Всеки европеец може да допринесе

Всеки от нас е чувал критики относно реакцията във връзка с настоящата криза. Възможно е и ние да сме правили подобни коментари. В целия ЕС обаче се прави много повече за борбата с Covid-19, отколкото мнозинството хора осъзнават.

Ето защо стартирахме кампанията #ЕвропаСрещуCovid19.

Искаме да покажем как Европейският съюз се справя с последиците от кризата и как можем да успеем благодарение на европейския дух на солидарност и единство.

Създадохме тази платформа, за да насочим вниманието върху историите на обикновените герои в Европа. Тези истории ще ни помогнат да видим как европейците преодоляват трудностите, какви интелигентни начини намират, за да се справят с тях и как демонстрират солидарност помежду си. Всяка история показва някой из зад кулисите на кризата (изследователи, болничен персонал, приятели, съседи), който е част от общите усилия за борба с епидемията и за промяна.

Вие също можете да допринесете по някой от тези три начина:
  • Споделете с близките и приятелите си относно сайта europeans-against-covid19.eu;
  • Използвайте хаштага #ЕвропаСрещуCovid19 в социалните медии;
  • А може би искате да споделите Вашата история #ЕвропаСрещуCovid19? Или да помогнете на някой от нашите герои? Винаги се радваме, когато ни пишете.
Свържете се с нас по електронна поща на адрес: europeans-against-covid19@europarl.europa.eu

Действия на ЕС във връзка с коронавируса

Вижте последните новини относно координираните от ЕС действия във връзка с епидемията от коронавирус и действията на Европейския парламент.

Център за изтегляне

Тук можете да изтеглите материали от кампанията, свързани с действията на Европейския парламент за борба с COVID-19.