Europarl  
 
 


Honlaptérkép Jogi nyilatkozat
     

 

Jogi nyilatkozat

Felelősség-kizárás az Europarl szolgáltatással kapcsolatban

Az Európai Parlament Titkársága azzal a céllal nyújt információkat az Europarl szolgáltatás számára, hogy elősegítse a közvélemény számára kezdeményezései, illetve általában az Európai Unió politikájának a megismerését. Célja az aktuális és pontos információk lehető leggyorsabb terjesztése, ennek érdekében minden tőle telhetőt elkövet a bejelentett hibák minél gyorsabb kijavítása érdekében.

Az Európai Parlament Titkársága és az Európai Közösségek azonban nem tudják garantálni azt, hogy a Europarl oldalon található összes információ helyes legyen.

Az Európai Parlament Titkársága azt kéri Öntől, hogy vegye tekintetbe az alábbi körülményeket:

  • A közreadott anyag kizárólag általános jellegű információkat tartalmaz: nem célja az, hogy bármely személy vagy szerv konkrét helyzetére vonatkozzék;
  • Az Europarl szolgáltatás tartalmazhat olyan információkat, amelyek nem szükségszerűen teljesek, kimerítők, pontosak vagy aktuálisak;
  • Az Europarl szolgáltatás néha olyan külső helyekre hivatkozik, amelyekre az Európai Parlament Titkárságának nincs ráhatása, amely ezért ezzel kapcsolatban minden felelősséget kizár;
  • Az Europarl szolgáltatás által nyújtott on-line információk nem képeznek sem szakmai, sem pedig jogi tanácsot (amennyiben konkrét tanácsra volna szüksége, kérjük, forduljon megfelelően képzett szakemberhez!).

Ugyancsak megjegyzendő, hogy lehetetlen garantálni azt, hogy egy on-line megjelenő dokumentum pontosan reprodukálja a hivatalosan elfogadott szöveget: ezért tehát csak az Európai Közösségek Hivatalos Közlönyének papír-alapú kiadásaiban közreadott Európai Uniós joganyagot lehet autentikusnak tekinteni.

A szerzői jog az Europarl szolgáltatásban

© Európai Közösségek, 2000

Hacsak másképpen nincs jelezve, a reprodukálás a forrás megjelölése mellett lehetséges.

Amennyiben a szöveges és multimédiás adatok (hangok, képek, videó képsorok, szoftver, stb.) reprodukálása vagy felhasználása előzetes engedélyezéshez kötött, akkor ez az engedélyezés hatálytalanítja a fenti általános engedélyezést, és világosan megjelöli a felhasználással kapcsolatos esetleges korlátozásokat.

Az Europarl szolgáltatást az Európai Parlament Titkársága kezeli.

Az Europarl szolgáltatás által terjesztett bizonyos dokumentumok vagy multimédiás képsorok más Internet szolgáltatók által aktualizált információkra vonatkozó hivatkozásokat tartalmazhatnak. Az ilyen esetekben, kérjük, olvassák el a szerzői jogra vonatkozóan ott feltüntetett megjegyzéseket is.

Azok, akik a jelen webhely tartalmát személyes felhasználásukon kívül más célokra is fel szeretnék használni, kérjük, írjanak az alábbi címre:

Office for Official Publications of the European Communities
Sales and Copyright Management
OP/4/C
L-2985 Luxembourg

Telefon: + 352 2929 42533
Fax: + 352 2929 42755

opoce-info-copyright@ec.europa.eu