Laat je horen tijdens deze Europadag

Ontdek wat er te beleven valt en neem zowel online als ter plaatse deel aan evenementen in heel Europa.

Op Europadag vieren we de verwezenlijkingen en eenheid van Europa, en gedenken we de ondertekening van de Schumanverklaring op 9 mei 1950. Dit ambitieuze plan om op de lange termijn (de) vrede in het naoorlogse Europa te waarborgen wordt gezien als het begin van de huidige Europese Unie. In 2022 zet Europa zich nog altijd eensgezind in voor de vrede en biedt het steun aan alle Europeanen.

In mei nodigt het Europees Parlement je uit om deel te nemen aan een brede reeks activiteiten – zowel ter plaatse als online – in alle landen van de EU en in zijn zetel in Brussel op 7 mei en in Straatsburg op 15 mei. Tijdens het Europees Jaar van de Jeugd 2022 staan de Europese jongeren centraal en dankzij de Conferentie over de toekomst van Europa kunnen burgers hun stem laten horen. Daarom wordt de Europadag een gelegenheid om mensen en ideeën samen te brengen, en om te bouwen aan een betere toekomst voor een Europa dat werkt voor iedereen.

Ontdek wat er dit jaar op Europadag te beleven valt en neem zowel online als ter plaatse deel aan evenementen in heel Europa!

#Europadag

De Conferentie over de toekomst van Europa: beleef democratie in actie

Ontdek hoe zij de toekomst van Europa beïnvloeden door hun stem te laten horen, wie ze ook zijn of waar ze ook wonen, en door deel te nemen aan deze opwindende nieuwe stap in de Europese democratie.

Bekijk de foto’s van eerdere Europadagen

Al meer dan zeventig jaar geeft Europadag ons de gelegenheid samen te komen en te vieren wat Europa voor ons betekent.

Voor een duurzamere Europa, vandaag

Europadag zet zich in om ervoor te zorgen dat alle activiteiten duurzaam en in overeenstemming zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.