Érdeklik a részletek?

Ismerje meg az Európai Parlament tevékenységeit, és vállaljon szerepet Európa jövőjének alakításában

europaert.eu

Az europaert.eu azokat az európaiakat köti össze, akik készek megosztani és gyarapítani tudásukat és ismereteiket. Közösségünk az európai demokrácia erősítésén fáradozik.

Csatlakozzon a közösséghez!

europaert.eu a demokráciáért

EYE 2023

2023-ban is lesz Európai Ifjúsági Rendezvény. Az Európai Parlament június 9–10-én élő helyszíni és hibrid programokkal várja Strasbourgban a 16 és 30 év közötti fiatalokat. A foglalkozásokon egyénileg és csoportosan is részt lehet venni.

Az EU Ukrajna mellett áll

Az EU és az Európai Parlament egyként tiltakozik az orosz agresszió ellen. Jelentős politikai, pénzügyi és humanitárius segítséget nyújtanak Ukrajnának.

Kik az európai parlamenti képviselők és mivel foglalkoznak?

Az Európai Parlamentet 705 választott képviselő alkotja. Ők európai szinten képviselik a választópolgárokat. Ismerje meg munkájukat és saját parlamenti képviselőit.

Korábbi évek programjai

Kíváncsi arra, hogyan ünnepeltük korábban az Európa-napot? Tekintse meg a korábbi évek május 9-i rendezvényeiről készült összefoglalókat.

Az uniós intézmények Európa-napi rendezvényei

Itt megtudhatja, milyen programokkal ünneplik az uniós intézmények május 9-ét. Válasszon a gazdag kínálatból!

A Schuman-nyilatkozat aláírása

Mi a Schuman-nyilatkozat, és miért van még ma is jelentősége aláírásának? Megtudhatja, ha megtekinti a Schuman-nyilatkozat aláírásának 70. évfordulója alkalmából összeállított online kiállításunkat.

Látogatás az Európai Parlamentbe

Jöjjön el hozzánk! Mindig szívesen látjuk Brüsszelben, Strasbourgban és az Európa-élményközpontokban.

Kövesse figyelemmel az Európai Parlament legfrissebb híreit

Az Európai Parlament hírportálján beszámol a legfontosabb intézményi aktualitásokról, és külön sajtószobát tart fenn az újságírók számára.