"Levering af købmandsvarer, havearbejde eller simpelthen at lytte. Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at hjælpe “

Caillum Bruger tid på hjælpe seniorer og sundhedspersonale. Irland, Ballybricken

Caillum er en spejder fra Ballybricken, Irland. Han har tidligere udført frivilligt arbejde, og covid-19 var blot endnu en lejlighed til at hjælpe. Men denne gang ville han fokusere på ældre og sundhedspersonale, der arbejdede i forreste linje. "Jeg lavede en plakat, delte den på de sociale medier og placerede den i tætbefolkede områder," forklarer han. Plakaten informerede lokale om den hjælp, som Caillum kunne tilbyde, herunder indkøb af dagligvarer, havearbejde eller endog enkle samtaler, samtidig med at den sociale afstand fortsat blev opretholdt. Inden covid-19 var Caillum frivillig i det nationale tjenesteprogram for spejdere i Irland. Der sørgede han for, at unge spejdere får en spejderoplevelse, der både er lærerig og interessant. Han udfordrer dem regelmæssigt til en 17-dages bæredygtig livsstil i overensstemmelse med FN's mål for bæredygtig udvikling.

"Samarbejdet mellem forskerne er yderst vigtigt i disse krisetider“

Luke Arbejder sammen med sit forskerteam for at udvikle et nyt lægemiddel baseret på et molekyle, der modvirker lungebetændelse som følge af covid-19 Irland, Dublin

Mange mennesker har endnu ikke hørt om Itaconite, men man har for nylig opdaget, at dette molekyle med antiinflammatoriske egenskaber muligvis kan afhjælpe covid-19-patienters luftvejsproblemer og i sidste ende redde liv. Professor Luke O'Neill og hans forskerteam ved Trinity College i Dublin har været i gang med at teste dette stof. De håber, at molekylet vil medvirke til at hæmme lungebetændelse, som udløses af covid-19-virusset. Lukes arbejde finansieres under EU's "INITIATE"-projekt. EU's forskningsprogram Horisont 2020 finansierer 18 forskningsprojekter og 151 teams rundt om i Europa, så der hurtigt kan findes en vaccine mod covid-19. Formålet er at forbedre diagnostik, beredskab, klinisk forvaltning og behandling.

"Vi lod folk stemme om det, de ikke kunne undvære under udgangsforbuddet.“

Femi Vil dokumentere kulturen og livsstilen i Irland under pandemien Irland, Dublin

Coronaviruspandemien har vist os, hvor forskellige folks meninger er, når det drejer sig om de ting, vi egentlig har brug for. Vi så alle, hvordan toiletpapir pludselig blev en bestseller, men hvad er ifølge de yngre generationer det mest uundværlige? For at finde svar herpå lod den irske virksomhed Slight Motif en rundspørge gå rundt på de sociale medier. Der var 32 ting at vælge imellem, heriblandt papirlommetørklæder, snacks, håndsprit og idrætsudstyr. "Efter fem runder var det afklaret: Vores unge publikum kunne ikke klare sig uden Spotify-app'en," siger Femi Falana. Det er med initiativet "Quarantine Bunker Pack" Slight Motifs hensigt at dokumentere bykulturen og livsstilen i Irland.

"Vi er gode til at stå sammen, når det brænder på“

Patrick Holder sit destilleri kørende for at fremstille essentielle varer Irland, Drumshanbo

Patrick driver en virksomhed i Leitrim, der normalt fremstiller gin og whiskey. Efterhånden som behovene har ændret sig, har han også ændret produktionen. I dag fremstiller hans produktionshold håndsprit til apoteker, lægepersonale, butikker og velgørenhedsorganisationer i hele det vestlige Irland. Overalt i Europa er der mennesker, der har omstillet deres arbejdet for at kunne understøtte sundhedspersonalet i deres kamp mod pandemien.