Europarl  
 
 


Kazalo Pravne informacije
     

 

Pravne informacije

Neprevzemanje odgovornosti za strežnik Europarl

Informacije za strežnik Europarl priskrbi Sekretariat Evropskega parlamenta z namenom pospeševanja javnega dostopa do informacij o njihovih pobudah in politikah Evropske unije na splošno. Naredili bodo vse, kar je v njihovi moči, da v čim krajšem času odpravijo odkrite napake.

Kakorkoli, Sekretariat Evropskega parlamenta in Evropske skupnosti ne morejo zagotoviti pravilnosti vseh informacij na spletni strani Europarl.

Sekretariat Evropskega parlamenta vas opozarja, da upoštevate naslednje točke:

  • dostavljeno gradivo zajema informacije, ki so izključno splošne narave in se ne nanašajo na posebne situacije katerihkoli pravnih ali fizičnih oseb;
  • Strežnik Europarl lahko vsebuje informacije, ki niso nujno popolne, temeljite, natančne ali ažurne;
  • Strežnik Europarl se včasih sklicuje na zunanje spletne strani, nad katerimi Sekretariat Evropskega parlamenta nima nadzora in zato zavrača vso odgovornost za njihovo vsebino;
  • On-line informacije, ki jih zagotovi Europarl nimajo veljave strokovnega ali pravnega mnenja (če potrebujete nasvet glede določene zadeve, se posvetujte z osebo z ustrezno strokovno izobrazbo).

Potrebno je tudi omeniti, da ni mogoče zagotoviti, da je dokument, ki je na voljo on-line, natančna reprodukcija uradno sprejetega besedila, zato se kot edina verodostojna zakonodaja Evropske unije upošteva besedilo, ki je objavljeno v tiskani obliki Uradnega lista Evropskih skupnosti.

Avtorske pravice na strežniku Europarl

© Evropske skupnosti, 2000

Reprodukcija je z navedbo izvora odobrena, razen kadar je izrecno prepovedana.

V primeru, da je za reprodukcijo ali uporabo besedil in multimedijskih podatkov (zvoka, slik, video posnetkov, programske opreme, itn.) potrebno pridobiti dovoljenje, bo to dovoljenje razveljavilo zgoraj omenjeno splošno odobritev in jasno podalo kakršnekoli omejitve pri uporabi materiala.

Strežnik Europarl upravlja Sekretariat Evropskega parlamenta.

Določeni dokumenti in multimedijski posnetki, ki se razpošiljajo preko strežnika Europarl, lahko zajemajo povezave do informacij, katere dopolnjujejo druge internet storitve. V takem primeru vas prosimo, da upoštevate ustrezna navodila o avtorskih pravicah.

Za vse, ki vsebine naših spletnih strani ne uporabljate samo za osebne namene, zahtevamo, da za takšno uporabo pisno zaprosite na:

Office for Official Publications of the European Communities
Sales and Copyright Management
OP/4/C
L-2985 Luxembourg

Tel: + 352 2929 42533
Fax: + 352 2929 42755

opoce-info-copyright@ec.europa.eu