Laat jouw stem horen tijdens Europadag

9 mei 2021 is een oproep tot actie. Schrijf mee aan de toekomst van Europa

Dit jaar vieren wij op 9 mei zowel Europadag als de Conferentie over de toekomst van Europa. Zo kan jij nog meer bijdragen om de toekomst van Europa vorm te geven. Het samengaan van de twee gebeurtenissen laat zien dat verandering nu meer dan ooit nodig is, en dat wij onze uitdagingen moeten bespreken om zo voor iedereen een beter Europa te creëren.

Europadag herdenkt het ontstaan van de latere Europese Unie, terwijl de Conferentie over de toekomst van Europa een platform biedt om mee te schrijven aan Europa's toekomst. Waar jij ook bent, jouw stem en mening zijn nodig om Europa naar een betere toekomst te leiden.

Het Parlement is jouw toegang tot 9 mei. Als Europa's drijvende kracht voor democratische verandering, is het jouw ontmoetingsplaats, waar wij zelfs tijdens de pandemie samen kunnen komen om te verbeteren, hoe verschillend wij ook zijn.

#DeToekomstIsVanJou

Wat gebeurt er op 9 mei?

Sluit je aan bij het Europees Parlement en ontdek hoe Europa samenkomt om een betere toekomst te creëren

Bekijk de foto’s van eerdere Europadagen

Al meer dan zeventig jaar geeft Europadag ons de gelegenheid samen te komen en te vieren wat Europa voor ons betekent.

Voor een duurzamere Europa, vandaag

Europadag zet zich in om ervoor te zorgen dat alle activiteiten duurzaam en in overeenstemming zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.