Στην Ευρώπη όλοι έχουμε τον ρόλο μας

Όλοι έχουμε ακούσει επικρίσεις για την αντίδραση στην κρίση που διανύουμε. Ίσως να έχουμε κάνει κι εμείς τέτοια σχόλια. Ωστόσο, σε όλη την ΕΕ, οι δράσεις για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερες από ό,τι φανταζόμαστε οι περισσότεροι.

Γι’ αυτό ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία #ΕυρωπαίοιΕναντίονCovid19.

Θέλουμε να δείξουμε πώς αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις επιπτώσεις της κρίσης και πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε με ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας.

Δημιουργήσαμε αυτήν τη σελίδα για να αναδείξουμε τις ιστορίες των Ευρωπαίων ηρώων της καθημερινότητας. Οι ιστορίες αυτές θα μας βοηθήσουν να δείξουμε πώς οι Ευρωπαίοι ξεπερνούν τις δυσκολίες, πώς βρίσκουν έξυπνους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και πώς επιδεικνύουν αλληλεγγύη μεταξύ τους. Κάθε ιστορία αναδεικνύει ένα άτομο που δρα στα παρασκήνια της κρίσης (ερευνητές, νοσοκομειακό προσωπικό, φίλους, γείτονες), κάνοντας τη διαφορά και συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Δείτε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε:
  • Μιλήστε στην οικογένεια και τους φίλους σας για τον ιστότοπο evropaioi-enantion-covid19.eu;
  • Χρησιμοποιήστε το hashtag #ΕυρωπαίοιΕναντίονCovid19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
  • Θέλετε να μοιραστείτε τη δική σας ιστορία #ΕυρωπαίοιΕναντίονCovid19; Ή θέλετε να βοηθήσετε κάποιον από τους ήρωες που παρουσιάζουμε; Τα μηνύματά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
Επικοινωνήστε στη διεύθυνση europeans-against-covid19@europarl.europa.eu

Η αντίδραση της ΕΕ στον κορονοϊό

Μάθετε τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία του κορονοϊού και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κέντρο λήψεων

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.