Alat za usporedbu

Vrsta rezultata:

Procjene: Pregled rezultata koji je uspostavila tvrtka Kantar za dostupne državne procjene ili podatke predizbornih anketa iz izbora i koji je objavljen u dotičnoj državi članici nakon završetka glasovanja, na temelju priznatih i pouzdanih državnih instituta za istraživanje javnog mnijenja.

Projekcija: Projekcija Europskog parlamenta procjena je sastava nakon izbora koju uspostavlja Kantar kao skup dostupnih izbornih rezultata, procjena ili anketa objavljenih u državama članicama nakon glasovanja. Ne dovodeći u pitanje sastav novoizabranih zastupnika Parlamenta, projekcija se temelji na strukturi Parlamenta na odlasku.

Privremeni: Sastav Europskog parlamenta na temelju dostupnih privremenih ili konačnih državnih rezultata objavljenih nakon glasovanja u svim državama članicama na temelju strukture Parlamenta na odlasku.

Privremeni rezultati: Prvi rezultati koje je predstavilo službeno izborno povjerenstvo države članice na temelju postotka prebrojanih glasova.

Konačni rezultati: Rezultati koje je objavilo službeno izborno povjerenstvo države članice nakon prebrojavanja svih glasova.

Službeni rezultati: Zaključni rezultati koje je proglasilo službeno izborno povjerenstvo države članice i potvrdilo državno zakonodavno tijelo.

Konstituirajuća sjednica: Rezultati koje je službeno objavio novi sastav Europskog parlamenta nakon potvrde kriterija prihvatljivosti zastupnika.

Parlament na odlasku: Europski parlament u konfiguraciji kao na zadnjoj parlamentarnoj sjednici aktualnog saziva.

Od 2009. u skladu s Poslovnikom Europskog parlamenta klub zastupnika mora se sastojati od najmanje 25 zastupnika izabranih u najmanje sedam država članica.

Izvor: Europski parlament u suradnji s tvrtkom Kantar

Preuzmi i podijeli
Preuzmi ovaj grafikon