Osallistu Eurooppa-päivän keskusteluun

Käy katsomassa, mitä kaikkea on tarjolla 9. toukokuuta verkossa ja paikan päällä ympäri Eurooppaa, ja tule mukaan.

Eurooppa-päivänä juhlitaan EU:n saavutuksia ja yhtenäisyyttä ja muistetaan 9. toukokuuta 1950 annettua Schumanin julistusta. Se oli kunnianhimoinen suunnitelma pysyvän rauhan turvaamiseksi sodan jälkeisessä Euroopassa, ja sen pohjalta syntyi ajan myötä nykyinen Euroopan unioni. Vuonna 2022 Eurooppa on edelleen yhtenäinen. Se edistää rauhaa ja tukee eurooppalaisia kaikkialla.

Tämän vuoden toukokuussa Euroopan parlamentti kutsuu sinut osallistumaan monenlaisiin tapahtumiin verkossa ja paikan päällä eri EU-maissa sekä EU:n toimielinten toimipaikoissa Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa. Vuonna 2022 Euroopan nuorison teemavuosi tuo eurooppalaiset nuoret valokeilaan, ja Euroopan tulevaisuuskonferenssi saa kansalaisten äänet kuuluviin. Niinpä 9. toukokuuta on oiva ajankohta tuoda sekä ihmiset ja ideat yhteen ja luoda parempi tulevaisuus Euroopalle, joka toimii kaikkien hyväksi.

Käy katsomassa, mitä kaikkea Eurooppa-päivänä on tarjolla verkossa ja paikan päällä ympäri Eurooppaa, ja tule mukaan.

#eurooppapäivä

Euroopan tulevaisuuskonferenssi: seuraa demokratiaa käytännössä

Euroopan demokratia on uudessa jännittävässä vaiheessa. Lue, mitä taustoiltaan erilaiset osallistujat sanoivat vaikuttaakseen Euroopan tulevaisuuteen.

Tarkastele kuvia edellisistä Eurooppa-päivistä

Yli 70 vuoden ajan Eurooppa-päivä on antanut tilaisuuden juhlia yhdessä Eurooppaa

Kestävämmän Euroopan puolesta

Eurooppa-päivä on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja sen ohjelmaosiot noudattavat tavoitteita.