"Haluamme kannustaa videoillamme ihmisiä luovaan toimintaan“

Teatteriryhmä KVADRIFONS Julkaisi videoita, joilla luetaan tarinoita Giovanni Boccaccion kirjasta Decamerone Latvia, Riika

Nyt on tarinatuokion aika. Teatteriryhmä KVADRIFONS on julkaissut joka päivä 16. maaliskuuta alkaen videon, jolla eri ihmiset lukevat ääneen novelleja. Kaikki tarinat ovat Giovanni Boccaccion kirjasta Decamerone. Se on Italian kirjallisuuden klassikko. Kirjassa on sata tarinaa mustana surmana tunnetun ruton ajoista. ”Meistä nämä tarinat ovat nykytilanteessa varsin merkityksellisiä. Luomme tällä aloitteella osallistavaa ja läsnäoloa korostavaa yhdessäolon tunnetta”, toteaa yksi teatteriryhmän jäsenistä. Videot kuvattiin toukokuussa, mutta tarinoita voi edelleen kuunnella teatteriryhmän Facebook-sivustolla, Youtubessä ja Spotifyssa.

"Lämmin ateria on tapamme kiittää pelastajiamme“

Hospiss LV -säätiö Toimittaa ilmaisia lämpimiä aterioita lääkäreille ja lääkintähenkilöstölle Latvia, Riika

Ravintolat, yritykset, vapaaehtoistyöntekijät eli kaikenlaiset ihmiset toimittavat yhdessä ilmaisia lämpimiä aterioita lääkäreille ja lääkintähenkilöstölle. Aloite tuli Hospiss LV -säätiöltä. Se on auttanut toimittamaan yli 50 000 ateriaa sen jälkeen, kun covid-19-epidemia puhkesi Latviassa. Ja aterioiden määrä vain kasvaa. ”Tuemme aloitteella lääkintähenkilöstöä, joka tekee väsymättä töitä meidän kaikkien puolesta. Lisäksi autamme ateriapalveluyrityksiä. Myös niille kriisi on asettanut odottamattomia haasteita”, sanoo säätiön edustaja. Tämäntapaisia aloitteita on toteutettu muuallakin Euroopassa. Esimerkiksi Euroopan parlamentti on pitänyt Brysselissä auki keittiötä, josta tarjotaan aterioita eniten avun tarpeessa oleville.