Delta i konversationen på årets Europadag

Ta reda på vad som händer och var med på evenemangen – såväl fysiska som online – över hela Europa den 9 maj.

På Europadagen firar vi Europas framsteg och sammanhållning. Samtidigt uppmärksammas undertecknandet av Schumandeklarationen den 9 maj 1950. Den ambitiösa planen – att försäkra sig om långvarig fred i efterkrigstidens Europa – blev början på det som idag är Europeiska unionen. Än idag, 2022, är Europa förenat i sitt arbete för fred och sitt stöd till alla européer, oavsett var de befinner sig.

I maj bjuder Europaparlamentet in dig till en mängd olika digitala och fysiska evenemang över hela EU, men också i Bryssel, Luxemburg och Strasbourg, där EU-institutionernas finns. Nu under Europaåret för ungdomar 2022, som uppmärksammar Europas unga, och under konferensen om Europas framtid, som gör medborgarnas röster hörda, blir den 9 maj en plats för såväl människor som idéer. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för alla i hela Europa.

Ta reda på vad som erbjuds och var med på de digitala och fysiska evenemangen som äger rum över hela Europa på Europadagen!

#Europadagen

Konferensen om Europas framtid: upplev demokrati i praktiken

Ta reda på vad folk har sagt, vilka de än är och var de än bor, genom att delta i det här spännande nya kapitlet i europeisk demokrati. Var med och påverka Europas framtid!

Titta på bilder från tidigare Europadagar

I över 70 år har Europadagen givit oss ett tillfälle att samlas och fira vad Europa står för för oss

För ett mer hållbart Europa, idag

Europadagen garanterar att alla aktiviteter är hållbara och överensstämmer med FN:s hållbarhetsmål.