslen finder sted, hvis der er tale om en enhed, som er i transit gennem Unionen.

For arter opført i bilagene i overensstemmelse med artikel 3, stk. 1 og stk. 2, litra a) og b), gælder den i dette punkts første afsnit omhandlede dispensation kun, hvis de kompetente myndigheder i eksport- eller re-eksporttredjelandet har udstedt et gyldigt eksport- eller re-eksportdokument i henhold til konventionen, som svarer til de enheder, det ledsager, og hvori er angivet enhedens bestemmelsessted.

Hvis det i andet afsnit omhandlede dokument ikke er udstedt inden den pågældende eksport eller re-eksport, skal enheden holdes tilbage og kan i givet fald konfiskeres, medmindre dokumentet forelægges efterfølgende i henhold til særlige betingelser.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 vedrørende de særlige betingelser for efterfølgende at forelægge et eksport- eller re-eksportdokument.

3.  Personlige effekter og bohave

Uanset artikel 4 og 5 finder bestemmelserne i disse artikler ikke anvendelse på døde enheder, dele og produkter af de i bilag A-D opførte arter, når der er tale om personlige effekter eller bohave, der indføres i Unionen eller eksporteres eller re-eksporteres fra Unionen, i overensstemmelse med særlige bestemmelser.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om de særlige bestemmelser vedrørende indførelsel, eksport eller re-eksport af personlige effekter eller bohave.

4.  Forskningsinstitutioner

Forelæggelse af de i artikel 4, 5, 8 og 9 omhandlede dokumenter kræves ikke, når der er tale om ikke-kommercielle lån, gaver, udveksling mellem videnskabsmænd eller forskningsinstitutioner, der er registreret af et styrelsesråd i deres hjemland, og om herbariemateriale og andre konserverede, tørrede eller indkapslede museums­genstande, eller levende plantemateriale, når forsendelsen er forsynet med en etiket efter en model, der er fastlagt i henhold til det andet afsnit i dette stykke, eller med en tilsvarende etiket, som er udstedt eller godkendt af et styrelsesråd i et tredjeland.

Kommissionen skal ved hjælp af gennemførelsesretsakter fastsætte en model til en etiket for levende plantemateriale. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2.

Artikel 8

Bestemmelser vedrørende kontrol af handel

1.  Køb, tilbud om køb, anskaffelse i kommercielt øjemed, udstilling i kommercielt øjemed, anvendelse med kommerciel gevinst for øje og salg, opbevaring med henblik på salg, udbud til salg eller transport med henblik på salg af enheder af de i bilag A opførte arter er forbudt.

2.  Medlemsstaterne kan forbyde opbevaring af enheder af bl. a. levende dyr, som tilhører de i bilag A opførte arter.

3.  Der kan under iagttagelse af bestemmelserne i anden EU-lovgivning om beskyttelse af vilde dyr og planter gives dispensation fra de i stk. 1 omhandlede forbud ved, at styrelsesrådet i den medlemsstat, hvor enhederne befinder sig, i hvert enkelt tilfælde udsteder et certifikat herom, hvis

a)  enhederne var anskaffet eller indført i Unionen, inden bestemmelserne for arter omfattet af konventionens liste I eller bilag C1 til forordning (EØF) nr. 3626/82, eller bilag A til forordning (EF) nr. 338/97 eller til denne forordning fik virkning for vedkommende enheder, eller

b)  enhederne er forarbejdede enheder, som er anskaffet over 50 år tidligere, eller

c)  enhederne er indført i Unionen i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 338/97 eller denne forordning og skal anvendes til formål, som ikke skader den pågældende arts overlevelse, eller

d)  enhederne af en dyreart er født og opdrættet i fangenskab eller kunstigt opformerede enheder af en planteart eller er dele eller produkter af sådanne enheder, eller

e)  enhederne under særlige omstændigheder kræves til videnskabelige eller vigtige biomedicinske formål, under overholdelse af Rådets direktiv 86/609/EØF(8), hvor den pågældende art bevisligt er den eneste egnede til disse formål, og der ikke er enheder af denne art født og opdrættet i fangenskab til rådighed, eller

f)  enhederne er bestemt til avls- eller opformeringsformål, som vil fremme bevarelsen af de pågældende arter, eller

g)  enhederne er bestemt til forskning eller undervisning, der tager sigte på artens beskyttelse eller bevarelse, eller

h)  enhederne stammer fra en medlemsstat og er indfanget eller indsamlet i naturen i overensstemmelse med lovgivningen i den pågældende medlemsstat.

4.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om generelle dispensationer fra forbuddene i stk. 1, i denne artikel, baseret på betingelserne i stk. 3, såvel som generelle dispensationer for de i bilag A opførte arter, i overensstemmelse med artikel 3, stk. 1, litra b), nr. ii). Sådanne dispensationer skal opfylde bestemmelserne i anden EU-lovgivning om beskyttelse af vilde dyr og planter.

5.  De i stk. 1 omhandlede forbud gælder også enheder af de i bilag B opførte arter, medmindre det over for den kompetente myndighed i den berørte medlemsstat kan dokumenteres, at disse enheder er anskaffet og, hvis de stammer fra tredjelande, indført i Unionen i overensstemmelse med gældende lovgivning om beskyttelse af vilde dyr og planter.

6.  Det står myndighederne i medlemsstaterne frit for at sælge enheder af de i bilag B, C og D opførte arter, som de har konfiskeret i henhold til denne forordning, hvis enhederne ikke derved returneres direkte til den fysiske eller juridiske person, hos hvilken de blev konfiskeret, eller som deltog i overtrædelsen. Sådanne enheder må derefter anvendes til ethvert formål, som om de var anskaffet lovligt.

Artikel 9

Transport af levende enheder

1.  En transport i Unionen af en levende enhed af en i bilag A opført art til eller fra det opholdssted, der er anført i importtilladelsen eller i eventuelle certifikater udstedt i overensstemmelse med denne forordning, skal forudgodkendes af et styrelsesråd i den medlemsstat, hvor enheden befinder sig. I andre tilfælde skal den ansvarlige for transporten af enheden i givet fald kunne dokumentere enhedens lovlige oprindelse.

2.  En sådan godkendelse:

a)  må kun meddeles, når videnskabsrådet i medlemsstaten eller, hvis enheden transpor­teres til en anden medlemsstat, videnskabsrådet i denne, har sikret, at det sted på bestemmelsesstedet, hvor den levende enhed skal opbevares, er udstyret til at kunne opbevare og behandle den omhyggeligt

b)  skal bekræftes ved udstedelse af et certifikat, og

c)  skal i påkommende tilfælde straks anmeldes til et styrelsesråd i den medlemsstat, hvortil enheden skal transporteres.

3.  Der kræves dog ikke en sådan godkendelse, hvis et levende dyr skal transporteres med henblik på hastende dyrlægebehandling og direkte returneres til dets godkendte opholdssted.

4.  Hvis en levende enhed af en i bilag B opført art transporteres inden for Unionen, må indehaveren af enheden først afhænde den efter at have sikret, at den påtænkte modtager er tilstrækkeligt underrettet om, hvilken form for opbevaring, udstyr og fremgangsmåde, der kræves for at behandle enheden omhyggeligt.

5.  Hvis levende enheder transporteres til, fra eller inden for Unionen eller opbevares i en transit- eller omlastningsperiode, skal de klargøres, transporteres og behandles på en måde, som mindsker risikoen for overlast, sundhedsskade eller mishandling, og som for dyrs vedkommende, er i overensstemmelse med Unionen lovgivning om beskyttelse af dyr under transport.

6.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om restriktioner for opbevaring eller transport af levende enheder af sådanne arter, for hvilke der i overensstemmelse med artikel 4, stk. 6, er fastsat indførselsrestriktioner i Unionen.

Artikel 10

Tilladelser, meddelelser og certifikater [Ændring 5]

1.   Har et styrelsesråd i en medlemsstat fra en ansøger modtaget en ansøgning ledsaget af den fornødne dokumentation, kan det, hvis betingelserne for udstedelse af certifikat er opfyldt, udstede et certifikat til de formål, der er omhandlet i artikel 5, stk. 2, litra b), artikel 5, stk. 3 og 4, artikel 8, stk. 3, og artikel 9, stk. 2, litra b).

1a.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter med henblik på at fastlægge udformningen af de i stk. 1 omhandlede certifikater. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2. [Ændring 6]

1b.  Har et styrelsesråd i en medlemsstat fra en ansøger modtaget en ansøgning ledsaget af den fornødne dokumentation, kan det, hvis alle kravene til udstedelse af tilladelse er opfyldt, udstede en tilladelse til de formål, der er omhandlet i artikel 4, stk. 1 og 2, og artikel 5, stk. 1 og 4. [Ændring 7]

1c.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter med henblik på at fastlægge udformningen af den i stk. 1b omhandlede tilladelse. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2. [Ændring 8]

1d.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter med henblik på at fastlægge udformningen af den i artikel 4, stk. 3 og 4, omhandlede importmeddelelse. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efterundersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2. [Ændring 9]

Artikel 11

Gyldighed og særlige betingelser for tilladelser og certifikater

1.  Medmindre andet følger af strengere foranstaltninger, som medlemsstaterne måtte træffe eller opretholde, er tilladelser og certifikater, der udstedes af de kompetente myndigheder i medlemsstaterne i overensstemmelse med denne forordning, gyldige i hele Unionen.

2.  Sådanne tilladelser eller certifikater samt tilladelser eller certifikater, der er udstedt på grundlag heraf, anses dog for ugyldige, hvis en kompetent myndighed eller Kommissionen i samråd med den myndighed, der har udstedt tilladelsen eller certifikatet fastslår, at betingelserne for udstedelsen ikke var opfyldt.

Enheder, der befinder sig på en medlemsstats område, og som er omfattet af sådanne tilladelser eller certifikater, beslaglægges af de kompetente myndigheder i den pågældende medlemsstat og kan konfiskeres.

3.  Tilladelser eller certifikater, der udstedes af en myndighed i overensstemmelse med denne forordning, kan indeholde betingelser og krav fastsat af den udstedende myndighed for at sikre, at bestemmelserne heri overholdes. Medlemsstaterne underretter Kommissionen, hvis sådanne betingelser eller krav skal indgå i udformningen af tilladelser og certifikater.

4.  Importtilladelser, der udstedes på grundlag af en genpart af de tilsvarende eksporttilladelser eller re-eksportcertifikater, er kun gyldige for indførsel af enheder i Unionen, hvis de ledsages af de originale gyldige eksporttilladelser eller re-eksportcertifikater.

5.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om tidsgrænser for udstedelse af tilladelser og certifikater.

Artikel 12

Indgangs- og udgangssteder

1.  Medlemsstaterne udpeger toldsteder, der skal udføre kontrollen og formaliteterne for indførsel i Fællesskabet, således at der kan blive angivet en toldmæssig bestemmelse eller anvendelse i medfør af forordning (EØF) nr. 2913/92 og for eksport fra Unionen af enheder af arter omfattet af denne forordning, idet det angives, hvilke toldsteder der er specielt beregnet til at behandle levende enheder.

2.  Toldsteder, der udpeges efter stk. 1, bemandes med et tilstrækkeligt stort og tilstrækkeligt uddannet personale. Medlemsstaterne skal sikre, at opbevaringsfaciliteterne svarer til bestemmelserne i den relevante EU-lovgivning om transport og opbevaring af levende dyr, og at der, når der er behov for det, er truffet passende foranstaltninger til pasning af levende planter.

3.  Toldsteder, der udpeges efter stk. 1, anmeldes til Kommissionen, som offentliggør en liste over dem i Den Europæiske Unions Tidende.

4.  I særlige tilfælde og i overensstemmelse med særlige kriterier kan et styrelsesråd tillade indførsel i Unionen eller eksport eller re-eksport fra Unionen gennem et toldsted, der ikke er udpeget i overensstemmelse med stk. 1. Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 om bestemmelser vedrørende de særlige kriterier, hvorefter en sådan indførsel, eksport eller re-eksport ved et andet toldsted kan tillades.

5.  Medlemsstaterne sørger for, at offentligheden på grænseovergangsstederne bliver informeret om bestemmelserne vedtaget i henhold til denne forordning.

Artikel 13

Styrelses- og videnskabsråd samt andre kompetente myndigheder

1.  Hver medlemsstat skal udpege et primært styrelsesråd, som har ansvaret for gennem­førelsen af denne forordning og for udveksling af oplysninger med Kommissionen.

Hver medlemsstat kan tillige udpege supplerende styrelsesråd og andre kompetente myndigheder, som skal medvirke ved gennemførelsen, idet det primære styrelsesråd skal give de supplerende myndigheder alle oplysninger, der kræves til korrekt anvendelse af forordningen.

2.  Hver medlemsstat skal udpege et eller flere videnskabsråd, hvis personale har passende kvalifikationer, og som varetager andre opgaver end alle de udpegede styrelsesråd.

3.  Medlemsstaterne sender senest 3. marts 1997 Kommissionen navne og adresser på styrelsesråd, andre myndigheder, der har beføjelse til at udstede tilladelser og certifikater, samt videnskabsråd, og disse oplysninger offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende.

Hvert styrelsesråd som omhandlet i første afsnit af stk. 1, litra, skal på Kommissionens anmodning inden to måneder meddele denne navnene på og faksimile af underskrifter fra de personer, der er godkendt til at underskrive tilladelser og certifikater, og faksimile af stempler, segl eller andre kendetegn, der anvendes til legalisering af tilladelser og certifikater.

Medlemsstaterne underretter Kommissionen om alle ændringer i allerede fremsendte oplysninger senest to måneder efter, at ændringen har fundet sted.

Artikel 14

Kontrol med overholdelse af bestemmelser og undersøgelse af overtrædelser

1.  De kompetente myndigheder i medlemsstaterne kontrollerer, om bestemmelserne i denne forordning overholdes.

Har de kompetente myndigheder på et givet tidspunkt grund til at tro, at bestemmelserne overtrædes, træffer de de fornødne forholdsregler til, at nævnte bestemmelser overholdes, eller til at indlede retsforfølgning.

Medlemsstaterne underretter Kommissionen og konventionens sekretariat, for så vidt angår arter, der er opført på listerne i konventionen, om alle forholdsregler, der træffes af de kompetente myndigheder som følge af alvorlig overtrædelse af denne forordning, herunder beslaglæggelse og konfiskation.

2.  Kommissionen gør, hvor den anser det for nødvendigt, at der gennemføres undersøgelser, de kompetente myndigheder i medlemsstaterne opmærksom på indsatsområder i henhold til denne forordning. Medlemsstaterne underretter Kommissionen og konventionens sekretariat for så vidt angår arter, der er opført på listerne i konventionen, om resultatet af alle påfølgende undersøgelser.

3.  Der nedsættes en håndhævelsesgruppe bestående af repræsentanter for hver medlemsstats myndigheder med ansvar for at sikre, at bestemmelserne i denne forordning overholdes. En repræsentant for Kommissionen er formand for gruppen.

Håndhævelsesgruppen gennemgår tekniske spørgsmål i forbindelse med forordningens håndhævelse, som formanden tager op på eget initiativ eller efter anmodning fra medlemmer af gruppen eller udvalget.

Kommissionen underretter udvalget om de synspunkter, der er givet udtryk for i håndhævelsesgruppen.

Artikel 15

Meddelelse af oplysninger

1.  Medlemsstaterne og Kommissionen meddeler hinanden de oplysninger, der er nødvendige for gennemførelsen af denne forordning.

Medlemsstaterne og Kommissionen sørger for, at der træffes alle de fornødne foranstaltninger til at bevidstgøre og informere offentligheden om bestemmelserne til gennemførelsen af konventionen og om denne forordning og om foranstaltningerne vedtaget i henhold til denne forordning.

2.  Kommissionen kommunikerer med konventionens sekretariat for at sikre, at konventionen gennemføres effektivt på hele det område, som denne forordning gælder for.

3.  Kommissionen videregiver øjeblikkeligt alle erklæringer fra Den Videnskabelige Under­søgelsesgruppe til styrelsesrådene i de berørte medlemsstater.

4.  Medlemsstaternes styrelsesråd meddeler inden den 15. juni hvert år Kommissionen alle oplysninger om det foregående år, der behøves til at udarbejde de rapporter, der omhandles i konventionens artikel VIII, stk. 7, litra a), og tilsvarende oplysninger om international handel med alle enheder af de i bilag A, B og C opførte arter og om indførsel i Unionen af enheder af de i bilag D opførte arter. Kommissionen skal, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, angive 1 hvilke oplysninger der skal meddeles, og hvorledes de skal forelægges. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2.

På grundlag af de oplysninger, der er omhandlet i første afsnit, offentliggør Kommissionen årligt, inden den 31. oktober, en statistisk oversigt om indførsel i og eksport og re-eksport fra Unionen af enheder af de arter, denne forordning gælder for, og fremsender oplysninger om de arter, der er omfattet af konventionen, til konventionens sekretariat.

Uden at dette berører artikel 22, meddeler medlemsstaternes styrelsesråd inden den 15. juni hvert andet år og første gang i 1999 Kommissionen alle oplysninger om de to foregående år, der er nødvendige til at udarbejde de rapporter, der omhandles i konventionens artikel VIII, stk. 7, litra b), og tilsvarende oplysninger om de bestemmelser i denne forordning, der falder uden for konventionens anvendelsesområde. Kommissionen skal, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, angive hvilke oplysninger der skal meddeles, og hvorledes de skal forelægges. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2.

På grundlag af de oplysninger, der er omhandlet i tredje afsnit offentliggør Kommissionen hvert andet år inden den 31. oktober og første gang i 1999 en beretning om gennemførelsen og håndhævelsen af denne forordning.

5.  Med henblik på ændringer i bilagene sender de kompetente myndigheder i medlemsstaterne Kommissionen alle relevante oplysninger. Kommissionen angiver nærmere, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, hvilke oplysninger der skal meddeles Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 21, stk. 2.

6.  Uden at dette berører Europa Parlamentet og Rådets direktiv 2003/4/EF(9), træffer Kommissionen passende forholdsregler for at hemmeligholde fortrolige oplysninger, den har modtaget ved gennemførelsen af denne forordning.

Artikel 16

Sanktioner

1.  Medlemsstaterne træffer de fornødne foranstaltninger til, at sanktioner tages i anvendelse for i hvert fald følgende overtrædelser af denne forordning:

a)  indførsel i eller eksport eller re-eksport fra Unionen af enheder uden de fornødne tilladelser og certifikater eller med falske, forfalskede eller ugyldige tilladelser og certifikater eller tilladelser og certifikater, der er ændret uden godkendelse fra den udstedende myndighed

b)  manglende overholdelse af de betingelser, der er anført i en tilladelse eller et certifikat, som er udstedt i overensstemmelse med denne forordning

c)  afgivelse af falsk erklæring eller forsætlig meddelelse af falske oplysninger med henblik på at opnå tilladelse eller certifikat

d)  anvendelse af falske, forfalskede eller ugyldige tilladelser og certifikater eller tilladelser og certifikater, der er ændret uden godkendelse, som grundlag for opnåelse af EU-tilladelser eller -certifikater eller til ethvert andet officielt formål i tilknytning til denne forordning

e)  manglende afgivelse af importmeddelelse eller afgivelse af falsk importmeddelelse

f)  forsendelse af levende enheder, hvor der ikke er truffet passende foranstaltninger til at mindske risikoen for overlast, sundhedsskade eller mishandling

g)  anvendelse af enheder af de i bilag A opførte arter til andre formål end dem, der blev anført i godkendelsen på tidspunktet for udstedelsen af importtilladelsen eller senere

h)  handel med kunstigt opformerede planter i strid med bestemmelser fastlagt i overensstemmelse med artikel 7, stk. 1, andet afsnit

i)  forsendelse af enheder til, fra eller i transit gennem Unionen uden fornøden tilladelse eller fornødent certifikat udstedt i overensstemmelse med denne forordning og, ved eksport eller re-eksport fra et tredjeland, der er part i konventionen, i overensstemmelse med denne eller uden fyldestgørende bevis på, at en sådan tilladelse eller et sådant certifikat findes

j)  køb, tilbud om køb, anskaffelse i kommercielt øjemed, anvendelse med kommerciel gevinst for øje, udstilling i kommercielt øjemed, salg, opbevaring med henblik på salg, udbud til salg eller transport med henblik på salg af enheder i strid med artikel 8

k)  anvendelse af en tilladelse eller et certifikat for andre enheder end den, for hvilken tilladelsen eller certifikatet er udstedt

l)  forfalskning eller ændring af tilladelser eller certifikater, der er udstedt i overensstemmelse med denne forordning

m)  manglende tilkendegivelse af, at en ansøgning om en tilladelse eller et certifikat for indførsel i eller eksport eller re-eksport fra Unionen er blevet afslået i overensstemmelse med artikel 6, stk. 3.

2.  De i stk. 1 omhandlede foranstaltninger skal svare til overtrædelsens karakter og alvor og indeholde bestemmelser med hensyn til enhedens beslaglæggelse og i påkommende tilfælde konfiskation.

3.  Når en enhed konfiskeres, overdrages den til en kompetent myndighed i den medlemsstat, hvor konfiskationen er sket, og myndigheden

a)  skal efter høring af et videnskabsråd i den pågældende medlemsstat anbringe eller på anden måde afhænde enheden, på betingelser det finder det passende og overensstemmende med konventionens og denne forordnings mål og bestemmelser, og

b)  kan, hvis der er tale om en levende enhed, der er indført i Unionen, efter samråd med eksportlandet returnere enheden til dette land for den dømte persons regning.

4.  Hvis en levende enhed af en i bilag B eller C opført art ankommer til et indgangssted i Unionen uden gyldig tilladelse eller gyldigt certifikat, skal enheden beslaglægges og kan konfiskeres, eller, hvis modtageren nægter at anerkende enheden, kan de kompetente myndigheder i den medlemsstat, som indgangsstedet hører under, nægte at modtage forsendelsen og kræve, at fragtføreren returnerer enheden til dens afsendelsessted.

Artikel 17

Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe

1.  Der nedsættes en videnskabelig undersøgelsesgruppe, som består af repræsentanter for et eller flere videnskabsråd i hver medlemsstat, og som har Kommissionens repræsentant som formand.

2.  Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe behandler alle videnskabelige spørgsmål vedrørende anvendelsen af denne forordning - især spørgsmål vedrørende artikel 4, stk. 1, litra a), stk. 2, litra a), og stk. 6 - som forelægges den af formanden på dennes eget initiativ eller på anmodning af medlemmerne af gruppen eller udvalget.

3.  Kommissionen videregiver Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppes erklæringer til udvalget.

Artikel 18

Yderligere delegerede beføjelser

1.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 vedrørende ensartede betingelser og kriterier for:

a)  udstedelse, gyldighed og anvendelse af de i artikel 4, artikel 5, artikel 7, stk. 4, og artikel 10 omhandlede dokumenter

b)  anvendelse af de i artikel 7, stk. 1, andet afsnit, litra a), omhandlede plantesundheds­certifikater

c)  fastlæggelse af procedurer for mærkning af enheder, når det er nødvendigt for at lette deres identifikation og sikre håndhævelse af bestemmelserne i denne forordning.

2.  Kommissionen tillægges beføjelse til om nødvendigt at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 vedrørende supplerende foranstaltninger med henblik på gennemførelse af resolutioner fra konferencen mellem konventionens parter, afgørelser eller henstillinger fra konventionens stående udvalg og henstillinger fra konventionens sekretariat.

3.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 20 med henblik på at foretager ændringer i bilag A-D med undtagelse af ændringer i bilag A, som der ikke er truffet afgørelse om på konferencen mellem konventionens parter.

Artikel 19

Yderligere gennemførelsesbeføjelser

1.  Kommissionen træffer, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, afgørelse om udformningen af de i artikel 4, artikel 5, artikel 7, stk. 4, og artikel 10 omhandlede dokumenter Disse gennemførelsesretsakter vedtages i overensstemmelse med undersøgelsesproceduren omhandlet i artikel 21, stk. 2.

2.  Kommissionen vedtager, ved hjælp af gennemførelsesretsakter, en formular for præsentationen af importmeddelelsen. Disse gennemførelsesretsakter vedtages i overens­stemmelse med undersøgelsesproceduren omhandlet i artikel 21, stk. 2 [Ændring 10]

Artikel 20

Udøvelse af de delegerede beføjelser

1.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

2.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 4, stk. 6 og 7, artikel 5, stk. 5, artikel 7, stk. 1, 2 og 3, artikel 8, stk. 4, artikel 9, stk. 6, artikel 11, stk. 5, artikel 12, stk. 4, og artikel 18, stk. 1, 2 og 3, tillægges Kommissionen for en ubegrænset periode fra den [datoen for den grundlæggende retsakts ikrafttræden eller fra en anden dato fastsat af lovgiver] [Ændring 11]

3.  Den i artikel 4, stk. 6 og 7, artikel 5, stk. 5, artikel 7, stk. 1, 2 og 3, artikel 8, stk. 4, artikel 9, stk. 6, artikel 11, stk. 5, artikel 12, stk. 4, og artikel 18, stk. 1, 2 og 3 omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning dagen efter offentliggørelsen af afgørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af de delegerede retsakter, der allerede er i kraft. [Ændring 12]

4.  Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.

5.  En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 4, stk. 6 og 7, artikel 5, stk. 5, artikel 7, stk. 1, 2 og 3, artikel 8, stk. 4, artikel 9, stk. 6, artikel 11, stk. 5, artikel 12, stk. 4, og artikel 18, stk. 1, 2 og 3, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på [to måneder] fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med [to måneder] på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ. [Ændring 13]

Artikel 21

Udvalgsprocedure

1.  Kommissionen bistås af et udvalg, som skal benævnes Udvalget for Handel med Vilde Dyr og Planter. Dette udvalg er et udvalg som nævnt i forordning (EU) nr. 182/2011.

2.  Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5 i forordning (EU) nr. 182/2011.

Artikel 22

Afsluttende bestemmelser

Hver medlemsstat underretter Kommissionen og konventionens sekretariat om de specifikke bestemmelser, den fastsætter med henblik på denne forordnings gennemførelse, og om alle retlige instrumenter, der anvendes, og foranstaltninger, der træffes for at gennemføre og håndhæve forordningen.

Kommissionen giver de øvrige medlemsstater meddelelse herom.

Artikel 23

Ophævelse

Forordning (EØF) nr. 338/97 ophæves.

Henvisninger til den ophævede forordning gælder som henvisninger til nærværende forordning og læses efter sammenligningstabellen i bilag III.

Artikel 24

Ikrafttræden

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i ...

På Europa-Parlamentets vegne På Rådets vegne

Formand Formand

BILAG I

Noter vedrørende fortolkningen af bilag A, B, C og D

1.  Arterne er opført i bilag A, B, C og D enten:

a)  ved artens navn, eller

b)  med samtlige arter tilhørende en højere systematisk enhed eller en del heraf

2.  Forkortelsen »spp.« angiver alle arter tilhørende en højere systematisk enhed.

3.  Andre henvisninger til højere systematiske enheder end art tjener alene til orientering eller klassificering.

4.  Arter, som er trykt med fed skrifttype i bilag A, er optaget dér på grund af deres beskyttelsesstatus i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/147/EF(10) eller Rådets direktiv 92/43/EØF(11).

5.  Følgende forkortelser angiver lavere systematiske enheder af planter end art:

a)  »ssp.« angiver underart

b)  »var(s)« angiver varietet (varieteter) samt

c)  »fa« angiver form.

6.  Tallene (I), (II) og (III) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed henviser til de lister i konventionen, som de pågældende arter er optaget på, i overensstemmelse med noterne 7-9. Hvis ingen af disse tal eller tegn forekommer, betyder det, at de pågældende arter ikke er optaget på konventionens lister.

7.  (I) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er optaget på konventionens liste I.

8.  (II) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er optaget på konventionens liste II.

9.  (III) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den er optaget på konventionens liste III. I disse tilfælde er det land, for hvilket arten eller den højere systematiske enhed er optaget på liste III, også anført.

10.  »Kultivar« betyder ifølge definitionen i den 8. udgave af International Code of Nomenclature for Cultivated Plants en samling af planter, der a) er blevet udvalgt på grund af en særlig egenskab eller kombination af egenskaber, b) er forskellig, ensartet og stabil med hensyn til disse egenskaber og c) bevarer disse egenskaber, når den opformeres ved passende metoder. Ingen ny systematisk enhed kan anses som sådan, før dens kategorinavn og område er blevet formelt offentliggjort i den seneste udgave af International Code of Nomenclature for Cultivated Plants.

11.  Hybrider kan opføres specifikt på listerne, men kun hvis de danner særskilte og stabile bestande i naturen. Dyrehybrider, som i de foregående fire generationer har en eller flere af de arter, der er opført i bilag A eller B, omfattes af denne forordnings bestemmelser på samme måde, som hvis de var rene arter, også selvom den pågældende hybrid ikke er opført specifikt i bilagene.

12.  Når en art er opført i bilag A, B eller C, er alle dele og afledte produkter af arten også omfattet af samme bilag, medmindre der er vedføjet en note til arten om, at alene specifikke dele og afledte produkter er omfattet. I overensstemmelse med artikel 2, litra t), i denne forordning angiver tegnet »#« efterfulgt af et tal ved navnet på en art eller højere systematisk enhed, som er opført i bilag B eller C, dele eller produkter heraf, der for så vidt forordningen angår anføres som følger:

#1

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)  frø, sporer og pollen (herunder pollinia)

b)  in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)  afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter og

d)  frugter og dele samt afledte produkter heraf fra kunstigt opformerede planter af slægten Vanilla.

#2

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)  frø og pollen og

b)  færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#3

Omfatter hele og ituskårne rødder og dele af rødder.

#4

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)  frø (herunder frøkapsler af Orchidaceae), sporer og pollen (herunder pollinia). Undtagelsen gælder ikke for frø fra Cactaceae spp. eksporteret fra Mexico og for frø fra Beccariophoenix madagascariensis og Neodypsis decaryi eksporteret fra Madagaskar

b)  in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)  afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter

d)  frugter og dele samt afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter af slægten Vanilla (Orchidaceae) og af familien Cactaceae

e)  stængler, blomster samt dele eller afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter af slægten Opuntia underslægt Opuntia og Selenicereus (Cactaceae) og

f)  færdigvarer af Euphorbia antisyphilitica, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#5

Omfatter hele stammer, opsavet træ samt finér

#6

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér samt krydsfinér.

#7

Omfatter hele stammer, træflis, træsmuld og ekstrakter.

#8

Omfatter underjordiske dele (dvs. rødder og jordstængler):

#9

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen: dele og produkter, der er mærket »Produceret af materiale fra Hoodia spp., som er tilvejebragt ved kontrolleret høst og produktion i samarbejde med CITES' styrelsesråd i Botswana/Namibia/Sydafrika i henhold til aftale nr. BW/NA/ZA xxxxxx«.

#10

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, herunder ufærdige trævarer, der anvendes til fremstilling af buer til strygeinstrumenter.

#11

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, krydsfinér, træsmuld og ekstrakter.

#12

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, krydsfinér og flygtig vegetabilsk olie, undtagen færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#13

Omfatter kernen (også kendt som »endosperm«, »pulp« eller »kopra«) og derivater heraf.

13.  Da ingen af de arter eller højere systematiske enheder af FLORA, der er opført i bilag A, er forsynet med noter, betyder dette, at hybrider heraf skal behandles i overensstemmelse med bestemmelserne i denne forordnings artikel 4, stk. 1, hvilket betyder, at hybrider, som er kunstigt opformerede frembringelser af én eller flere af disse arter eller højere systematiske enheder, kan gøres til genstand for handel med et certifikat for kunstig opformering, samt at frø og pollen (herunder pollinia), afskårne blomster, in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer af disse hybrider, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere, ikke er omfattet af denne forordnings bestemmelser.

14.  Spildprodukterne urin, fækalier og ambra, som fremkommer uden manipulation af det pågældende dyr, er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser.

15.  Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder bestemmelserne kun for levende enheder og hele, eller i det væsentlige hele, døde enheder, undtagen systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§ 1

Hele eller i det væsentlige hele skind, rå eller garvede.

§ 2

Fjer eller skind eller andre fjerdækkede dele.

16.  Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder bestemmelserne kun for levende enheder, undtagen for systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§ 3

Tørrede eller friske planter, herunder eventuelt blade, rødder/rodstokke, stængler, frø/sporer, bark og frugter.

§ 4

Hele stammer, opsavet træ samt finér.

Bilag A

Bilag B

Bilag C

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES) - rygstrengsdyr

MAMMALIA

Pattedyr

ARTIODACTYLA

Antilocapridae

gaffelantilope

Antilocapra americana (I) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

gaffelbuk

Bovidae

antiloper, kvæg, dykkerantiloper, gazeller, geder, får etc.

Addax nasomaculatus (I)

addax eller mendesantilope

Ammotragus lervia (II)

mankefår

Antilope cervicapra (III Nepal)

hjorteantilope eller bezoarantilope

Bison bison athabascae (II)

skovbison

Bos gaurus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos frontalis, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser)

gaur

Bos mutus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos grunniens, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser)

yak eller grynteokse

Bos sauveli (I)

kouprey

Bubalus arnee (III Nepal) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bubalus bubalis, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser)

vandbøffel

Bubalus depressicornis (I)

anoa

Bubalus mindorensis (I)

tamarau

Bubalus quarlesi (I)

bjerganoa

Budorcas taxicolor (II)

takin

Capra falconeri (I)

markhor eller skrueged

Capricornis milneedwardsii (I)

kinesisk serow

Capricornis rubidus (I)

rød serow

Capricornis sumatraensis (I)

sumatra serow

Capricornis thar (I)

himalaya serow

Cephalophus brookei (II)

brookes dykkerantilope

Cephalophus dorsalis (II)

sortrygget dykkerantilope

Cephalophus jentinki (I)

jentinks dykkerantilope

Cephalophus ogilbyi (II)

ogilbys dykkerantilope

Cephalophus silvicultor (II)

gulrygget dykkerantilope

Cephalophus zebra (II)

zebradykker-antilope

Damaliscus pygargus pygargus (II)

bontebok

Gazella cuvieri (I)

cuviers gazelle

Gazella dorcas (III Algeriet/ Tunesien)

dorcas gazelle

Gazella leptoceros (I)

tyndhornet gazelle

Hippotragus niger variani (I)

stor sabelantilope

Kobus leche (II)

lechwe

Naemorhedus baileyi (I)

rød goral

Naemorhedus caudatus (I)

langhalet goral

Naemorhedus goral (I)

himalaya goral

Naemorhedus griseus (I)

kinesisk goral

Nanger dama (I)

dama gazelle

Oryx dammah (I)

sabeloryx

Oryx leucoryx (I)

arabisk oryx

Ovis ammon (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

argali

Ovis ammon hodgsonii (I)

tibetansk argali

Ovis ammon nigrimontana (I)

kara tau argali

Ovis canadensis (II) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

tykhornsfår

Ovis orientalis ophion (I)

underart af asiatisk muflon

Ovis vignei (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

urial

Ovis vignei vignei (I)

ladakh urial

Pantholops hodgsonii (I)

chiru

Philantomba monticola (II)

blå dykker-antilope

Pseudoryx nghetinhensis (I)

saola eller Vu Quang okse

Rupicapra pyrenaica ornata (I)

underart af gemse

Saiga borealis (II)

mongolsk saigaantilope

Saiga tatarica (II)

steppe saigaantilope

Tetracerus quadricornis (III Nepal)

firhornsantilope

Camelidae

kameler, guanaco, vicugna

Lama guanicoe (II)

guanaco

Vicugna vicugna (I) (Undtagen populationerne i Argentina [populationerne i Jujuy-provinsen og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia [hele populationen]; Chile [populationen i Primera Región]; og Peru [hele populationen]; som er opført i bilag B)

Vicugna vicugna (II) (Kun populatio-nerne i Argentina(12) [populationen i Jujuy-provinsen og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia(13) [hele popula-tionen]; Chile(14) [populationen i Primera Región]; Peru(15) [hele popula-tionen]; alle andre popula-tioner er opført i bilag A)

vicugna

Cervidae

hjorte, guemal, muntjakker, puduer

Axis calamianensis (I)

art af axishjort

Axis kuhlii (I)

art af axishjort

Axis porcinus annamiticus (I)

art af axishjort

Blastocerus dichotomus (I)

sumphjort

Cervus elaphus bactrianus (II)

underart af kronhjort

Cervus elaphus barbarus (III Algeriet/Tunesien)

underart af kronhjort

Cervus elaphus hanglu (I)

underart af kronhjort

Dama dama mesopotamica

(I)

persisk dådyr

Hippocamelus spp. (I)

gaffelhjorte

Mazama temama cerasina (III Guatemala)

underart af spidshjort

Muntiacus crinifrons (I)

sort muntjak

Muntiacus vuquangensis (I)

kæmpemuntjak

Odocoileus virginianus mayensis (III Guatemala)

underart af virginiahjort

Ozotoceros bezoarticus (I)

pampashjort

Pudu mephisto-philes (II)

nordlig pudu

Pudu puda (I)

sydlig pudu

Rucervus duvaucelii (I)

barasingha

Rucervus eldii (I)

Elds kronhjort

Hippopotamidae

flodheste

Hexaproto-don liberiensis (II)

dværgflodhest

Hippopota-mus amphibius (II)

flodhest

Moschidae

moskushjort

Moschus spp. (I) (Kun populatio-nerne i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan; alle andre populationer er opført i bilag B)

Moschus spp. (II) (Undta­gen de popu­lationer i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan, som er opført i bilag A)

moskushjort

Suidae

hjortesvin, svin

Babyrousa babyrussa (I)

hjortesvin

Babyrousa bolabatuensis (I)

art af hjortesvin

Babyrousa celebensis (I)

art af hjortesvin

Babyrousa togeanensis (I)

art af hjortesvin

Sus salvanius (I)

indisk dværgsvin

Tayassuidae

halsbåndssvin eller pekarier

Tayassuidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt populatio-nerne af Pecari tajacu i Mexico og USA, som ikke er opført i forordnin-gens bestem-melser)

halsbåndssvin eller pekarier

Catagonus wagneri (I)

chaco-pekari

CARNIVORA

Ailuridae

Ailurus fulgens (I)

rød panda

Canidae

hunde, ræve, ulve

Canis aureus (III Indien)

guldsjakal

Canis lupus (I/II) (Alle populationer undtagen populationer i Spanien nord for Douro og populationer i Grækenland nord for 39. bredde-grad. Populationer i Bhutan, Indien, Nepal og Pakistan er optaget på liste I. Omfatter ikke husdyr-formen og dingoen, der er opført som Canis lupis familiaris og Canis lupis dingo)

Canis lupus (II) (Popula­tioner i Spanien nord for Douro og populationer i Græken-land nord for 39. bredde-grad. Om-fatter ikke husdyrformen og dingoen, der er opført som Canis lupis familiaris og Canis lupis dingo)

ulv

Canis simensis

etiopisk ulv

Cerdocyon thous (II)

krabberæv

Chrysocyon brachyurus (II)

mankeulv

Cuon alpinus (II)

asiatisk vild­hund, dhole eller rødulv

Lycalopex culpaeus (II)

culpeo

Lycalopex fulvipes (II)

darwins ræv

Lycalopex griseus (II)

zorro chilla

Lycalopex gymnocercus (II)

pampasræv

Speothos venaticus (I)

skovhund

Vulpes bengalensis (III India)

indisk ræv

Vulpes cana (II)

blanfords ræv

Vulpes zerda (II)

fennek eller ørkenræv

Eupleridae

Cryptoprocta ferox (II)

fossa eller viverkatten

Eupleres goudotii

(II)

art af desmerkat

Fossa fossana (II)

fanaloka

Felidae

katte, geparder, leoparder, løver, tigre osv.

Felidae spp. (II) (Und­tagen de arter, der er opført i bilag A. Enheder af husdyrformen omfattes ikke af denne forordnings bestemmel-ser)

katte

Acinonyx jubatus (I) (Der bevilges følgende årlige eksportkvoter for levende enheder og jagttrofæer: Botswana: 5; Namibia: 150; Zimbabwe: 50.

Handelen med sådanne enheder er undergivet bestemmelserne i forordningens artikel 4, stk. 1.)

gepard, cheetah eller jagtleopard

Caracal caracal (I) (Kun popula­tionen i Asien; alle andre populationer er opført i bilag B)

karakal eller ørkenlos

Catopuma temminckii (I)

asiatisk guldkat

Felis nigripes (I)

sortfodet kat

Felis silvestris (II)

vildkat

Leopardus geoffroyi (I)

geoffreys kat

Leopardus jacobitus (I)

andes-bjergkat

Leopardus pardalis (I)

ocelot

Leopardus tigrinus (I)

sydamerikansk tigerkat eller oncilla

Leopardus wiedii (I)

margay eller langhalet kat

Lynx lynx (II)

los

Lynx pardinus (I)

spansk los eller pardellos

Neofelis nebulosa (I)

træleopard

Panthera leo persica (I)

indisk løve

Panthera onca (I)

jaguar

Panthera pardus (I)

leopard

Panthera tigris (I)

tiger

Pardofelis marmorata (I)

marmorkat

Prionailurus bengalensis bengalensis (I) (Kun popula­tionerne i Bangladesh, Indien og Thailand; alle andre populationer er opført i bilag B)

underart af bengalsk tigerkat

Prionailurus iriomotensis

(II)

iriomote kat

Prionailurus planiceps (I)

fladhovedet kat

Prionailurus rubiginosus (I) (Kun populationen i Indien; alle andre populationer er opført i bilag B)

rustplettet kat

Puma concolor coryi (I)

florida cougar

Puma concolor costaricensis

(I)

costa rica cougar

Puma concolor couguar (I)

underart af puma

Puma yagouaroundi (I) (Kun popula­tionerne i Mellem- og Nordamerika; alle andre populationer er opført i bilag B)

jaguarundi eller cira

Uncia uncia (I)

sneleopard

Herpestidae

manguster

Herpestes fuscus (III Indien)

art af mangust

Herpestes edwardsi (III Indien)

almindelig mangust

Herpestes javanicus auropunctatus (III Indien)

art af mangust

Herpestes smithii (III Indien)

art af mangust

Herpestes urva (III Indien)

krabbemangust

Herpestes vitticollis (III Indien)

stribetnakket mangust

Hyaenidae

jordulv, hyæner

Proteles cristata (III Botswana)

jordulv

Mephitidae

stinkdyr

Conepatus humboldtii (II)

humboldts andesskunk

Mustelidae

mårer

Lutrinae

oddere

Lutrinae spp. (II) (Und­tagen de arter, der er opført i bilag A)

oddere

Aonyx capensis microdon (I) (Kun populationer i Cameroun og Nigeria; alle andre populationer er opført i bilag B)

fingerodder

Enhydra lutris nereis (I)

californisk havodder

Lontra felina

(I)

havodder

Lontra longicaudis

(I)

neotropisk flododder

Lontra provocax (I)

sydlig flododder

Lutra lutra (I)

odder

Lutra nippon

(I)

japansk odder

Pteronura brasiliensis (I)

brasiliansk kæmpeodder

Mustelinae

grisoner, mårer, hyaraer, væsler

Eira barbara (III Honduras)

hyara

Galictis vittata (III Costa Rica)

grison

Martes flavigula (III Indien)

gulstrubet mår eller charsamår

Martes foina intermedia (III Indien)

indisk underart af husmår

Martes gwatkinsii (III Indien)

nilgiri-mår

Mellivora capensis (III Botswana)

honninggrævling

Mustela nigripes (I)

sortfodet ilder

Odobenidae

hvalros

Odobenus rosmarus (III Canada)

hvalros

Otariidae

øresæler

Arctocepha­lus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført under bilag A)

søbjørne eller pelssæler

Arctocephalus philippii

(II)

philippi-pelssæl

Arctocephalus townsendi

(I)

guadaloupe-pelssæl

Phocidae

sæler

Mirounga leonina (II)

sydlig søelefant

Monachus spp.

(I)

munkesæler

Procyonidae

halvbjørne

Bassaricyon gabbii (III Costa Rica)

buskhalet olingo

Bassariscus sumichrasti (III Costa Rica)

central­amerikansk kakomistel

Nasua narica (III Honduras)

hvidsnudet næsebjørn

Nasua nasua solitaria (III Uruguay)

underart af rød næsebjørn

Potos flavus (III Honduras)

kinkajou eller snohalebjørn

Ursidae

bjørne

Ursidae spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)

bjørne

Ailuropoda melanoleuca (I)

stor panda

Helarctos malayanus (I)

malajbjørn

Melursus ursinus (I)

læbebjørn

Tremarctos ornatus (I)

brillebjørn

Ursus arctos (I/II (Kun popula­tionerne i Bhutan, Kina, Mexico og Mongoliet samt underarten Ursus arctos isabellinus er optaget på liste I; alle andre populationer og underarter er optaget på liste II)

brun bjørn

Ursus thibetanus (I)

asiatisk sortbjørn eller kravebjørn

Viverridae

binturong, desmerkatte, art af desmerkat, fossa, linsang, odder-desmerkat, palmeruller

Arctictis binturong (III Indien)

binturong

Civettictis civetta (III Botswana)

civette eller afrikansk desmerkat

Cynogale bennettii

(II)

odderdesmerkat

Hemigalus derbyanus (II)

båndet palmeruller

Paguma larvata (III Indien)

maskepalme­ruller

Paradoxurus hermaphro­ditus (III Indien)

indisk palmeruller

Paradoxurus jerdoni (III Indien)

jerdons palmeruller

Prionodon linsang (II)

båndet linsang

Prionodon pardicolor (I)

plettet desmerdyr

Viverra civettina (III Indien)

malabar civette

Viverra zibetha (III Indien)

stor asiatisk civette

Viverricula indica (III Indien)

lille asiatisk civette

CETACEA

hvaler (delfiner, marsvin, hvaler)

CETACEA spp. (I/II)(16)

hvaler

CHIROPTERA

Phyllostomidae

bredsnudet flagermus

Platyrrhinus lineatus (III Uruguay)

art af vampyr­flagermus

Pteropodidae

flyvende hunde

Acerodon spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

arter af flyvende hunde

Acerodon jubatus (I)

art af flyvende hund

Pteropus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

arter af flyvende hunde

Pteropus insularis (I)

art af flyvende hund

Pteropus livingstonii (II)

art af flyvende hund

Pteropus loochoensis (I)

art af flyvende hund

Pteropus mariannus (I)

art af flyvende hund

Pteropus molossinus (I)

art af flyvende hund

Pteropus pelewensis (I)

art af flyvende hund

Pteropus pilosus (I)

art af flyvende hund

Pteropus rodricensis (II)

art af flyvende hund

Pteropus samoensis (I)

art af flyvende hund

Pteropus tonganus (I)

art af flyvende hund

Pteropus ualanus (I)

art af flyvende hund

Pteropus voeltzkowi (II)

art af flyvende hund

Pteropus yapensis (I)

art af flyvende hund

CINGULATA

Dasypodidae

bæltedyr

Cabassous centralis (III Costa Rica)

art af ellevebåndet bæltedyr

Cabassous tatouay (III Uruguay)

art af ellevebåndet bæltedyr

Chaeto-phractus nationi (II) (Der er fastsat en årlig eksport-kvote på nul. Alle enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overens-stemmelse hermed.)

art af bæltedyr

Priodontes maximus (I)

kæmpebæltedyr

DASYURO-MORPHIA

Dasyuridae

pungmårer

Sminthopsis longicaudata (I)

art af smalfodet pungspidsmus

Sminthopsis psammophila (I)

art af smalfodet pungspidsmus

Thylacinidae

tasmansk pungulv

Thylacinus cynocephalus (muligvis uddød) (I)

pungulv

DIPROTO­DONTIA

Macropodidae

kænguruer, kratkænguruer

Dendrolagus inustus (II)

art af træ­kænguru

Dendrolagus ursinus (II)

art af træ­kænguru

Lagorchestes hirsutus (I)

vesthare-kænguru

Lagostrophus fasciatus (I)

stribet hare­kænguru

Onychogalea fraenata (I)

art af klohale­kænguru

Onychogalea lunata (I)

art af klohale­kænguru

Phalangeridae

kuskus

Phalanger intercastel-lanus (II)

østlig kuskus

Phalanger mimicus (II)

sydlig kuskus

Phalanger orientalis (II)

nordlig kuskus

Spilocuscus kraemeri (II)

admiralty island kuskus

Spilocuscus maculatus (II)

plettet kuskus

Spilocuscus papuensis (II)

waigeou kuskus

Potoroidae

rottekænguruer

Bettongia spp. (I)

arter af rottekænguruer

Caloprymnus campestris (muligvis uddød) (I)

ørkenkænguru-rotte

Vombatidae

vombatter

Lasiorhinus krefftii (I)

art af vombat

LAGOMORPHA

Leporidae

harer, kaniner

Caprolagus hispidus (I)

børstekanin

Romerolagus diazi (I)

vulkanhare

MONOTREMATA

Tachyglossidae

myrepindsvin

Zaglossus spp. (II)

langsnablet myrepindsvin

PERAMELEMORPHIA

Chaeropodidae

punggrævlinger

Chaeropus ecaudatus (muligvis uddød) (I)

art af punggrævling

Peramelidae

Perameles bougainville (I)

art af langnæset punggrævling

Thylacomyidae

Macrotis lagotis (I)

ørepunggrævling eller stor kaninpung­grævling

Macrotis leucura (I)

art af kaninpung-grævling

PERISSO-DACTYLA

Equidae

heste, vildæsler, zebraer

Equus africanus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Equus asinus, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser)

afrikansk vildæsel

Equus grevyi (I)

grevys zebra

Equus hemionus (I/II) (Arten er optaget på liste II, men underarten Equus hemionus hemionus og Equus hemionus khur er optaget på liste I)

asiatisk vildæsel eller kulan

Equus kiang (II)

kiang

Equus przewalskii (I)

przewalskiis hest

Equus zebra hartmannae (II)

hartmanns bjergzebra

Equus zebra zebra (I)

bjergzebra

Rhinocerotidae

næsehorn

Rhinocerotidae spp. (I) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag B)

næsehorn

Ceratothe-rium simum simum (II) (Kun popu-lationerne i Sydafrika og Swaziland; alle andre populationer er opført under bilag A. Udelukkende med det formål at tillade inter­national handel med levende dyr til hensigts­mæssige og acceptable bestemmel-sessteder samt med jagttrofæer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er opført i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.)

sydligt bred-snudet næsehorn eller hvidt næsehorn

Tapiridae

tapirer

Tapiridae spp. (I) (Undtagen de arter, der er opført under bilag B)

tapirer

Tapirus terrestris (II)

sydamerikansk tapir

PHOLIDOTA

Manidae

skældyr

Manis spp. (II) (Der er fastsast en årlig eksport­kvote på nul for for Manis crassicau­data, Manis culionensis, Manis javanica og Manis pentadactyla for enheder, der indfanges i naturen og forhandles til primært kommercielle formål.)

skældyr

PILOSA

Bradypodidae

tre-tåede dovendyr

Bradypus variegatus (II)

brunstrubet tretået dovendyr

Megalonychidae

to-tåede dovendyr

Choloepus hoffmanni (III Costa Rica)

hoffmans dovendyr

Myrmecophagidae

myreslugere

Myrmeco-phaga tridactyla (II)

stor myresluger

Tamandua mexicana (III Guatemala)

tamandu-myresluger

PRIMATES

primater (aber og halvaber)

PRIMATES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

primater

Atelidae

brøleaber, edderkoppeaber

Alouatta coibensis (I)

art af brøleabe

Alouatta palliata (I)

kappe-brøleabe

Alouatta pigra (I)

art af brøleabe

Ateles geoffroyi frontatus (I)

underart af gylden edderkoppeabe

Ateles geoffroyi panamensis (I)

underart af gylden edderkoppeabe

Brachyteles arachnoides (I)

ulden edderkoppeabe

Brachyteles hypoxanthus (I)

nordlig muriqui

Oreonax flavicauda (I)

hendees uldabe

Cebidae

egernaber, pelsaber

Callimico goeldii (I)

springtamarin eller goldies tamarin

Callithrix aurita (I)

art af silkeabe

Callithrix flaviceps (I)

art af silkeabe

Leontopithecus spp. (I)

løvetamariner

Saguinus bicolor (I)

tofarvet tamarin

Saguinus geoffroyi (I)

geoffreys tamarin

Saguinus leucopus (I)

hvidfodet tamarin

Saguinus martinsi (I)

martins tamarin

Saguinus oedipus (I)

paryksilkeabe

Saimiri oerstedii (I)

rødrygget egern-abe

Cercopithecidae

marekatte

Cercocebus galeritus (I)

art af mangabey

Cercopithecus diana (I)

dianamarekat

Cercopithecus roloway

(I)

art af marekat

Cercopithecus solatus (II)

art af marekat

Colobus satanas (II)

sort colobusabe

Macaca silenus (I)

wanderu eller skægabe

Mandrillus leucophaeus (I)

drill

Mandrillus sphinx (I)

mandrill

Nasalis larvatus (I)

næseabe

Piliocolobus foai (II)

art af rød colobusabe

Piliocolobus gordonorum (II)

art af rød colobusabe

Piliocolobus kirkii (I)

zanzibar rød colobusabe

Piliocolobus pennantii (II)

pennants røde colobusabe

Piliocolobus preussi (II)

preuss' røde colobusabe

Piliocolobus rufomitratus (I)

art af rød colobusabe

Piliocolobus tephrosceles (II)

art af rød colobusabe

Piliocolobus tholloni (II)

thollons røde colobusabe

Presbytis potenziani (I)

art af langur

Pygathrix spp. (I)

art af langur

Rhinopithecus spp. (I)

kostumeaber

Semnopithecus ajax (I)

art af grå langur

Semnopithecus dussumieri (I)

art af grå langur

Semnopithecus entellus (I)

hanumanlangur

Semnopithecus hector (I)

art af grå langur

Semnopithecus hypoleucos (I)

art af grå langur

Semnopithecus priam (I)

art af grå langur

Semnopithecus schistaceus (I)

art af grå langur

Simias concolor (I)

simakobou

Trachypithecus delacouri (II)

delacours langur

Trachypithecus francoisi (II)

art af langur

Trachypithecus geei (I)

gylden langur

Trachypithecus hatinhensis (II)

art af langur

Trachypithecus johnii (II)

art af langur

Trachypithecus laotum (II)

laotiansk langur

Trachypithecus pileatus (I)

art af langur

Trachypithecus poliocephalus (II)

hvidhovedet langur

Trachypithecus shortridgei (I)

shortridges langur

Cheirogaleidae

små makier

Cheirogaleidae spp. (I)

små makier

Daubentoniidae

fingerdyr eller aye-aye

Daubentonia madagascariensis (I)

fingerdyr eller aye-aye

Hominidae

menneskeaber

Gorilla beringei (I)

bjerggorilla

Gorilla gorilla (I)

lavlandsgorilla

Pan spp. (I)

chimpanser og bonobo

Pongo abelii (I)

sumatra-orangutan

Pongo pygmaeus (I)

borneo orangutang

Hylobatidae

gibboner

Hylobatidae spp. (I)

gibboner

Indriidae

indri, sifakas og silkemakier

Indriidae spp. (I)

indri, sifakas og silkemakier

Lemuridae

ægte lemurer

Lemuridae spp. (I)

ægte lemurer

Lepilemuridae

væselmakier

Lepilemuridae spp. (I)

væselmakier

Lorisidae

lorier

Nycticebus spp. (I)

lorier

Pitheciidae

uakaris, titis, sakis

Cacajao spp. (I)

uakaris

Callicebus barbarabrownae (II)

abeart

Callicebus melanochir (II)

abeart

Callicebus nigrifrons (II)

abeart

Callicebus personatus (II)

sahuassu

Chiropotes albinasus (I)

hvidnæset saki

Tarsiidae

spøgelsesaber

Tarsius spp. (II)

tarsier

PROBOSCIDEA

Elephantidae

elefanter

Elephas maximus (I)

asiatisk elefant

Loxodonta africana (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, der er opført i bilag B)

Loxodonta africana (II) (Populatio-nerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe(17) alle andre populationer er opført i bilag A)

afrikansk elefant

RODENTIA

Chinchillidae

chinchillaer

Chinchilla spp. (I) (Enheder af husdyrformen omfattes ikke af denne forordnings bestemmelser)

chinchillaer

Cuniculidae

pakaer

Cuniculus paca (III Honduras)

art af paka

Dasyproctidae

agutier eller guldharer

Dasyprocta punctata (III Honduras)

mellem-amerikansk agouti

Erethizontidae

træpindsvin

Sphiggurus mexicanus (III Honduras)

art af træpindsvin

Sphiggurus spinosus (III Uruguay)

sydamerikansk træpindsvin

Hystricidae

hulepindsvin

Hystrix cristata

hvidhalet hulepindsvin

Muridae

mus, rotter

Leporillus conditor (I)

art af husbyggende mus

Pseudomys fieldi praeconis (I)

shark bay mus

Xeromys myoides (I)

art af gnaver

Zyzomys pedunculatus (I)

art af gnaver

Sciuridae

jordegern, egern

Cynomys mexicanus (I)

mexikansk præriehund

Marmota caudata (III Indien)

langhalet murmeldyr

Marmota himalayana (III Indien)

himalaya-murmeldyr

Ratufa spp. (II)

kæmpeegern

Callosciurus erythraeus

rødbuget egern

Sciurus carolinensis

gråegern

Sciurus deppei (III Costa Rica)

deppes egern

Sciurus niger

ræveegern

SCANDENTIA

SCANDENTIA spp. (II)

træspidsmus

SIRENIA

Dugongidae

dugong

Dugong dugon (I)

dugong

Trichechidae

manater

Trichechidae spp. (I/II) (Trichechus inunguis og Trichechus manatus er optaget på liste I. Trichechus senegalensis er optaget på liste II.)

manater

AVES

fugle

ANSERIFORMES

Anatidae

ænder, gæs, svaner etc.

Anas aucklandica (I)

aucklandand

Anas bernieri (II)

madagaskar-krikand

Anas chlorotis (I)

new zealandsk brunand

Anas formosa (II)

sibirisk krikand

Anas laysanensis (I)

laysanand

Anas nesiotis (I)

art af brunand

Anas querquedula

atlingand

Asarcornis scutulata (I)

hvidvinget and

Aythya innotata

madagaskar hvidøjet and

Aythya nyroca

hvidøjet and

Branta canadensis leucopareia (I)

aleutisk canadagås

Branta ruficollis (II)

rødhalset gås

Branta sandvicensis (I)

hawaiigås

Cairina moschata (III Honduras)

moskusand

Coscoroba coscoroba (II)

coskorobasvane

Cygnus melanco-ryphus (II)

sorthalset svane

Dendrocygna arborea (II)

cubatræand

Dendrocygna autumnalis (III Honduras)

sortbuget træand

Dendrocygna bicolor (III Honduras)

okkertræand

Mergus octosetaceus

brasiliansk skallesluger

Oxyura jamaicensis

amerikansk skarveand

Oxyura leucocephala (II)

hvidhovedet skarveand

Rhodonessa caryophyllacea (muligvis uddød) (I)

rosenhovedet and

Sarkidiornis melanotos (II)

knopgås

Tadorna cristata

koreagravand

APODIFORMES

Trochilidae

kolibrier

Trochilidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

kolibrier

Glaucis dohrnii (I)

art af kolibri

CHARADRII-FORMES

Burhinidae

trieler

Burhinus bistriatus (III Guatemala)

tostribet triel

Laridae

måger, terner

Larus relictus (I)

reliktmåge

Scolopacidae

spover, klirer

Numenius borealis (I)

eskimospove

Numenius tenuirostris (I)

tyndnæbbet spove

Tringa guttifer (I)

sakhalinklire

CICONIIFORMES

Ardeidae

hejrer

Ardea alba

sølvhejre

Bubulcus ibis

kohejre

Egretta garzetta

silkehejre

Balaenicipitidae

træskonæb

Balaeniceps rex (II)

træskonæb

Ciconiidae

storke

Ciconia boyciana (I)

manchurerstork

Ciconia nigra (II)

sort stork

Ciconia stormi

sundastork

Jabiru mycteria (I)

jabiru

Leptoptilos dubius

adjudantstork

Mycteria cinerea (I)

mangrovestork

Phoenicopteridae

flamingoer

Phoenicop-teridae spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)

flamingoer

Phoenicopterus ruber (II)

europæisk flamingo

Threskiornithidae

ibiser, skestorke

Eudocimus ruber (II)

rød ibis

Geronticus calvus (II)

kapibis

Geronticus eremita (I)

eremitibis

Nipponia nippon (I)

japansk ibis

Platalea leucorodia (II)

skestork

Pseudibis gigantea

kæmpeibis

COLUMBI-FORMES

Columbidae

duer

Caloenas nicobarica (I)

nicobardue

Claravis godefrida

hvidmasket grådue

Columba livia

klippedue

Ducula mindorensis (I)

mindoro-kejserdue

Gallicolumba luzonica (II)

dolkestikdue

Goura spp. (II)

kronduer

Leptotila wellsi

grenadajorddue

Nesoenas mayeri (III Mauritius)

rosendue

Streptopelia turtur

turteldue

CORACII-FORMES

Bucerotidae

næsehornsfugle

Aceros spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)

næsehornsfugle

Aceros nipalensis (I)

rødhalset rynkenæb

Anorrhinus spp. (II)

hornnæb

Anthraco-ceros spp. (II)

næsehornsfugle

Berenicornis spp. (II)

næsehornsfugle

Buceros spp. (II)(Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)

næsehornsfugle

Buceros bicornis (I)

stor næsehornsfugl

Penelopides spp. (II)

hornfugle

Rhinoplax vigil (I)

hjelmnæse-hornsfugl

Rhyticeros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

næsehornsfugle

Rhyticeros subruficollis (I)

gulpunget rynkenæb

CUCULIFORMES

Musophagidae

turakoer

Tauraco spp. (II) (Und­tagen de arter, der er opført i bilag A)

turakoer

Tauraco bannermani (II)

camerounturako

FALCONI- FORMES

rovfugle (ørne, falke, høge, gribbe)

Falconifor­mes spp. (II)

(Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt én art af familien Cathartidae, der er opført i bilag C; ingen andre populationer i den familie er opført i bilagene til nærværende forordning)

rovfugle

Accipitridae

høge, ørne

Accipiter brevipes (II)

balkanhøg

Accipiter gentilis (II)

duehøg

Accipiter nisus (II)

spurvehøg

Aegypius monachus (II)

munkegrib

Aquila adalberti (I)

spansk kejserørn

Aquila chrysaetos (II)

kongeørn

Aquila clanga (II)

stor skrigeørn

Aquila heliaca (I)

kejserørn

Aquila pomarina (II)

lille skrigeørn

Buteo buteo (II)

musvåge

Buteo lagopus (II)

fjeldvåge

Buteo rufinus (II)

ørnevåge

Chondrohierax uncinatus wilsonii (I)

cubansk papegøjebaza

Circaetus gallicus (II)

slangeørn

Circus aeruginosus (II)

rørhøg

Circus cyaneus (II)

blå kærhøg

Circus macrourus (II)

steppehøg

Circus pygargus (II)

hedehøg

Elanus caeruleus (II)

blå glente

Eutriorchis astur (II)

madagaskar-slangehøg

Gypaetus barbatus (II)

lammegrib

Gyps fulvus (II)

gåsegrib

Haliaeetus spp. (I/II) (Haliaeetus albicilla er optaget på liste I; de andre arter er optaget på liste II)

havørne

Harpia harpyja (I)

harpy

Hieraaetus fasciatus (II)

høgeørn

Hieraaetus pennatus (II)

dværgørn

Leucopternis occidentalis (II)

sodrygget våge

Milvus migrans (II) (Undtagen Milvus migrans lineatus, som er opført i bilag B)

sort glente

Milvus milvus (II)

rød glente

Neophron percnopterus (II)

ådselgrib

Pernis apivorus (II)

hvepsevåge

Pithecophaga jefferyi (I)

fillipinsk abeørn

Cathartidae

vestgribbe

Gymnogyps californianus (I)

californisk kondor

Sarcoramphus papa (III Honduras)

kongekondor

Vultur gryphus (I)

andeskondor

Falconidae

falke

Falco araeus (I)

seycheller-tårnfalk

Falco biarmicus (II)

lannerfalk

Falco cherrug

(II)

slagfalk

Falco columbarius (II)

dværgfalk

Falco eleonorae (II)

eleonorafalk

Falco jugger (I)

laggarfalk

Falco naumanni (II)

lille tårnfalk

Falco newtoni (I) (Kun populationen på Seychellerne)

madagaskar-tårnfalk

Falco pelegrinoides (I)

berberfalk

Falco peregrinus (I)

vandrefalk

Falco punctatus (I)

mauritius-tårnfalk

Falco rusticolus (I)

jagtfalk

Falco subbuteo (II)

lærkefalk

Falco tinnunculus (II)

tårnfalk

Falco vespertinus (II)

aftenfalk

Pandionidae

fiskeørne

Pandion haliaetus (II)

fiskeørn

GALLIFORMES

Cracidae

Crax alberti (III Colombia)

blåknoppet hokko

Crax blumenbachii (I)

rødnæbbet hokko

Crax daubentoni (III Colombia)

gulknoppet hokko

Crax fasciolata

nøgenmasket hokko

Crax globulosa (III Colombia)

gullappet hokko

Crax rubra (III Colombia, Costa Rica, Guatemala og Honduras)

stor hokko

Mitu mitu (I)

alagoashokko

Oreophasis derbianus (I)

hornhokko

Ortalis vetula (III Guatemala/ Honduras)

brun chachalaca

Pauxi pauxi (III Colombia)

hjelmhokko

Penelope albipennis (I)

hvidvinget penelopehøne

Penelope purpurascens (III Honduras)

toppet penelopehøne

Penelopina nigra (III Guatemala)

chalopehøne

Pipile jacutinga (I)

sortpandet fløjtehøne

Pipile pipile (I)

trinidad-fløjtehøne

Megapodiidae

tallegallahøns, buskhøns

Macrocephalon maleo (I)

hammerhøne eller maleo

Phasianidae

ryper, perlehøns, agerhøns, fasaner, tragopaner

Argusianus argus (II)

argusfasan

Catreus wallichii (I)

wallichfasan

Colinus virginianus ridgwayi (I)

underart af bobwhitevagtel

Crossoptilon crossoptilon (I)

hvid ørefasan

Crossoptilon mantchuricum (I)

brun ørefasan

Gallus sonneratii (II)

grå junglehøne el. sonnerats junglehøne

Ithaginis cruentus (II)

blodfasan

Lophophorus impejanus (I)

glansfasan

Lophophorus lhuysii (I)

kinesisk glansfasan

Lophophorus sclateri (I)

hvidhalet glansfasan

Lophura edwardsi (I)

edwardsfasan

Lophura hatinhensis

vietnamildryg

Lophura imperialis (I)

kejserfasan

Lophura swinhoii (I)

swinhoes fasan

Meleagris ocellata (III Guatemala)

påfuglekalkun

Odontophorus strophium

halsbånd-standvagtel

Ophrysia superciliosa

uttar pradesh-vagtel

Pavo muticus (II)

grøn påfugl

Polyplectron bicalcaratum (II)

grå påfuglefasan

Polyplectron germaini (II)

vietnampåfugle-fasan

Polyplectron malacense (II)

malajpåfugle-fasan

Polyplectron napoleonis (I)

palawanpåfugle-fasan

Polyplectron schleier-macheri (II)

borneopåfugle-fasan

Rheinardia ocellata

(I)

topargus

Syrmaticus ellioti (I)

elliotts fasan

Syrmaticus humiae (I)

burmafasan

Syrmaticus mikado (I)

mikadofasan

Tetraogallus caspius (I)

kaspisk kongehøne

Tetraogallus tibetanus

(I)

tibetkongehøne

Tragopan blythii (I)

nagaland tragopan

Tragopan caboti (I)

cabots tragopan

Tragopan melanocephalus (I)

vestlig tragopan

Tragopan satyra (III Nepal)

satyrtragopan

Tympanuchus cupido attwateri (I)

art af præriehøne

GRUIFORMES

Gruidae

traner

Gruidae spp. (II) (Und­tagen de arter, der er opført i bilag A)

traner

Grus americana (I)

trompetértrane

Grus canadensis (I/II) (Arten er optaget på liste II, men underarterne Grus canadensis nesiotes og Grus canadensis pulla er optaget på liste I)

prærietrane

Grus grus (II)

trane

Grus japonensis (I)

japansk trane

Grus leucogeranus (I)

snetrane

Grus monacha (I)

hættetrane

Grus nigricollis (I)

sorthalset trane

Grus vipio (I)

hvidhalset trane

Otididae

trapper

Otididae spp. (II) (Und­tagen de arter, der er opført i bilag A)

trapper

Ardeotis nigriceps (I)

indisk trappe

Chlamydotis macqueenii (I)

østlig kravetrappe

Chlamydotis undulata (I)

kravetrappe

Houbaropsis bengalensis (I)

stor florikan

Otis tarda (II)

stortrappe

Sypheotides indicus (II)

florikan

Tetrax tetrax (II)

dværgtrappe

Rallidae

blishøns, rørvagtler

Gallirallus sylvestris (I)

brun skovrikse

Rhynochetidae

kagu

Rhynochetos jubatus (I)

kagu

PASSERIFORMES

Atrichornithidae

kratfugle

Atrichornis clamosus (I)

vestlig kratfugl

Cotingidae

kotingaer

Cephalopterus ornatus (III Colombia)

pragtparasolfugl

Cephalopterus penduliger (III Colombia)

hjelmparasolfugl

Cotinga maculata (I)

blå purpurkotinga

Rupicola spp. (II)

klippehaner

Xipholena atropurpurea (I)

hvidvinge-kotinga

Emberizidae

kardinaler, tangarer

Gubernatrix cristata

(II)

grøn kardinal

Paroaria capitata (II)

sortstrubet kardinal

Paroaria coronata (II)

grå kardinal

Tangara fastuosa (II)

pragttangar

Estrildidae

manakiner, astrilder

Amandava formosa (II)

olivengrøn astrild

Lonchura fuscata

timorrisfugl

Lonchura oryzivora (II)

risfugl

Poephila cincta cincta (II)

korthalet bæltefinke

Fringillidae

finker

Carduelis cucullata (I)

kapucinersisken

Carduelis yarrellii (II)

yarellsisken

Hirundinidae

svaler

Pseudochelidon sirintarae

(I)

hvidøjet flodsvale

Icteridae

trupialer

Xanthopsar flavus (I)

saffranstrupial

Meliphagidae

honningædere

Lichenostomus melanops cassidix (I)

hjelhonning-æder

Muscicapidae

fluesnappere, skrigedrosler m.fl.

Acrocephalus rodericanus (III Mauritius)

art af sanger

Cyornis ruckii (II)

indogoniltava

Dasyornis broadbenti litoralis (muligvis uddød) (I)

art af brunhovedet børstesanger

Dasyornis longirostris (I)

vestlig børstesanger

Garrulax canorus (II)

sangskade-drossel (kinesisk Hwamei)

Garrulax taewanus (II)

sangskade-drossel (taiwansk Hwamei)

Leiothrix argentauris (II)

sølvøret sangtimalie (solfugl)

Leiothrix lutea (II)

sangtimalie (solfugl)

Liocichla omeiensis (II)

omei pragttimalie

Picathartes gymnocephalus (I)

gulhovedet kragedrossel

Picathartes oreas (I)

rødhovedet kragedrossel

Terpsiphone bourbonnensis (III Mauritius)

mascarener-paradismonark

Paradisaeidae

paradisfugle

Paradisaeidae spp. (II)

paradisfugle

Pittidae

pittaer

Pitta guajana (II)

gyldenbrynet pitta

Pitta gurneyi (I)

gurneys pitta

Pitta kochi (I)

luzonpitta

Pitta nympha (II)

nymfepitta

Pycnonotidae

bulbuler

Pycnonotus zeylanicus (II)

art af bulbul

Sturnidae

stære

Gracula religiosa (II)

beostær

Leucopsar rothschildi (I)

balistær eller Rotschilds stær

Zosteropidae

brillefugle

Zosterops albogularis (I)

norfolkbrillefugl

PELECANI-FORMES

Fregatidae

fregatfugle

Fregata andrewsi (I)

juleø-fregatfugl

Pelecanidae

pelikaner

Pelecanus crispus (I)

krøltoppet pelikan

Sulidae

suler

Papasula abbotti (I)

juleø-sule

PICIFORMES

Capitonidae

skægfugle

Semnornis ramphastinus (III Colombia)

tukanskægfugl

Picidae

spætter

Campephilus imperialis (I)

kejserspætte

Dryocopus javensis richardsi (I)

underart af hvidbuget sortspætte

Ramphastidae

tukaner

Baillonius bailloni (III Argentina)

safrantukan

Pteroglossus aracari (II)

sorthalset arasari

Pteroglossus castanotis (III Argentina)

brunøret arasari

Pteroglossus viridis (II)

grøn arasari

Ramphastos dicolorus (III Argentina)

rødbrystet tukan

Ramphastos sulfuratus

(II)

kølnæbbet tukan

Ramphastos toco (II)

kæmpetukan

Ramphastos tucanus

(II)

rødnæbbet tukan

Ramphastos vitellinus

(II)

gulbrystet tukan

Selenidera maculirostris (III Argentina)

pletnæbbet tukanet

PODICIPEDI-FORMES

Podicipedidae

lappedykkere

Podilymbus gigas (I)

atitlanlappe-dykker

PROCELLARII-FORMES

Diomedeidae

albatrosser

Phoebastria albatrus (I)

korthalet albatros

PSITTACI-FORMES

papegøjefugle

PSITTACI-FORMES spp. (II)

(Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt arterne Agapornis roseicollis (rosen-hovedet dværg-papegøje), Melopsittacus undulatus (undulat), Nymphicus hollandicus (nymfe-parakit) og Psittacula krameri (lille alexander-parakit), som ikke er opført i bilagene til nærværende forordning)

papegøjefugle

Cacatuidae

kakaduer

Cacatua goffiniana (I)

tanimbarka- kadue eller goffins kakadue

Cacatua haematuropygia (I)

filippinsk kakadue

Cacatua moluccensis (I)

molukkakadue

Cacatua sulphurea (I)

lille gultoppet kakadue

Probosciger aterrimus (I)

arakakadue eller palmekakadue

Loriidae

lorier, dværgpapegøjer

Eos histrio (I)

diademlori

Vini spp. (I/II) (Vini ultramarina er optaget på liste I, de øvrige arter er optaget på liste II)

vinilorier

Psittacidae

amazoner, araer, parakitter, papegøjer

Amazona arausiaca (I)

blåhovedet amazone

Amazona auropalliata (I)

gulnakket amazone

Amazona barbadensis (I)

guldskuldret amazone eller rothschilds amazone

Amazona brasiliensis (I)

rødhalet amazone eller purpurblåkindet amazone

Amazona finschi (I)

lillakronet amazone eller finchs amazone

Amazona guildingii (I)

kongeamazone eller guildings amazone

Amazona imperialis (I)

kejseramazone

Amazona leucocephala (I)

cuba-amazone

Amazona oratrix (I)

(dobbelt)  gulhovedet amazone

Amazona pretrei (I)

pragtamazone eller petreis amazone

Amazona rhodocorytha

(I)

rødpandet amazone

Amazona tucumana (I)

tucuman-amazone

Amazona versicolor (I)

St.  Lucia-amazone eller mangefarvet amazone

Amazona vinacea (I)

vinrød amazone

Amazona viridigenalis

(I)

grønkindet amazone

Amazona vittata (I)

Puerto Rico-amazone

Anodorhynchus spp. (I)

havblå, hyacint og indigoara

Ara ambiguus (I)

stor grøn ara eller stor militær/ soldaterara

Ara glaucogularis (I)

blåstrubet ara eller candinde ara

Ara macao (I)

lyserød ara

Ara militaris (I)

lille soldaterara eller lille militærara

Ara rubrogenys (I)

rødøret ara

Cyanopsitta spixii (I)

spix's ara

Cyanoramphus cookii (I)

norfolk øens parakit

Cyanoramphus forbesi (I)

chatham øens springparakit

Cyanoramphus novaezelandiae (I)

gedeparakit

Cyanoramphus saisseti (I)

Cyclopsitta diophthalma coxeni (I)

coxen's dobbeltøjet figenpapegøje

Eunymphicus cornutus (I)

hornparakit

Guarouba guarouba (I)

guldparakit

Neophema chrysogaster (I)

guldbuget græsparakit

Ognorhynchus icterotis (I)

guløret parakit

Pezoporus occidentalis (muligvis uddød) (I)

natparakit

Pezoporus wallicus (I)

jordparakit

Pionopsitta pileata (I)

rødpandet pragtpapegøje

Primolius couloni (I)

blåhovedet dværgara

Primolius maracana (I)

rødrygget dværgara

Psephotus chrysopterygius (I)

guldskuldret sangparakit

Psephotus dissimilis (I)

sortkappet sangparakit eller hooded parakit

Psephotus pulcherrimus (muligvis uddød) (I)

paradis(sang)-parakit

Psittacula echo (I)

mauritius-alexanderparakit

Pyrrhura cruentata (I)

blåstrubet conure

Rhynchopsitta spp. (I)

araparakitter eller tyknæbs-parakitter

Strigops habroptilus (I)

uglepapegøje

RHEIFORMES

Rheidae

nanduer

Pterocnemia pennata (I) (Undtagen Pterocnemia pennata pennata, der er opført i bilag B)

lille nandu

Pterocnemia pennata pennata (II)

underart af lille nandu

Rhea americana (II)

nandu

SPHENISCI-FORMES

Spheniscidae

pingviner

Spheniscus demersus (II)

brillepingvin

Spheniscus humboldti (I)

humboldt-pingvin

STRIGIFORMES

ugler

STRIGI-FORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

ugler

Strigidae

ugler

Aegolius funereus (II)

perleugle

Asio flammeus (II)

mosehornugle

Asio otus (II)

skovhornugle

Athene noctua (II)

kirkeugle

Bubo bubo (II) (Undtagen Bubo bubo bengalensis, som er opført i bilag B)

stor hornugle

Glaucidium passerinum (II)

spurveugle

Heteroglaux blewitti (I)

skovkirkeugle

Mimizuku gurneyi (I)

mindanao-hornugle

Ninox natalis (I)

juleø-høgeugle

Ninox novaeseelandiae undulata (I)

newzealandsk høgeugle

Nyctea scandiaca (II)

sneugle

Otus ireneae (II)

sokoke-dværghornugle

Otus scops (II)

dværghornugle

Strix aluco (II)

natugle

Strix nebulosa (II)

lapugle

Strix uralensis (II) (Undtagen Strix uralensis davidi, som er opført i bilag B)

slagugle

Surnia ulula (II)

høgeugle

Tytonidae

slørugler

Tyto alba (II)

slørugle

Tyto soumagnei (I)

madagaskar-slørugle

STRUTHIONI-FORMES

Struthionidae

struds

Struthio camelus (I) (Kun popu-lationerne i Algeriet, Burkina Faso, Cameroun, Den Central-afrikanske Republik, Tchad, Mali, Mauritanien, Marokko, Niger, Nigeria, Senegal og Sudan; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

struds

TINAMIFORMES

Tinamidae

tinamuer

Tinamus solitarius (I)

olivengrå tinamu

TROGONI-FORMES

Trogonidae

trongoner

Pharomachrus mocinno

(I)

quetzal

REPTILIA

krybdyr

CROCODYLIA

alligatorer, kaimaner, krokodiller

CROCO-DYLIA spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)

alligatorer, kaimaner, krokodiller

Alligatoridae

alligatorer, kaimaner

Alligator sinensis (I)

kinesisk alligator

Caiman crocodilus apaporiensis

(I)

rio apaporis brillekaiman

Caiman latirostris (I) (Undtagen populationen i Argentina, der er opført i bilag B)

bredsnudet kaiman

Melanosuchus niger (I) (Undtagen populationen i Brasilien, der er opført i bilag B, og populationen i Ecuador, som er opført i bilag B, og som er omfattet af en årlig eksportkvote på nul, indtil CITES-sekretariatet og »IUCN/SSC Crocodile Specialist Group« har godkendt en årlig eksport-kvote)

sort kaiman

Crocodylidae

krokodiller

Crocodylus acutus (I) (Undtagen populationen i Cuba, der er opført i bilag B)

spidssnudet krokodille

Crocodylus cataphractus (I)

panserkrokodille

Crocodylus intermedius (I)

orinoco krokodille

Crocodylus mindorensis (I)

mindoro-krokodille

Crocodylus moreletii (I) (Undtagen populationerne i Belize og Mexico, som er opført i bilag B med en kvote på nul for vilde enheder, der forhandles til kommercielle formål)

morelets krokodille

Crocodylus niloticus (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Ægypten [med en kvote på nul for vilde enheder, der forhandles til kommercielle formål], Ethiopien, Kenya, Madagascar, Malavi, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Uganda, Tanzania [betinget af en årlig export kvota af højst 1600 vilde enheder, heri­blandt jagttrofæer­udover enheder opdrættet i fangeskab], Zambia and Zimbabwe; disse populationer er opført i bilag B)

nilkrokodille

Crocodylus palustris (I)

sumpkrokodille

Crocodylus porosus (I) (Undtagen populationerne i Australien, Indonesien og Papua Ny Guinea, der er opført i bilag B)

saltvands-krokodille

Crocodylus rhombifer (I)

cuba-krokodille

Crocodylus siamensis (I)

siam-krokodille

Osteolaemus tetraspis (I)

vestafrikansk dværgkrokodille eller kortsnudet krokodille

Tomistoma schlegelii

(I)

falsk gavial

Gavialidae

gangesgavial

Gavialis gangeticus(I)

gangesgavial

RHYNCHO-CEPHALIA

Sphenodontidae

tuataraer eller broøgler

Sphenodon spp. (I)

tuataraer eller broøgler

SAURIA

Agamidae

tornhaleagamer

Uromastyx spp. (II)

bælte- og pladeøgler

Chamaeleonidae

kamæleoner

Bradypodion spp. (II)

dværg-kamæleoner

Brookesia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

dværg-kamæleoner

Brookesia perarmata (I)

art af dværgkamæleon

Calumma spp. (II)

kamæleoner

Chamaeleo spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

kamæleoner

Chamaeleo chamaeleon

(II)

europæisk kamæleon

Furcifer spp. (II)

madagaskiske kamæleoner

Kinyongia spp. (II)

dværg-kamæleoner

Nadzikambia spp. (II)

dværg-kamæleoner

Cordylidae

bælte- og pladeøgler

Cordylus spp. (II)

ægte bæltefirben

Gekkonidae

gekkoer

Cyrtodactylus serpensinsula (II)

art af nøgenfinger-gekko

Hoplodactylus spp. (III New Zealand)

arter af gekkoer

Naultinus spp. (III New Zealand)

grøn gekko fra New Zealand

Phelsuma spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

daggekkoer

Phelsuma guentheri

(II)

art af daggekko

Uroplatus spp. (II)

bladhalegekkoer

Helodermatidae

giftøgler

Heloderma spp. (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

giftøgler

Heloderma horridum charlesbogerti (I)

guatemala gilaøgle

Iguanidae

leguaner

Amblyrhynchus cristatus (II)

havleguan

Brachylophus spp. (I)

Fiji-leguaner

Conolophus spp. (II)

Galapagos-leguaner

Ctenosaura bakeri (II)

leguaner fra øen Utila

Ctenosaura oedirhina

(II)

leguaner fra øen Roatán

Ctenosaura melanosterna (II)

leguaner fra Rio Aguan-dalen

Ctenosaura palearis

(II)

leguaner fra Guatemala

Cyclura spp. (I)

næsehorns-leguaner

Iguana spp. (II)

leguaner

Phrynosoma blainvillii (II)

Phrynosoma cerroense (II)

Phrynosoma coronatum (II)

art af tudseleguan

Phrynosoma wigginsi (II)

Sauromalus varius (I)

san esteban island chuckwalla

Lacertidae

firben

Gallotia simonyi (I)

hierro kæmpefirben

Podarcis lilfordi (II)

lilfords murfirben

Podarcis pityusensis (II)

ibiza murfirben

Scincidae

skinker

Corucia zebrata (II)

snohaleskink

Teiidae

tejuer

Crocodilurus amazonicus (II)

art af teju

Dracaena spp. (II)

krokodilletejuer

Tupinambis spp.(II)

ægte tejuer

Varanidae

varaner

Varanus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

varaner

Varanus bengalensis (I)

bengalsk varan

Varanus flavescens (I)

gul varan

Varanus griseus (I)

ørkenvaran

Varanus komodoensis (I)

komodovaran

Varanus nebulosus (I)

art af varan

Varanus olivaceus (II)

grays varan

Xenosauridae

krokodillehale-øgle

Shinisaurus crocodilurus (II)

krokodillehale-øgle

SERPENTES

slanger

Boidae

boaer

Boidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

boaer

Acrantophis spp. (I)

madagascar-boaer

Boa constrictor occidentalis (I)

argentinsk kongeboa

Epicrates inornatus (I)

puerto rico boa

Epicrates monensis (I)

mona island boa

Epicrates subflavus (I)

jamaica boa

Eryx jaculus (II)

europæisk sandboa

Sanzinia madagascariensis (I)

madagascar-boa

Bolyeriidae

round island boaer

Bolyeriidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

round island boaer

Bolyeria multocarinata (I)

round island boa

Casarea dussumieri (I)

round island keel-scaled boa

Colubridae

snoge

Atretium schistosum (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

Cerberus rynchops (III Indien)

hundehovedet vandsnog

Clelia clelia (II)

mussurana

Cyclagras gigas (II)

falsk vandkobra

Elachistodon westermanni (II)

indisk ægslange

Ptyas mucosus (II)

indisk rottesnog

Xenochrophis piscator (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

Elapidae

kobraer, koralslanger

Hoploce-phalus bungaroides (II)

art af australsk giftsnog

Micrurus diastema (III Honduras)

art af mellem-amerikansk koralslange

Micrurus nigrocinctus (III Honduras)

art af latin-amerikansk koralslange

Naja atra (II)

kinesisk kobra

Naja kaouthia (II)

monokell kobra

Naja manda-layensis (II)

burmesisk spyttekobra

Naja naja (II)

indisk kobra

Naja oxiana (II)

oxus kobra

Naja philippinensis (II)

filippinsk kobra

Naja sagittifera (II)

art af kobra

Naja samarensis (II)

art af kobra

Naja siamensis (II)

indokinesisk kobra

Naja sputatrix (II)

malaysisk spyttekobra

Naja sumatrana (II)

sumatraspyttekobra

Ophiophagus hannah (II)

kongekobra

Loxocemidae

mexicansk dværgboa

Loxocemidae spp. (II)

mexicansk dværgboa

Pythonidae

kvælerslanger

Pythonidae spp. (II) (undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

kvælerslanger

Python molurus molurus (I)

lys tigerpython

Tropidophiidae

dværgboaer

Tropidophiidae spp. (II)

dværgboaer

Viperidae

hugorme

Crotalus durissus (III Honduras)

sydamerikansk klapperslange

Crotalus durissus unicolor

art af sydamerikansk klapperslange

Daboia russelii (III India)

russels hugorm

Vipera latifii

latifis hugorm

Vipera ursinii (I) (Kun populationen i Europa med undtagelse af det område, der tidligere udgjorde USSR; sidst­nævnte popula­tioner er ikke opført i bilagene til nærværende forordning)

orsinis hugorm

Vipera wagneri (II)

wagners hugorm

TESTUDINES

Carettochelyidae

ny guinea-blødskildpadder

Carettochelys insculpta (II)

ny guinea-blødskildpadde

Chelidae

slange-skildpadder

Chelodina mccordi (II)

art af slangehals-skildpadde

Pseudemydura umbrina (I)

art af australsk slangehals-skildpadde

Cheloniidae

havskildpadder

Cheloniidae spp. (I)

havskildpadder

Chelydridae

snapskildpadder

Macrochelys temminckii (III Amerikas Forenede Stater)

alligator-skildpadde

Dermatemydidae

tabasco-skildpadde

Dermatemys mawii (II)

tabasco-skildpadde

Dermochelyidae

læderskildpadde

Dermochelys coriacea (I)

læderskildpadde

Emydidae

æskeskildpaddersumpskildpadder

Chrysemys picta

guldskildpadder

Glyptemys insculpta

(II)

skovskildpadde

Glyptemys muhlenbergii

(I)

muhlenbergs sumpskildpadde

Graptemys spp. (III Amerikas Forenede Stater)

landkort-skildpadder

Terrapene spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

æskeskildpadder

Terrapene coahuila (I)

coahuila æskeskildpadde

Trachemys scripta elegans

rødøret terrapin

Geoemydidae

Batagur affinis

(I)

Batagur baska

(I)

batagur-skildpadde

Batagur spp. (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

Cuora spp. (II)

asiatiske æskeskildpadder

Geoclemys hamiltonii (I)

art af asiatisk sumpskildpadde

Geoemyda spengleri (III Kina)

bladskildpadde

Heosemys annandalii (II)

tempel-skildpadde

Heosemys depressa

(II)

art af damskildpadde

Heosemys grandis

(II)

asiatisk kæmpedamskildpadde

Heosemys spinosa

(II)

pigget skildpadde

Leucoce-phalon yuwonoi

(II)

sulawesi skovskildpadde

Malayemys macro-cephala (II)

art af flodskildpadde

Malayemys subtrijuga (II)

art af flodskildpadde

Mauremys annamensis (II)

annam vandskildpadde

Mauremys iversoni (III Kina)

art af sumpskildpadde

Mauremys megalo-cephala (III Kina)

art af sumpskildpadde

Mauremys mutica (II)

art af sumpskildpadde

Mauremys nigricans (III Kina)

art af sumpskildpadde

Mauremys pritchardi (III Kina)

art af sumpskildpadde

Mauremys reevesii (III Kina)

reeves' sumpskildpadde

Mauremys sinensis (III Kina)

kinesisk stribet sumpskildpadde

Melanochelys tricarinata

(I)

kinesisk trekølskildpadde

Morenia ocellata (I)

art af asiatisk sumpskildpadde

Notochelys platynota

(II)

art af asiatisk sumpskildpadde

Ocadia glyphistoma (III Kina)

art af stribet sumpskildpadde

Ocadia philippeni (III Kina)

art af stribet sumpskildpadde

Orlitia borneensis (II)

malaysisk kæmpe-skildpadde

Pangshura spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

arter af tagskildpadde

Pangshura tecta (I)

indisk tagskildpadde

Sacalia bealei (III Kina)

art af skildpadde

Sacalia pseudocellata (III Kina)

art af skildpadde

Sacalia quadriocellata (III Kina)

fireøjet skildpadde

Sieben-rockiella crassicollis (II)

art af sumpskildpadde

Sieben-rockiella leytensis (II)

filippinsk sumpskildpadde

Platysternidae

afrikansk art af pelomedusid

Platysternon megace-phalum (II)

afrikansk art af pelomedusid

Podocnemididae

skjulthalsede skildpadder

Erymno-chelys madagasca-riensis (II)

art af pelomedusid fra Madagaskar

Peltoce-phalus dumerilianus (II)

afrikansk art af pelomedusid

Podocnemis spp. (II)

sydamerikanske pelomedusider

Testudinidae

landskildpadder

Testudinidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) Der er fastsat en årlig eksport­kvote på nul for Geochelone sulcata for enheder, der indfanges i naturen og forhandles i primært kommercielle formål)

landskildpadder

Astrochelys radiata (I)

stråleskildpadde

Astrochelys yniphora (I)

plovfure-skildpadde

Chelonoidis nigra (I)

galapagos skildpadde

Gopherus flavomarginatus (I)

meksikansk goferskildpadde

Malacochersus tornieri (II)

pandekage-skildpadde

Psammobates geometricus (I)

geometrisk landskildpadde

Pyxis arachnoides (I)

edderkoppe-skildpadde

Pyxis planicauda (I)

fladhalet skildpadde

Testudo graeca (II)

maurisk landskildpadde

Testudo hermanni (II)

græsk landskildpadde

Testudo kleinmanni (I)

ægyptisk landskildpadde

Testudo marginata (II)

bredrandet landskildpadde

Trionychidae

blødskilpadder, spiselige sumpskildpadder

Amyda cartilaginea (II)

art af asiatisk blødskildpadde

Apalone spinifera atra (I)

art af meksikansk blødskildpadde

Aspideretes gangeticus

(I)

ganges blødskildpadde

Aspideretes hurum (I)

art af asiatisk blødskildpadde

Aspideretes nigricans

(I)

sort blødskildpadde

Chitra spp. (II)

art af blødskildpadde

Lissemys punctata (II)

indisk klapblød-skildpadde

Lissemys scutata (II)

art af asiatisk klapblødskildpadde

Palea steindachneri (III Kina)

art af blødskildpadde

Pelochelys spp. (II)

arter af blødskildpadde

Pelodiscus axenaria (III Kina)

hunan blødskjold-skildpadde

Pelodiscus maackii (III Kina)

amur blødskjold-skildpadde

Pelodiscus parviformis (III Kina)

kinesisk blødskjold-skildpadde

Rafetus swinhoei (III Kina)

yangtze blødskjold-skildpadde

AMPHIBIA

padder

ANURA

frøer og tudser

Bufonidae

tudser

Altiphrynoides spp. (I)

ethiopiske tudser

Atelopus zeteki

(I)

art af panama tudse

Bufo periglenes (I)

gylden tudse

Bufo superciliaris (I)

cameroon tudse

Nectophrynoides spp. (I)

levende fødende frøer fra vestafrika

Nimbaphrynoides spp. (I)

tanzanianske tudser

Spinophrynoides spp. (I)

osgoods ethiopiske tudser

Calyptocephalel-lidae

Calyptoce-phalella gayi (III Chile)

Dendrobatidae

giftfrøer

Allobates femoralis

(II)

art af giftfrø

Allobates zaparo (II)

art af giftfrø

Cryptophyllobates azureiventris (II)

art af giftfrø

Dendrobates spp. (II)

pilegiftfrøer eller farvefrøer

Epipedobates spp. (II)

pilegiftfrøer eller farvefrøer

Phyllobates spp. (II)

pilegiftfrøer eller farvefrøer

Hylidae

Agalychnis spp. (II)

Mantellidae

mantellaer

Mantella spp. (II)

mantellaer

Microhylidae

tomatfrøer

Dyscophus antongilii

(I)

tomatfrø

Scaphio-phryne gottlebei

(II)

art af frø

Ranidae

springfrø-familien

Conraua goliath

goliathfrø

Euphlyctis hexadactylus (II)

art af asiatisk frø

Hoploba-trachus tigerinus (II)

tigerfrø

Rana catesbeiana

amerikansk oksefrø

Rheobatrachidae

platypusfrøer

Rheoba-trachus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

platypusfrø

Rheobatrachus silus

(II)

art af platypusfrø

CAUDATA

Ambystomatidae

axolotler

Ambystoma dumerilii (II)

art af meksikansk salamander

Ambystoma mexicanum (II)

axolotl

Cryptobranchidae

kæmpe-salamandre

Andrias spp. (I)

kæmpe-salamandre

Salamandridae

Salamandre

Neurergus kaiseri (I)

ELASMO-BRANCHII

hajer og rokker

LAMNIFORMES

Cetorhinidae

brugde

Cetorhinus maximus

(II)

brugde

Lamnidae

store hvide haj eller menneskehaj

Carcharodon carcharias (II)

store hvide haj eller menneskehaj

Lamna nasus (III 27 med-lemsstater)(18)

ORECTOLOBI-FORMES

Rhincodontidae

hvalhajer

Rhincodon typus (II)

hvalhaj

RAJIFORMES

Pristidae

savrokker

Pristidae spp. (I) (Undtagen de arter, der er opført under bilag B)

savrokker

Pristis microdon (II) (Udeluk-kende med det formål at tillade international handel med levende dyr til hensigts-mæssige og acceptable akvarier primært til bevaringsformål. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overens-stemmelse hermed.)

ferskvands-savrokker

ACTINOPTERYGII

fisk

ACIPENSERI-FORMES

ACIPENSE-RIFORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

stører

Acipenseridae

stører

Acipenser brevirostrum (I)

kortnæset stør

Acipenser sturio (I)

almindelig stør

ANGUILLI-FORMES

Anguillidae

ferskvandsål

Anguilla anguilla (II)

europæisk ål

CYPRINIFORMES

Catostomidae

cui-ui

Chasmistes cujus (I)

cui-ui

Cyprinidae

karpefamilien

Caecobarbus geertsi (II)

art af blind hulefisk

Probarbus jullieni (I)

ikan temoleh

OSTEOGLOSSI-FORMES

Osteoglossidae

arapaimaer, bentunger

Arapaima gigas (II)

arapaima

Scleropages formosus (I)

asiatisk arowana

PERCIFORMES

Labridae

læbefiskfamilien

Cheilinus undulatus (II)

napoleonfisk

Sciaenidae

trommefisk eller ørnefisk

Totoaba macdonaldi (I)

totuava

SILURIFORMES

Pangasiidae

pangaside maller

Pangasianodon gigas (I)

kæmpemalle

SYNGNATHI-FORMES

Syngnathidae

nålefisk, søheste

Hippocampus spp. (II)

søheste

SARCOPTERYGII

lungefisk

CERATODONTI-FORMES

Ceratodontidae

australsk lungefisk

Neoceratodus forsteri (II)

australsk lungefisk

COELACANTHI-FORMES

Latimeriidae

blå fisk

Latimeria spp. (I)

blå fisk

PIGHUDER (SØSTJERNER, SLANGE-STJERNER, SØPINDSVIN OG SØPØLSER)

HOLOTHURO-IDEA

søpølsefamilie

ASPIDOCHI-ROTIDA

Stichopodidae

søagurker

Isostichopus fuscus (III Ecuador)

art af søagurk

ARTHROPODA (LEDDYR)

ARACHNIDA

edderkopper og skorpioner

ARANEAE

Theraphosidae

taranteller eller fugleedder-kopper

Aphonopelma albiceps

(II)

Aphonopelma pallidum

(II)

art af fugle-edderkop

Brachypelma spp. (II)

arter af fugle-edderkopper

SCORPIONES

Scorpionidae

skorpioner

Pandinus dictator (II)

art af skorpion

Pandinus gambiensis (II)

art af skorpion

Pandinus imperator

(II)

kejserskorpion

INSECTA

insekter

COLEOPTERA

biller

Lucanidae

eghjorte

Colophon spp. (III Sydafrika)

kap eghjort

Scarabaeidae

skarabæer

Dynastes satanas (II)

LEPIDOPTERA

sommerfugle

Nymphalidae

Agrias amydon boliviensis (III Bolivia)

Morpho godartii lachaumei (III Bolivia)

Prepona praeneste buckleyana (III Bolivia)

Papilionidae

svalehaler

Atrophaneura jophon (II)

sri lanka rose

Atrophaneura palu

palu svalehale

Atrophaneura pandiyana (II)

malabar rose

Bhutanitis spp. (II)

arter af svalehale

Graphium sandawanum

art af svalehale

Graphium stresemanni

seram svalehale

Ornithoptera spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

fuglevinge-sommerfugle

Ornithoptera alexandrae (I)

dronning Alexandras fuglevinge-sommerfugl

Papilio benguetanus

Papilio chikae (I)

art af svalehale

Papilio esperanza

Papilio homerus (I)

art af svalehale

Papilio hospiton (I)

korsikansk svalehale

Papilio morondavana

art af svalehale

Papilio neumoegeni

art af svalehale

Parides ascanius

art af svalehale

Parides hahneli

art af svalehale

Parnassius apollo (II)

apollo

Teinopalpus spp. (II)

art af svalehale

Trogonoptera spp. (II)

fuglevinge-sommerfugle

Troides spp. (II)

fuglevinge-sommerfugle

ANNELIDA (LEDORME OG IGLER)

HIRUDINOIDEA

igler

ARHYNCHOB-DELLIDA

Hirudinidae

igler

Hirudo medicinalis (II)

lægeigle

Hirudo verbana (II)

MOLLUSCA (BLØDDYR)

BIVALVIA

toskallede bløddyr (muslinger)

MYTILOIDA

Mytilidae

blåmuslinger

Lithophaga lithophaga (II)

daddelmusling

UNIONOIDA

Unionidae

ferskvands-muslinger

Conradilla caelata (I)

Cyprogenia aberti (II)

Dromus dromas (I)

Epioblasma curtisii (I)

Epioblasma florentina (I)

Epioblasma sampsonii

(I)

Epioblasma sulcata perobliqua (I)

Epioblasma torulosa gubernaculum

(I)

Epioblasma torulosa rangiana (II)

Epioblasma torulosa torulosa (I)

Epioblasma turgidula (I)

Epioblasma walkeri (I)

Fusconaia cuneolus (I)

Fusconaia edgariana (I)

Lampsilis higginsii (I)

Lampsilis orbiculata orbiculata (I)

Lampsilis satur

(I)

Lampsilis virescens (I)

Plethobasus cicatricosus (I)

Plethobasus cooperianus

(I)

Pleurobema clava (II)

Pleurobema plenum (I)

Potamilus capax (I)

Quadrula intermedia (I)

Quadrula sparsa (I)

Toxolasma cylindrella (I)

Unio nickliniana (I)

Unio tampicoensis tecomatensis (I)

Villosa trabalis (I)

VENEROIDA

Tridacnidae

kæmpemuslinger

Tridacnidae spp. (II)

kæmpe-muslinger

GASTROPODA

snegle og konkylier

MESOGASTRO-PODA

Strombidae

konkylier

Strombus gigas (II)

kæmpekonkylie

STYLOMMA-TOPHORA

Achatinellidae

agatsnegle, oahu-snegle

Achatinella spp. (I)

art af agatsnegl

Camaenidae

grøn træsnegl

Papustyla pulcherrima (II)

CNIDARIA (ÆDELKORAL-FAMILIEN, ILDKORALLER, SØANEMONER)

ANTHOZOA

koraller, søanemoner

ANTIPATHARIA

ANTIPA-THARIA spp. (II)

sortkoraller

GORGONACEAE

Coralliidae

rødkoraller

Corallium elatius (III Kina)

art af rødkoral

Corallium japonicum (III Kina)

art af rødkoral

Corallium konjoi (III Kina)

art af rødkoral

Corallium secundum (III Kina)

art af rødkoral

HELIOPORACEA

Helioporidae

blåkoral

Helioporidae spp. (II) (omfatter alene arten Heliopora coerulea)(19)

blåkoral

SCLERACTINIA

SCLERAC-TINIA spp. (II)(20)

stenkoraller

STOLONIFERA

Tubiporidae

orgelkoraller

Tubiporidae spp. (II)(21)

orgelkoraller

HYDROZOA

hydrokoraller, ildkoraller og smågopler

MILLEPORINA

Milleporidae

ildkoraller

Milleporidae spp. (II)(22)

art af ildkoral

STYLASTERINA

Stylasteridae

Stylasteridae spp. (II)(23)

FLORA

AGAVACEAE

agaver

Agave parviflora (I)

Agave victoriae-reginae (II) #4

Nolina interrata (II)

AMARYLLI-DACEAE

narcissus

Galanthus spp. (II) #4

arter af vintergæk

Sternbergia spp. (II) #4

krokusliljer

ANACARDIA-CEAE

Operculi-carya hyphaenoides (II)

Operculi-carya pachypus (II)

APOCYNACEAE

Hoodia spp. (II) #9

hoodia

Pachypodium spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

arter af madagaskarsøjle

Pachypodium ambongense (I)

Pachypodium baronii (I)

Pachypodium decaryi (I)

Rauvolfia serpentina (II) #2

indisk slangerod

ARALIACEAE

vedbend

Panax ginseng (II) (Kun populationen i Den Russiske Føderation; ingen anden population er opført i bilagene til forordningen) #3

panax ginseng

Panax quinquefolius (II) #3

amerikansk ginseng

ARAUCARIA-CEAE

abeskræk

Araucaria araucana (I)

abernes skræk

BERBERIDA-CEAE

berberis

Podophyllum hexandrum (II) #2

himalayafodblad

BROMELIACEAE

bromeliaer

Tillandsia harrisii (II) #4

Tillandsia kammii (II) #4

Tillandsia kautskyi (II) #4

Tillandsia mauryana (II) #4

Tillandsia sprengeliana (II) #4

Tillandsia sucrei (II) #4

Tillandsia xerographica (II)(24) #4

CACTACEAE

kaktus

CACTA-CEAE spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A og Pereskia spp., Pereskiopsis spp. og Quia­bentia spp.)(25) #4

kaktus

Ariocarpus spp. (I)

Astrophytum asterias (I)

Aztekium ritteri (I)

Coryphantha werdermannii (I)

Discocactus spp. (I)

Echinocereus ferreirianus ssp. lindsayi (I)

Echinocereus schmollii (I)

Escobaria minima (I)

Escobaria sneedii (I)

Mammillaria pectinifera (I)

Mammillaria solisioides (I)

Melocactus conoideus (I)

Melocactus deinacanthus (I)

Melocactus glaucescens (I)

Melocactus paucispinus (I)

Obregonia denegrii (I)

Pachycereus militaris (I)

Pediocactus bradyi (I)

Pediocactus knowltonii (I)

Pediocactus paradinei (I)

Pediocactus peeblesianus (I)

Pediocactus sileri (I)

Pelecyphora spp. (I)

Sclerocactus brevihamatus ssp. tobuschii (I)

Sclerocactus erectocentrus (I)

Sclerocactus glaucus (I)

Sclerocactus mariposensis (I)

Sclerocactus mesae-verdae (I)

Sclerocactus nyensis (I)

Sclerocactus papyracanthus (I)

Sclerocactus pubispinus (I)

Sclerocactus wrightiae (I)

Strombocactus spp. (I)

Turbinicarpus spp. (I)

Uebelmannia spp. (I)

CARYOCARA-CEAE

ajos

Caryocar costaricense (II) #4

ajillo

COMPOSITAE (ASTERACEAE)

kurvblomster

Saussurea costus (I) (også kendt som S. lappa, Aucklandia lappa eller A. costus)

costus

CRASSULACEAE

stenurter

Dudleya stolonifera (II)

Dudleya traskiae (II)

CUCURBITA-CEAE

græskarfamilien

Zygosicyos pubescens (II) (også kendt som Xerosicyos pubescens)

Zygosicyos tripartitus (II)

CUPRESSACEAE

cypresser

Fitzroya cupressoides (I)

fitzroya

Pilgerodendron uviferum (I)

pilgerodendron

CYATHEACEAE

træbregner

Cyathea spp. (II) #4

træbregner

CYCADACEAE

koglepalmer

CYCADA-CEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

koglepalmer

Cycas beddomei (I)

indisk cykas

DICKSONIA-CEAE

træbregner

Cibotium barometz (II) #4

Dicksonia spp. (II) (Kun populationer-ne i Nord-, Syd- og Mellem-amerika; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning. Omfatter synonymerne Dicksonia berteriana, D. externa, D. sellowiana og D. stuebelii) #4

træbregner

DIDIEREACEAE

didiereaer

DIDIEREA-CEAE spp. (II) #4

DIOSCOREA-CEAE

yams

Dioscorea deltoidea (II) #4

art af yams

DROSERACEAE

soldug

Dionaea muscipula (II) #4

venus' fluefanger

EUPHORBIA-CEAE

vortemælk

Euphorbia spp. (II) #4

(Kun sukkulenter, undtagen:

1)  Euphorbia misera

2)  kunstigt opforme- rede enheder af kultivarer af

Euphor- bia tri- gona

3)  kunstigt opforme-­ rede, Euphorbia lactea, når de er podet på en kunstigt opfor- meret grund- stamme af Euphorbia neriifolia og er:

- kam- formede

- vifte- formede eller

- farve- mutere- de

4)  kunstigt opforme- rede enheder af kultivarer af Euphorbia »Milii«, når de:

- let kan genken- des som kunstigt opfor- merede enheder og indføres i eller (re)eks- porteres fra Fælles- skabet i forsendel- ser på 100 plan- ter eller flere, som ikke er om- fattet af forordnin- gens bestem- melser og

5)  arter omfattet af bilag A)

vortemælk

Euphorbia ambovombensis (I)

Euphorbia capsainte-mariensis (I)

Euphorbia cremersii (I) (Omfatter formen viridifolia og var. rakotozafyi)

Euphorbia cylindrifolia (I) (Omfatter ssp. tuberifera)

Euphorbia decaryi (I) (Omfatter vars. ampanihyensis, robinsonii og sprirosticha)

Euphorbia francoisii (I)

Euphorbia handiensis (II)

Euphorbia lambii (II)

Euphorbia moratii (I) (Omfatter vars. antsingiensis, bemarahensis og multiflora)

Euphorbia parvicyathophora (I)

Euphorbia quartziticola (I)

Euphorbia stygiana (II)

Euphorbia tulearensis (I)

FOUQUIERI-ACEAE

ocotillos, boojums

Fouquieria columnaris (II) #4

Fouquieria fasciculata (I)

Fouquieria purpusii (I)

GNETACEAE

joint firs

Gnetum montanum (III Nepal) #1

JUGLANDACEAE

valnød

Oreomunnea pterocarpa (II) #4

gavilàn

LAURACEAE

Aniba rosaeodora (II) (Også kendt som A. duckei) #12

rosentræ

LEGUMINOSAE

(FABACEAE)

bælgplante eller ærteblomst

Caesalpinia echinata (II) #x10

brasiltræ

Dalbergia nigra (I)

rio-palisander

Dalbergia retusa (III Guatemala) (Kun populationen i Guatemala; alle andre populationer er opført i bilag D) #5

art af rosentræ

Dalbergia stevensonii (III Guatemala) (Kun populationen i Guatemala; alle andre populationer er opført i bilag D) #5

art af rosentræ

Dipteryx panamensis (III Costa Rica / Nicaragua)

almendro

Pericopsis elata (II) #5

afrormosia

Platymiscium pleiostachyum (II) #4

cristobal

Pterocarpus santalinus (II) #7

rød sandel

LILIACEAE

liljer

Aloe spp. (Undtagen de arter, der er opført under bilag A, og Aloe vera; også kendt som Aloe barbadensis, der ikke er opført i bilagene til forordningen) #4

aloe

Aloe albida (I)

Aloe albiflora (I)

Aloe alfredii (I)

Aloe bakeri (I)

Aloe bellatula (I)

Aloe calcairophila (I)

Aloe compressa (I) (Omfatter vars. paucituberculata, rugosquamosa og schistophila)

Aloe delphinensis (I)

Aloe descoingsii (I)

Aloe fragilis (I)

Aloe haworthioides (I) (Omfatter var. aurantiaca)

Aloe helenae (I)

Aloe laeta (I) (omfatter var. maniaensis)

Aloe parallelifolia (I)

Aloe parvula (I)

Aloe pillansii (I)

Aloe polyphylla (I)

Aloe rauhii (I)

Aloe suzannae (I)

Aloe versicolor (I)

Aloe vossii (I)

MAGNOLIACEAE

magnolia

Magnolia liliifera var. obovata (III Nepal) #1

safan

MELIACEAE

mahogni

Cedrela fissilis (III Bolivia) (Kun populationen i Bolivia; alle andre populationer er opført i bilag D) #5

Cedrela lilloi (III Bolivia) (Kun populationen i Bolivia; alle andre populationer er opført i bilag D) #5

Cedrela odorata (III Bolivia / Brasilien / Columbia / Guatemala / Peru) (Kun populationerne i de lande, der opførte arten i liste III; alle andre populationer er opført i bilag D) #5

cigarkassetræ

Swietenia humilis (II) #4

art af mahogni

Swietenia macrophylla (II) (populationen i Neotroperne - omfatter Mellem- og Sydamerika samt Caribien) #6

bredbladet mahogni

Swietenia mahagoni (II) #5

cuba-mahogni

NEPENTHACEAE

kandebærere (gamle verden)

Nepenthes spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

tropiske kandebærere

Nepenthes khasiana (I)

art af kandebærer

Nepenthes rajah (I)

art af kandebærer

ORCHIDACEAE

orkideer

ORCHID-ACEAE spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A)(26) #4

orkideer

For alle de følgende bilag A-orkidéarter gælder forordningens bestemmelser ikke for frøplante­kulturer og vævs-kulturer, når:

—  de opnås in vitro, i faste eller flydende medier, og

—  enhederne opfylder defini- tionen på »kun- stigt opforme­ ret« i overens­ stemmelse med

artikel 56 i

Kommissionens

forordning (EF)

nr. 865/2006,

- og som

- når de indføres

i eller (re)eks- porteres fra

Fællesskabet,

transporteres i

sterile behol-

dere

Aerangis ellisii (I)

Cephalanthera cucullata (II)

Cypripedium calceolus (II)

fruesko

Dendrobium cruentum (I)

Goodyera macrophylla (II)

madeiraknærod

Laelia jongheana (I)

Laelia lobata (I)

Liparis loeselii (II)

mygblomst

Ophrys argolica (II)

Ophrys lunulata (II)

Orchis scopulorum (II)

Paphiopedilum spp. (I)

venussko

Peristeria elata (I)

Phragmipedium spp. (I)

sydamerikansk venussko

Renanthera imschootiana (I)

rød vanda

Spiranthes aestivalis (II)

art af knærod

OROBANCH-ACEAE

gyvelkvælere

Cistanche deserticola (II) #4

soløjetræ

PALMAE

(ARECACEAE)

palmer

Beccario-phoenix madagasca-riensis (II) #4

Manarano

Chrysalidocarpus decipiens (I)

Lemuro-phoenix halleuxii (II)

Lodoicea maldivica (III Seychelles) #13

Coco de Mer

Marojejya darianii (II)

ravimbepalme

Neodypsis decaryi (II) #4

Ravenea louvelii(II)

Ravenea rivularis (II)

Satranala decussilvae (II)

satranalapalme

Voanioala gerardii (II)

voanioalapalme

PAPAVERACEAE

valmuer

Meconopsis regia (III Nepal) #1

valmuesøster

PASSIFLOR-ACEAE

Adenia olaboensis (II)

Vahisasety

PINACEAE

nåletræer

Abies guatemalensis (I)

guatemala-ædelgran

Pinus koraiensis (III Den Russiske Føderation) #5

PODOCARP-ACEAE

sydtaks

Podocarpus neriifolius (III Nepal) #1

nerie-sydtaks

Podocarpus parlatorei (I)

argentinsk sydtaks

PORTULAC-ACEAE

portulakker

Anacampse-ros spp. (II) #4

portulak

Avonia spp. #4

Lewisia serrata (II) #4

PRIMULACEAE

primulaer, alpevioler

Cyclamen spp. (II)(27) #4

alpevioler

RANUNCUL-ACEAE

smørblomster

Adonis vernalis (II) #2

våradonis

Hydrastis canadensis (II) #8

gyldensegl

ROSACEAE

roser

Prunus africana (II) #4

RUBIACEAE

krap

Balmea stormiae (I)

krap

SARRACENI-ACEAE

fluetrompeter (nye verden)

Sarracenia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

fluetrompeter

Sarracenia oreophila (I)

art af fluetrompet

Sarracenia rubra ssp. alabamensis (I)

art af fluetrompet

Sarracenia rubra ssp. jonesii (I)

art af fluetrompet

SCROPHULARIACEAE

brunrod

Picrorhiza kurrooa (II) (omfatter ikke Picrorhiza scrophula-riiflora) #2

STANGERI-ACEAE

stangerias (koglepalmer)

Bowenia spp. (II) #4

koglepalmer

Stangeria eriopus (I)

stangeria

TAXACEAE

taks

Taxus chinensis (II) og infra-specifikke systematiske enheder af denne art #2

Taxus cuspidata (II)(28) og infra-specifikke systematiske enheder af denne art #2

Taxus fuana (II) og infraspecifikke systematiske enheder af denne art #2

Taxus sumatrana (II) og infra-specifikke systematiske enheder af denne art #2

Taxus wallichiana (II) #2

THYMELAE-ACEAE

(AQUILARI-ACEAE)

ramin

Aquilaria spp. (II) #4

Gonystylus spp. (II) #4

ramin

Gyrinops spp. (II) #4

TROCHODEN-DRACEAE

(TETRACEN-TRACEAE)

hjultræ

Tetracentron sinense (III Nepal) #1

VALERIAN-ACEAE

baldrian

Nardostachys grandiflora (II) #2

VITACEAE

Cyphostem-ma elephan-topus (II)

Cyphostem-ma monta-gnacii (II)

WELWITSCHI-ACEAE

welwitschias

Welwitschia mirabilis (II) #4

welwitschia

ZAMIACEAE

koglepalmer

ZAMI-ACEAE spp. (II) (Und-tagen de arter, der er opført i bilag A) #4

koglepalmer

Ceratozamia spp. (I)

Chigua spp. (I)

Encephalartos spp. (I)

Microcycas calocoma (I)

ZINGIBERACEAE

ingefær

Hedychium philippinense (II) #4

ZYGOPHYL-LACEAE

kreosotbusk

Bulnesia sarmientoi (II) #11

Guaiacum spp. (II) #2

pokkenholt

Bilag D

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES) - rygstrengsdyr

MAMMALIA

pattedyr

CARNIVORA

Canidae

hunde, ræve, ulve

Vulpes vulpes griffithi (III Indien) §1

art af rød ræv

Vulpes vulpes montana (III Indien) §1

art af rød ræv

Vulpes vulpes pusilla (III Indien) §1

art af rød ræv

Mustelidae

mårer

Mustela altaica (III Indien) §1

bjergvæsel

Mustela erminea ferghanae (III Indien) §1

hermelin, lækat

Mustela kathiah (III Indien) §1

gulbuget væsel

Mustela sibirica (III Indien) §1

sibirisk væsel

DIPROTODONTIA

Macropodidae

kænguruer, kratkænguruer

Dendrolagus dorianus

dorias trækænguru

Dendrolagus goodfellowi

goodfellows trækænguru

Dendrolagus matschiei

art af trækænguru

Dendrolagus pulcherrimus

art af trækænguru

Dendrolagus stellarum

seris trækænguru

AVES

fugle

ANSERIFORMES

Anatidae

anatidae ænder, gæs, svaner

Anas melleri

madagaskarand

COLUMBIFORMES

Columbidae

duer

Columba oenops

perudue

Didunculus strigirostris

tanddue

Ducula pickeringii

sulukejserdue

Gallicolumba crinigera

mindanaodolkestikdue

Ptilinopus marchei

sortøret frugtdue

Turacoena modesta

timorgøgedue

GALLIFORMES

Cracidae

chachalacaer, penelopehøns, hokkoer

Crax alector

kamhokko

Pauxi unicornis

sydlig hjelmhokko

Penelope pileata

hvidtoppet penelopehøne

Megapodiidae

tallegallahøns, buskhøns

Eulipoa wallacei

molukbuskhøne

Phasianidae

ryper, perlehøns, agerhøns, fasaner, tragopaner

Arborophila gingica

kraveskovhøne

Lophura bulweri

hvidhalet fasan

Lophura diardi

siamildryg

Lophura inornata

salvadorifasan

Lophura leucomelanos

kalijfasan

Syrmaticus reevesii §2

kongefasan

PASSERIFORMES

Bombycillidae

silkehaler

Bombycilla japonica

japansk silkehale

Corvidae

krager, husskader, skovskader

Cyanocorax caeruleus

azurblåskade

Cyanocorax dickeyi

duskblåskade

Cotingidae

kotingaer

Procnias nudicollis

nøgenstrubet klokkefugl

Emberizidae

kardinaler, tangarer

Dacnis nigripes

riosukkerfugl

Sporophila falcirostris

falsnæbbet klerkefinke

Sporophila frontalis

kæmpeklerkefinke

Sporophila hypochroma

okkerbrystet klerkefinke

Sporophila palustris

sumpklerkefinke

Estrildidae

manakiner, astrilder

Amandava amandava

tigerfinke

Cryptospiza reichenovii

bjergastrild

Erythrura coloria

mangefarvet papegøjeamadine

Erythrura viridifacies

manila-papegøjeamadine

Estrilda quartinia (handles ofte under navnet Estrilda melanotis)

grønrygget astrild

Hypargos niveoguttatus

rød dråbeastrild

Lonchura griseicapilla

perlehalsamadine

Lonchura punctulata

muskatfinke

Lonchura stygia

hadesnonne

Fringillidae

finker

Carduelis ambigua

sorthovedet grønfinke

Carduelis atrata

sortsisken

Kozlowia roborowskii

tibetrosenfinke

Pyrrhula erythaca

gråhovedet dompap

Serinus canicollis

grånakket sisken

Serinus citrinelloides hypostictus (handles ofte under navnet Serinus citrinelloides)

gråkindet sisken

Icteridae

trupialer

Sturnella militaris

pampasenglærke

Muscicapidae

drosselfugle

Cochoa azurea

azur cocho

Cochoa purpurea

purpur cocho

Garrulax formosus

rødvinget skadedrossel

Garrulax galbanus

gulstrubet skadedrossel

Garrulax milnei

rødhalet skadedrossel

Niltava davidi

fukienniltava

Stachyris whiteheadi

brillekrattimalie

Swynnertonia swynnertoni (også opført som Pogonicichla swynnertoni)

hvidhalset nattergal

Turdus dissimilis

sorthovedet drossel

Pittidae

pittaer

Pitta nipalensis

blånakket pitta

Pitta steerii

azurpitta

Sittidae

spætmejser

Sitta magna

kæmpespætmejse

Sitta yunnanensis

yunnanspætmejse

Sturnidae

beostære, stære

Cosmopsarus regius

kongeglansstær

Mino dumontii

papuabeo

Sturnus erythropygius

andamanstær

REPTILIA

krybdyr

TESTUDINES

Geoemydidae

ferskvandsskildpadder

Melanochelys trijuga

SAURIA

Agamidae

Physignathus cocincinus

grøn vandagame

Anguidae

Abronia graminea

Gekkonidae

gekkoer

Rhacodactylus auriculatus

ny kaledonisk gekko

Rhacodactylus ciliatus

art af kæmpegekko

Rhacodactylus leachianus

ny kaledonisk kæmpegekko

Teratoscincus microlepis

art af vidundergekko

Teratoscincus scincus

art af vidundergekko

Gerrhosauridae

bælte- og pladeøgler

Zonosaurus karsteni

art af pladeøgle

Zonosaurus quadrilineatus

art af pladeøgle

Iguanidae

Ctenosaura quinquecarinata

Scincidae

skinker

Tribolonotus gracilis

rødøjet krokodilleskink

Tribolonotus novaeguineae

krokodilleskink

SERPENTES

Colubridae

snoge

Elaphe carinata §1

art af rottesnog

Elaphe radiata §1

art af rottesnog

Elaphe taeniura §1

asiatisk rottesnog

Enhydris bocourti §1

art af vandsnog

Homalopsis buccata §1

art af vandsnog

Langaha nasuta

art af snog

Leioheterodon madagascariensis

art af trynesnog

Ptyas korros §1

art af rottesnog

Rhabdophis subminiatus §1

art af snog

Hydrophiidae

havslanger

Lapemis curtus (omfatter Lapemis hardwickii) §1

art af havslange

Viperidae

hugorme

Calloselasma rhodostoma §1

art af grubeorm

AMPHIBIA

ANURA

frøer og tudser

Hylidae

løvfrøer

Phyllomedusa sauvagii

art af frø

Leptodactylidae

smalfingerfrøer

Leptodactylus laticeps

art af frø

Ranidae

egentlige frøer

Limnonectes macrodon

art af frø

Rana shqiperica

art af frø

CAUDATA

Hynobiidae

asiatiske kæmpesalamandre

Ranodon sibiricus

Semirechensk salamander

Plethodontidae

lungeløse salamandre

Bolitoglossa dofleini

art af salamander

Salamandridae

salamandre

Cynops ensicauda

art af salamander

Echinotriton andersoni

art af salamander

Pachytriton labiatus

art af salamander

Paramesotriton spp.

arter af salamandre

Salamandra algira

nordafrikansk ildsalamander

Tylototriton spp.

arter af krokodillesalamandre

ACTINOPTERYGII

fisk

PERCIFORMES

Apogonidae

Pterapogon kauderni

banggai kardinalfisk

ARTHROPODA (LEDDYR)

INSECTA

insekter

LEPIDOPTERA

sommerfugle

Papilionidae

svalehaler

Baronia brevicornis

Papilio grosesmithi

Papilio maraho

MOLLUSCA (BLØDDYR)

GASTROPODA

Haliotidae

Haliotis midae

søøre

FLORA

AGAVACEAE

agaver

Calibanus hookeri

Dasylirion longissimum

ARACEAE

arum

Arisaema dracontium

grøn snabelkalla

Arisaema erubescens

Arisaema galeatum

Arisaema nepenthoides

Arisaema sikokianum

Arisaema thunbergii var. urashima

Arisaema tortuosum

Biarum davisii ssp. marmarisense

Biarum ditschianum

COMPOSITAE (ASTERACEAE)

kurvblomster

Arnica montana §3

guldblomme, volverlej

Othonna cacalioides

Othonna clavifolia

Othonna hallii

Othonna herrei

Othonna lepidocaulis

Othonna retrorsa

ERICACEAE

lyng, rhododendron

Arctostaphylos uva-ursi §3

hede-melbærris

GENTIANACEAE

ensian

Gentiana lutea §3

gul ensian

LEGUMINOSAE (FABACEAE)

bælgplante eller ærteblomst

Dalbergia granadillo §4

Dalbergia retusa (Undtagen populationen opført i bilag C) §4

Dalbergia stevensonii (Undtagen populationen opført i bilag C) §4

LILIACEAE

liljer

Trillium pusillum

art af treblad

Trillium rugelii

art af treblad

Trillium sessile

art af treblad

LYCOPODIACEAE

ulvefod

Lycopodium clavatum §3

almindelig ulvefod

MELIACEAE

mahogni

Cedrela fissilis (Undtagen populationen opført i bilag C) §4

Cedrela lilloi (C. angustifolia) (Undtagen populationen opført i bilag C) §4

Cedrela montana §4

Cedrela oaxacensis §4

Cedrela odorata (Undtagen populationerne opført i bilag C) §4

cigarkassetræ

Cedrela salvadorensis §4

Cedrela tonduzii §4

MENYANTHACEAE

bukkeblad

Menyanthes trifoliata §3

bukkeblad

PARMELIACEAE

skållav

Cetraria islandica §3

islandsk mos

PASSIFLORACEAE

ørkenroser

Adenia glauca

ørkenrose

Adenia pechuelli

ørkenrose

PEDALIACEAE

sesam, djævleklo

Harpagophytum spp. §3

djævleklo

PORTULACACEAE

Ceraria carrissoana

Ceraria fruticulosa

SELAGINELLACEAE

dværgulvefod

Selaginella lepidophylla

jerikos rose«

_____________

BILAG II

Ophævet forordning med oversigt over ændringer

Rådets Forordning (EF) nr. 338/97

(EFT L 61 af 3.3.1997, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 938/97

(EFT L 140 af 30.5.1997, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 2307/97

(EFT L 325 af 27.11.1997, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 2214/98

(EFT L 279 af 16.10.1998, s. 3)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 1476/1999

(EFT L 171 af 7.7.1999, s. 5)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 2724/2000

(EFT L 320 af 18.12.2000, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 1579/2001

(EFT L 209 af 2.8.2001, s. 14)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 2476/2001

(EFT L 334 af 18.12.2001, s. 3)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 1497/2003

(EUT L 215 af 27.8.2003, s. 3)

Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 1882/2003

(EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1)

Kun Artikel 3 og Bilag III, punkt 66

Kommissionens Forordning (EF) nr. 834/2004

(EUT L 127 af 29.4.2004, s. 40)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 1332/2005

(EUT L 215 af 19.8.2005, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 318/2008 (EUT L 95 af 8.4.2008, s. 3)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 407/2009 (EUT L 123 af 19.5.2009, s. 3)

Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 398/2009

(EUT L 126 af 21.5.2009, s. 5)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 212/2010 (EUT L 212 af 12.8.2010, s. 1)

Kommissionens Forordning (EF) nr. 101/2012 (EUT L 39 af 11.2.2012, s. 133)

BILAG III

Sammenligningstabel

Forordning (EF) Nr 338/97

Nærværende forordning

Artikel 1

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 2

Artikel 3

Artikel 3

Artikel 4

Artikel 4

Artikel 5 stk. 1 til stk. 5

Artikel 5, stk. 1 til stk. 5

Artikel 5, stk. 6, indledningen

Artikel 5, stk. 6, indledningen

Artikel 5, stk. 6, punkt i)

Artikel 5, stk. 6, litra a)

Artikel 5, stk. 6, punkt ii)

Artikel 5, stk. 6, litra b)

Artikel 5, stk. 7, litra a)

Artikel 5, stk. 7, første afsnit

Artikel 5, stk. 7, litra b)

Artikel 5, stk. 7, andet afsnit

Artikel 6, stk. 1, stk. 2 og stk. 3

Artikel 6, stk. 1, stk. 2. og stk. 3

Artikel 6, stk. 4, litra a)

Artikel 6, stk. 4, første afsnit

Artikel 6, stk. 4, litra b)

Artikel 6, stk. 4, andet afsnit

Artikel 7, stk. 1, litra a)

Artikel 7, stk. 1, første afsnit

Artikel 7, stk. 1, litra b), indledningen

Artikel 7, stk. 1, andet afsnit

Artikel 7, stk. 1, litra b), nr. i)

Artikel 7, stk. 1, tredje afsnit, litra b), nr. i

Artikel 7, stk. 1, litra b), nr. ii)

Artikel 7, stk. 1, tredje afsnit, litra b), nr. ii)

Artikel 7, stk. 1, litra b), nr. iii)

Artikel 7, stk. 1, tredje afsnit, litra b), nr. iii)

Artikel 7, stk. 1, litra c)

Artikel 7, stk. 1, tredje afsnit

Artikel 7, stk. 2, litra a)

Artikel 7, stk. 2, første afsnit

Artikel 7, stk. 2, litra b)

Artikel 7, stk. 2, andet afsnit

Artikel 7, stk. 2, litra c)

Artikel 7, stk. 2, tredje afsnit

-

Artikel 7, stk. 2, fjerde afsnit

Artikel 7, stk. 3

Artikel 7, stk. 3, første afsnit

-

Artikel 7, stk. 3, andet afsnit

Artikel 7, stk. 4

Artikel 7, stk. 4, første afsnit

-

Artikel 7, stk. 4, andet afsnit

Artikel 8

Artikel 8

Artikel 9

Artikel 9

Artikel 10

Artikel 10

Artikel 11 stk. 1

Artikel 11 stk. 1

Artikel 11 stk. 2 litra a)

Artikel 11 stk. 2, første afsnit

Artikel 11 stk. 2 litra b)

Artikel 11 stk. 2, andet afsnit

Artikel 11 stk. 3, stk. 4 og stk. 5

Artikel 11 stk. 3, stk. 4 og stk. 5

Artikel 12 stk. 1, stk. 2 og stk. 3

Artikel 12 stk. 1, stk. 2 og stk. 3

Artikel 12 stk. 4

Artikel 12 stk. 4, første afsnit

-

Artikel 12 stk. 4, andet afsnit

Artikel 12 stk. 5

Artikel 12 stk. 5

Artikel 13 stk. 1 litra a)

Artikel 13 stk. 1, første afsnit

Artikel 13 stk. 1 litra b)

Artikel 13 stk. 1, andet afsnit

Artikel 13 stk. 2

Artikel 13 stk. 2

Artikel 13 stk. 3 litra a)

Artikel 13 stk. 3, første afsnit

Artikel 13 stk. 3 litra b)

Artikel 13 stk. 3, andet afsnit

Artikel 13 stk. 3 litra c)

Artikel 13 stk. 3, tredje afsnit

Artikel 14 stk. 1 litra a)

Artikel 14 stk. 1, første afsnit

Artikel 14 stk. 1 litra b)

Artikel 14 stk. 1, andet afsnit

Artikel 14 stk. 1 litra c)

Artikel 14 stk. 1, tredje afsnit

Artikel 14 stk. 2

Artikel 14 stk. 2

Artikel 14 stk. 3 litra a)

Artikel 14 stk. 3, første afsnit

Artikel 14 stk. 3 litra b)

Artikel 14 stk. 3, andet afsnit

Artikel 14 stk. 3 litra c)

Artikel 14 stk. 3, tredje afsnit

Artikel 15 stk. 1, stk. 2 og stk. 3

Artikel 15 stk. 1 stk. 2 og stk. 3

Artikel 15 stk. 4, litra a)

Artikel 15 stk. 4, første afsnit

Artikel 15, stk. 4, litra b)

Artikel 15, stk. 4, andet afsnit

Artikel 15, stk. 4, litra c)

Artikel 15, stk. 4, tredje afsnit

Artikel 15, stk. 4, litra d)

Artikel 15, stk. 4, fjerde afsnit

Artikel 15, stk. 5 og stk. 6

Artikel 15 stk. 5 og stk. 6

Artikel 16

Artikel 16

Artikel 17, stk. 1

Artikel 17 stk. 1

Artikel 17, stk. 2 litra a)

Artikel 17 stk. 2

Artikel 17, stk. 2 litra b)

Artikel 17 stk. 3

Artikel 18

Artikel 21

Artikel 19 stk. 1, første afsnit

-

Artikel 19 stk. 1, andet afsnit

Artikel 19 stk. 2

-

Artikel 19 stk. 3

Artikel 18 stk. 1

Artikel 19 stk. 4

Artikel 18 stk. 2

Artikel 19 stk. 5

Artikel 18 stk. 3

-

-

Artikel 20

Artikel 20

Artikel 22

Artikel 21

-

-

Artikel 23

Artikel 22

Artikel 24

Bilag

Bilag I

-

Bilag II

-

Bilag III

_____________

(1)EUT C 11 af 15.1.2013, s. 85.
(2)Europa-Parlamentets holdning af 16.4.2014.
(3)EFT L 61 af 3.3.1997, s. 1.
(4)Se bilag II.
(5)Rådets forordning (EØF) nr. 2913/92 af 12. oktober 1992 om indførelse af en EF-kodeks (EFT L 302 af 19.10.1992, s. 1).
(6)Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser (EFT L 55 af 28.2.2011, s. 13).
(7)Rådets forordning (EØF) nr. 3626/82 af 3. december 1982 om gennemførelse i Fællesskabet af konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (EFT L 384 af 31.12.1982, s. 1).
(8)Rådets direktiv 86/609/EØF af 24. november 1986 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes love og administrative bestemmelser om beskyttelse af dyr, der anvendes til forsøg og andre videnskabelige formål (EFT L 358 af 18.12.1986, s. 1).
(9)Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/4/EF af 28. januar 2003 om offentlig adgang til miljøoplysninger og om ophævelse af Rådets direktiv 90/313/EØF (EFT L 41 af 14.2.2003, s. 26).
(10)Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/147/EF af 30. november 2009 om beskyttelse af vilde fugle (EUT L 20 af 26.1.2010, s. 7).
(11)Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter (EFT L 206 af 22.7.1992, s. 7).
(12)Populationen i Argentina (opført i bilag B):Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer af de populationer, der er optaget i bilag B, produkter af uld og afledte forarbejdede produkter og andre håndværksprodukter. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - ARGENTINA«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-ARGENTINA-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.
(13)Populationen i Bolivia (opført i bilag B):Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer samt tøj og andre genstande fremstillet heraf, herunder luksusartikler og strikvarer. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - BOLIVIA«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-BOLIVIA-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.
(14)Populationen i Chile (opført i bilag B):Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer af de populationer, der er optaget i bilag B, samt tøj og andre genstande fremstillet heraf, herunder luksusartikler og strikvarer. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - CHILE«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-CHILE-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.
(15)Populationen i Peru (opført i bilag B):Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer og med det på tidspunktet for det niende partsmøde (november 1994) eksisterende lager på 3249 kg uld samt tøj og andre genstande fremstillet heraf, herunder luksusartikler og strikvarer. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - PERU«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-PERU-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.
(16)Alle arter er optaget på liste II undtagen Balaena mysticetus, Eubalaena spp., Balaenoptera acutorostrata (undtagen populationen i Vestgrønland), Balaenoptera bonaerensis, Balaenoptera borealis, Balaenoptera edeni, Balaenoptera musculus, Balaenoptera omurai,, Balaenoptera physalus, Megaptera novaeangliae, Orcaella heinsohni, Sotalia spp., Sousa spp., Eschrichtius robustus, Lipotes vexillifer, Caperea marginata, Neophocaena phocaenoides, Phocoena sinus, Physeter macrocephalus, Platanista spp., Berardius spp., Hyperoodon spp., som er optaget på liste I. Enheder af arter, som er optaget på konventionens liste II, herunder andre varer og afledte produkter end kødprodukter til kommercielle formål, som den grønlandske befolkning fanger under en af myndighederne udstedt licens, betragtes som henhørende under bilag B. Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for levende enheder fra Sortehavsbestanden af Tursiops truncatus, der indfanges i naturen og forhandles i primært kommercielle formål.
(17)Populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe (opført i bilag B):Udelukkende med det formål at tillade: a) eksport af jagttrofæer til ikke-kommercielle formål; b) handel med levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder, jf. Resolution Conf. 11.20 for Botswana og Zimbabwe og til in situ-bevaringsprogrammer for Namibia og Sydafrika; c) handel med huder; d) handel med hår; e) handel med lædervarer til kommercielle eller ikke-kommercielle formål for Botswana, Namibia og Sydafrika og for ikke-kommercielle formål for Zimbabwe; f) handel med individuelt mærkede og certificerede udskårne elfenbensamuletter »Ekipas« indlejret i færdigforarbejdede smykker til ikke-kommercielle formål for Namibia og billedskærerarbejder i elfenben til ikke-kommercielle formål for Zimbabwe; g) handel med registreret ubearbejdet elfenben (for Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, hele stødtænder og stykker) på følgende betingelser: i) kun registrerede lagre, som tilhører det pågældende lands regering og med oprindelse i landet (undtagen konfiskeret elfenben og elfenben af ukendt oprindelse); ii) kun til handelspartnere, der er godkendt af CITES' sekretariat i samråd med Det Stående Udvalg som havende tilstrækkelig national lovgivning og overvågning af indenrigshandelen til at sikre, at elfenben, der importeres fra NA, ikke re-eksporteres, og at det administreres i henhold til alle kravene i Resolution Conf. 10.10 (Rev. CoP14) om indenlandsk fremstilling og handel; iii) ikke før sekretariat har godkendt de eventuelle importlande og de registrerede lagre, som tilhører det pågældende lands regering; iv) ubearbejdet elfenben i henhold til salget på nærmere betingelser af registrerede regeringsejede elfenbenslagre, der er aftalt på CoP12, dvs. 20 000 kg (Botswana), 10 000 kg (Namibia) og 30 000 kg (Sydafrika); v) foruden de mængder, der er aftalt på CoP12, kan regeringsejet elfenben fra Botswana, Zimbabwe, Namibia og Sydafrika, som er registreret inden den 31. januar 2007 og verificeret af sekretariatet, handles og afsættes sammen med det i litra g), nr. iv), omhandlede elfenben i et enkeltstående salg pr. bestemmelsessted under sekretariatets strenge opsyn; vi) overskuddet fra handlen skal udelukkende anvendes til bevarelse af elefanter, bevarelse af lokalsamfund samt udviklingsprogrammer inden for eller i forbindelse med områder med elefantforekomster; og vii) de i litra g), nr. iv), omhandlede yderligere mængder må først udbydes til salg efter Det Stående Udvalgs accept af, at ovennævnte betingelser er opfyldt; h) Der må ikke forelægges partskonferencen nye forslag om at tillade handel med elfenben fra populationer, der allerede er opført i bilag B en periode fra CoP14 til ni år efter datoen for det enkeltstående salg, som skal finde sted i overensstemmelse med bestemmelserne i litra g), nr. i), ii), iii), vi) og vii). Derudover vil sådanne nye forslag blive behandlet i overensstemmelse med afgørelse 14.77 og 14.78. Det Stående Udvalg kan efter forslag fra sekretariatet beslutte at stoppe handlen delvist eller helt, hvis eksport- eller importlande ikke opfylder betingelserne, eller hvis det kan bevises, at handlen har skadelige virkninger på andre elefantpopulationer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.
(18)Optagelse af Lamna nasus i bilag C gælder, så snart denne arts optagelse i konventionens liste III får virkning, dvs. 90 dage efter, at konventionens sekretaria har meddelt alle parter, at arten er optaget i konventionens liste III.
(19)Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser: Fossiler. Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger. Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og 30 mm målt i alle retninger.
(20)Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser: Fossiler. Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger. Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og30 mm målt i alle retninger.
(21)Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser: Fossiler. Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger. Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og 30 mm målt i alle retninger.
(22)Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser: Fossiler Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger. Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og 30 mm målt i alle retninger.
(23)Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser: Fossiler Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger. Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og 30 mm målt i alle retninger.
(24)Handel med enheder med kildekode A kun tilladt, hvis enhederne har cataphyll.
(25)Kunstigt opformerede enheder af følgende hybrider og/eller kultivarer er ikke omfattet af forordningensbestemmelser: Hatiora x graeseri Schlumbergera x buckleyi Schlumbergera russelliana x Schlumbergera truncata Schlumbergera orssichiana x Schlumbergera truncata Schlumbergera opuntioides x Schlumbergera truncata Schlumbergera truncata (kultivarer) Former af Cactaceae spp. podet på følgende grundstammer: Harrisia»Jusbertii«, Hylocereus trigonus eller Hylocereus undatus Opuntia microdasys (kultivarer).
(26)a)b)Kunstigt opformerede hybrider af Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis og Vanda er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser, hvis enhederne let kan genkendes som kunstigt opformerede, og som ikke viser tegn på at være taget fra naturen, f.eks. mekaniske skader eller stærk dehydrering som følge af indsamling, uregelmæssig vækst, uensartet størrelse og form pr. systematisk enhed og forsendelse, alger eller andre bladvoksende organismer eller skader forårsaget af insektangreb eller andre skadedyr, ognår de sendes uden for blomstringsperioden, skal enhederne handles i forsendelser, der består af individuelle containere (dvs. kartoner, kasser eller individuelle hylder i CC-containere), som hver indeholder mindst 20 planter af samme hybrid; planterne i hver container skal være ensartede og sunde; og forsendelserne skal ledsages af dokumentation f.eks. en faktura, der klart angiver antallet af planter af hver hybrid; ellernår de handles i blomstringsstadiet, dvs. med mindst en helt åben blomst pr. enhed, kræves der ikke noget mindste antal enheder pr. forsendelse, men enhederne skal være erhvervsmæssigt forarbejdet med henblik på detailsalg, f.eks. mærket med fortrykte etiketter og pakket i emballage med påtryk og angivelse af hybridens navn og det land, hvor den endelige forarbejdning har fundet sted. Dette skal let kunne læses og verificeres. Planter, der ikke entydigt opfylder denne undtagelsesbestemmelse, skal ledsages af de relevante CITES-dokumenter.
(27)Kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Cyclamen persicum er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser. Denne undtagelse gælder dog ikke, når sådanne enheder forhandles i form af hvilende rodknolde.
(28)Kunstigt opformerede hybrider og kultivarer af Taxus cuspidata, levende, i potter eller andre små beholdere, som under hver forsendelse er mærket eller ledsages af et dokument med navnet på den eller de systematiske enheder samt anmærkningen »kunstigt opformeret«, er ikke omfattet af forordningens bestemmelser.

Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik