Присъединете се към разговора в Деня на Европа

Разгледайте възможностите и се включете в проявите, които се провеждат в цяла Европа онлайн и присъствено в дните около 9 май.

Денят на Европа отбелязва постиженията и единството на Европа, както и подписването на Декларацията на Шуман на 9 май 1950 г. Този амбициозен план за осигуряване на дългосрочен мир в следвоенна Европа се счита за начало на днешния Европейски съюз. През 2022 г. Европа остава единна в работата си за мир, като предоставя подкрепа на всички европейци.

През май Европейският парламент Ви кани да участвате в широк спектър от мероприятия онлайн и на място в държавите — членки на ЕС, както и в институциите на ЕС в Брюксел, Люксембург и Страсбург. С обявената за 2022 г. Европейска година на младежта, която насочва вниманието към младите хора в Европа, и с гласа на гражданите, който може още по-ясно да бъде чут чрез Конференцията за бъдещето на Европа, 9 май предлага единно пространство за среща на хора и идеи и за създаване на по-добро бъдеще за Европа в полза за всички.

Разгледайте възможностите и се присъединете към проявите онлайн и на място, които се провеждат в цяла Европа в Деня на Европа!

#ДенНаЕвропа

Конференцията за бъдещето на Европа: вижте демокрацията в действие

Научете повече за възможността всички да изкажем мнение, независимо от това какви сме или къде живеем, като участваме в тази вълнуваща нова стъпка в процеса на европейска демокрация и повлияем на бъдещето на Европа.

Вижте снимки от предишни издания на Деня на Европа

Повече от 70 години Денят на Европа ни дава възможност да се съберем заедно и да отпразнуваме това, което Европа означава за нас.

За по-устойчива Европа, днес

Всички дейности, организирани за отбелязването на Деня на Европа, са устойчиви и съобразени с целите на ООН за устойчиво развитие.