«Η συνεργασία μεταξύ ερευνητών είναι ιδιαίτερα σημαντική σε καιρούς κρίσης»

Luke Συνεργάζεται με την ομάδα ερευνητών του για την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου το οποίο βασίζεται σε ένα μόριο που δρα κατά της πνευμονικής φλεγμονής η οποία προκαλείται από τη νόσο COVID-19 Ιρλανδία, Δουβλίνο

Αν και στους περισσότερους είναι άγνωστο, το μόριο itaconite έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει όσον αφορά την ανακούφιση των ασθενών με COVID-19 από αναπνευστικές δυσχέρειες, γεγονός το οποίο θα μπορούσε εντέλει να σώσει ζωές. Ο καθηγητής Luke O’Neill και η ομάδα επιστημόνων του στο Trinity College του Δουβλίνου κάνουν δοκιμές σε αυτήν ακριβώς την ουσία. Ελπίζουν ότι το μόριο θα συμβάλει στην καταστολή της πνευμονικής φλεγμονής που προκαλείται από τον ιό της νόσου COVID-19. Η εργασία του Luke χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «INITIATE» της ΕΕ. Το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ «Ορίζων 2020» χρηματοδοτεί 18 ερευνητικά έργα και 151 ομάδες σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την ταχεία εύρεση εμβολίου κατά της νόσου COVID-19. Στόχος είναι η βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων, της ετοιμότητας, της κλινικής διαχείρισης και της αντιμετώπισης της νόσου.

«Ζητήσαμε από τους ανθρώπους να ψηφίσουν το αντικείμενο που θεωρούσαν ότι ήταν πιο σημαντικό να έχουν μαζί τους στην καραντίνα»

Femi Καταγράφει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Ιρλανδία, Δουβλίνο

Ένα από τα πράγματα που μάθαμε από τη νόσο COVID-19 είναι πως η αντίληψη των ανθρώπων για το τι είναι απαραίτητο διαφέρει. Όλοι ήμασταν μάρτυρες της μανίας με το χαρτί τουαλέτας, ποια όμως είναι τα αντικείμενα χωρίς τα οποία δεν κάνουν οι νεότερες γενιές; Σε μια προσπάθεια να το ανακαλύψει, η ιρλανδική εταιρεία Slight Motif κοινοποίησε μια λίστα με 32 απαραίτητα αντικείμενα για την καραντίνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διοργάνωσε ένα τουρνουά και ζήτησε από τους χρήστες να ψηφίσουν το αντικείμενο που θεωρούν απολύτως απαραίτητο από μια λίστα που περιλάμβανε χαρτομάντιλα, σνακ, απολυμαντικό χεριών και εξοπλισμό γυμναστικής, μεταξύ άλλων. «Μετά από πέντε γύρους, η εφαρμογή Spotify αναδείχτηκε το πλέον απαραίτητο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, από το νεαρό κοινό μας», λέει ο Femi Falana. Η πρωτοβουλία, η οποία ονομάστηκε «Quarantine Bunker Pack», αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Slight Motif να καταγράψει την αστική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην Ιρλανδία.

«Τα καταφέρνουμε καλά να ενωνόμαστε, όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις»

Πάτρικ Διατηρεί το ποτοποιείο του ανοιχτό για την παραγωγή απαραίτητων ειδών Ιρλανδία, Ντραμσιάνμπο

Το ποτοποιείο του Πάτρικ, το οποίο βρίσκεται στο Λέιτριμ, συνήθως παράγει τζιν και ουίσκι. Καθώς οι ανάγκες άλλαξαν, το ίδιο συνέβη και στην παραγωγή του. Σήμερα η ομάδα του παρέχει απολυμαντικό χεριών σε φαρμακεία, γιατρούς, καταστήματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις στη δυτική πλευρά της Ιρλανδίας. Σε όλη την Ευρώπη οι άνθρωποι προσαρμόζουν τα επαγγέλματά τους για να υποστηρίξουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας.