"On mahtavaa puhua ihmisten kanssa ympäri maata“

SnakSammen.dk -järjestön vapaaehtoistyöntekijät Ylläpitävät sosiaalisia kontakteja SnakSammen -keskustelufoorumin kautta Tanska, Kööpenhamina

On tärkeää pitää turvavälit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisi luovuttava sosiaalisista kontakteista. Elämä pandemian aikana voi olla tosi kurjaa niille, jotka tuntevat itsensä yksinäisiksi ja joilla ei ole paljon juttukavereita. Tanskan Punainen Risti ja Boblberg (verkkoalusta, jolla voi luoda turvallisesti uusia ystävyyssuhteita) ovat tämän vuoksi luoneet vapaaehtoisvoimin toimivan keskustelufoorumin SnakSammen.dk. Sen nimi voisi olla suomeksi vaikka JutellaanYhdessä. Seuraa vailla olevat ihmiset voivat varata ajan Punaisen Ristin vapaaehtoistyöntekijältä ja keskustella hänen kanssaan mistä tahansa aiheesta. ”On mahtavaa puhua ihmisten kanssa ympäri maata”, sanoo vapaaehtoistyöntekijä Jane. Yli tuhat ihmistä on varannut tähän mennessä ajan keskustellakseen vapaaehtoistyöntekijän kanssa. Suosittua toimintaa aiotaan jatkaa pandemian jälkeenkin.

"Tärkein asia elämässä on arvo, jonka tuottaa toisille ihmisille“

Rasmus Auttaa koronakriisistä kärsiviä arjen toimissa Tanska, Aalborg

Tanskan Punainen Risti on perustanut 17 000 vapaaehtoisen verkoston, jonka jäsenet päivystävät auttaakseen koronaviruskriisistä kärsiviä ihmisiä heidän arkitoimissaan. Vapaaehtoiset auttavat karanteenissa olevia tekemällä ruokaostoksia, ulkoiluttamalla koiria ja hoitamalla muita käytännön asioita. Rasmus Lundby on yksi vapaaehtoisista. Hän ulkoiluttaa joka päivä yhdessä tyttärensä kanssa riskiryhmään kuuluvan naisen koiraa. ”Olen opettaja, joten vietän paljon aikaa ruudun edessä antamassa etäopetusta. Mutta välillä voin mennä ulos ja nauttia aurinkoisesta keväästä, koska ulkoilutan koiraa”, hän kertoo. Rasmuksen mielestä vapaaehtoistyö on erittäin tärkeää ja hän haluaisi välittää tämän myös tyttärelleen. ”Mielestäni tärkein asia elämässä on arvo, jonka tuottaa toisille ihmisille”, hän sanoo.