U Europi svi imamo ulogu

Svi smo čuli kritike o reakciji na aktualnu krizu. Možda smo i sami iznijeli takav komentar. Međutim, diljem EU-a puno se više radi na borbi protiv bolesti COVID-19 nego što većina ljudi trenutačno zna.

Zato smo pokrenuli inicijativu #EuropljaniProtivCovid19.

Želimo pokazati kako Europska unija rješava posljedice ove krize i kako možemo uspjeti praćeni europskim duhom – duhom solidarnosti i ujedinjenosti.

Pokrenuli smo ovu platformu namijenjenu pričama svakidašnjih europskih heroja. Te priče pomoći će nam da prenesemo saznanja o tome kako Europljani prevladavaju poteškoće, kako pronalaze inteligentne načine za nošenje s njima i kako međusobno pokazuju solidarnost. U svakoj je priči prikazan netko tko radi u pozadini krize (istraživači, bolničko osoblje, prijatelji, susjedi), svi daju svoj doprinos u borbi protiv pandemije i ostvarenju promjena.

Evo triju načina na koje se možete uključiti:
  • Recite svojoj obitelji i prijateljima o inicijativi europljani-protiv-covid19.eu;
  • Upotrebljavajte #EuropljaniProtivCovid19 na društvenim medijima;
  • Želite podijeliti svoju priču na temu #EuropljaniProtivCovid19? Ili biste željeli pomoći jednome od svojih heroja? Uvijek nam je drago čuti što imate reći.
Pošaljite e-poruku na europeans-against-covid19@europarl.europa.eu

Odgovor EU-a na koronavirus

Saznajte najnovije vijesti o odgovoru na pandemiju koronavirusa koordiniranom na razini EU-a i o mjerama Europskog parlamenta.

Centar za preuzimanje podataka

Ovdje možete preuzeti materijale iz kampanje povezane s borbom Europskog parlamenta protiv bolesti COVID-19.