Deltag i samtalen på europadagen

Opdag, hvad der tilbydes, og deltag i de arrangementer, der finder sted i hele Europa både online og fysisk omkring den 9. maj.

Europadagen fejrer Europas resultater og forening og markerer undertegnelsen af Schumanerklæringen den 9. maj 1950. Denne ambitiøse plan om at sikre langsigtet fred i efterkrigstidens Europa betragtes som begyndelsen på det, der nu er Den Europæiske Union. I 2022 er Europa fortsat forenet i arbejdet for fred og yder støtte til europæerne overalt.

I maj inviterer Europa-Parlamentet dig til en bred vifte af online og offline aktiviteter på tværs af EU-medlemsstaterne samt i EU-institutionernes hjemsteder i Bruxelles, Luxembourg og Strasbourg. Med det europæiske ungdomsår 2022, der sætter fokus på Europas unge, og med konferencen om Europas fremtid, som giver borgerne en stemme, giver den 9. maj et fælles rum til at bringe både mennesker og idéer sammen og til at skabe en bedre fremtid for Europa, der fungerer for alle.

Find ud af, hvad der tilbydes, og deltag i arrangementerne online og personligt i hele Europa på europadagen!

#EuropeDay

Konferencen om Europas fremtid: Oplev demokratiet i praksis

De har taget ordet, uanset hvem de er, og hvor de er fra. Se, hvordan de er med til at skrive et spændende nyt kapitel i det europæiske demokrati og sætte deres aftryk på Europas fremtid.

Se billeder fra tidligere Europadage

I mere end 70 år har Europadagen været en anledning til at samles og fejre, hvad Europa betyder for os.

For et mere bæredygtigt Europa, i dag

Europadagen søger at sikre, at alle aktiviteter er bæredygtige og på linje med FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling.