Kapcsolódjon be a párbeszédbe ezen az Európa-napon

Fedezze fel a programkínálatot, és vegyen részt az Európa-szerte május 9-e körül szervezett online és élő helyszíni rendezvényeken.

Az Európa-napon az európai vívmányokat és egységet ünnepeljük, valamint az 1950. május 9-én elhangzott Schuman-nyilatkozatra emlékezünk. Robert Schumannak ettől a háború utáni tartós békét garantáló tervétől számítjuk az európai eszme megszületését, amely életre hívta a ma ismert Európai Uniót. Európa 2022-ben is a béketeremtés egységét képviseli, és az európai polgárokat támogatja.

Idén az Európai Parlament számtalan online és élő helyszíni programmal várja az érdeklődőket a tagállamokban és az uniós intézmények székhelyein (Brüsszelben, Luxembourgban és Strasbourgban) egyaránt. 2022 az ifjúság európai éve, ezért különös figyelem irányul az európai fiatalokra. Idén zárul az Európa jövőjéről szóló konferencia is, amely kikérte a polgárok véleményét közös ügyeinkről és az Európa előtt álló kihívásokról. Az idei Európa-nap ezért egy olyan egységes teret kínál, amely az embereket és a teremtő gondolatokat is összehozza egy olyan jövőért, amelyben mindenki megtalálja a számítását.

Fedezze fel a programkínálatot, és vegyen részt online és a helyszíneken az Európa-napi rendezvényeken!

#Europanap

Konferencia Európa jövőjéről: működésben a demokrácia

Ismerje meg, hogy Európa-szerte hogyan adnak hangot az emberek jobbító elképzeléseiknek és segítenek megadni Európa jövőbeli irányát a részvételi demokrácia eme példátlan lehetőségével élve.

Nézd meg a korábbi évek fotóit.

A több, mint 70 éves Európa-napon együtt ünnepelünk és osztjuk meg egymással, mit jelent nekünk Európa.

Együtt egy fenntarthatóbb Európáért

Az Európa-nap eseményei összhangban állnak az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseivel