Искате ли да научите повече?

Научете повече за Деня на Европа и изразете мнението си за бъдещето на Европа

zaednoza.eu

together.eu е общност, в която хора от цяла Европа се срещат, споделят знания и придобиват нови умения. Заедно работим за укрепване на европейската демокрация.

Присъединете се към общността.

zaednoza.eu за демокрация

Участвайте в EYE 2023

EYE 2023 ще се проведе на 9 и 10 юни и ще включва както присъствени, така и хибридни събития в Страсбург. Могат да участват младежи на възраст между 16 и 30 години – както индивидуално, така и групово.

ЕС подкрепя Украйна

ЕС и Европейският парламент са единни в осъждането на агресията на Русия и предлагат силна политическа, финансова и хуманитарна помощ на Украйна.

Кои са членовете на ЕП и каква е тяхната задача?

Европейският парламент се състои от 705 избрани членове. Тези хора представляват гражданите на европейско равнище. Научете повече за това с какво се занимават депутатите и кой Ви представлява в Парламента.

Вижте мероприятията от предходните години

Някога питали ли сте се как е отбелязван Денят на Европа в миналото? Вижте как 9 май е отбелязван в миналото

Честване на Деня на Европа в европейските институции

Вижте как се отбелязва 9 май в институциите на Европейския съюз, научете повече за случващото се и се включете в различните мероприятия.

Съпреживейте подписването на Декларацията на Шуман

Какво представлява Декларацията на Шуман и защо тя е важна и днес? Разгледайте онлайн изложбата по случай 70-ата годишнина от Декларацията на Шуман и научете повече по темата.

Искате ли да посетите Европейския парламент?

Ще се радваме да Ви посрещнем в Брюксел, Страсбург или центровете „Europa Experience“.

Бъдете в крак с новостите около Европейския парламент

В новинарския сайт на Европейския парламент можете да намерите най-новите заглавия, както и специален раздел за журналисти.