In Europa doen we allemaal mee

We hebben allemaal de kritiek gehoord op de manier waarop de huidige crisis wordt aangepakt. Misschien ben jij zelf ook wel kritisch op de aanpak van de EU. De meeste mensen weten echter niet hoeveel inspanningen er overal in de EU worden gedaan om COVID-19 te bestrijden.

Daarom hebben we de actie #EuropeanenTegenCOVID19.

We willen op deze manier laten zien wat de Europese Unie doet om de gevolgen van deze crisis aan te pakken en hoe we ons met Europese saamhorigheid en solidariteit door deze crisis heen kunnen slaan.

Deze pagina is bedoeld om de schijnwerpers te richten op de verhalen van alledaagse Europese helden. Deze verhalen laten zien hoe Europeanen hun problemen overwinnen, intelligente manieren vinden om met de crisis om te gaan en solidair zijn met elkaar. Het zijn stuk voor stuk verhalen van mensen (onderzoekers, ziekenhuispersoneel, vrienden, buren) die zich achter de schermen inzetten om hun steentje bij te dragen aan de strijd tegen het virus.

Wil jij ook meedoen? Dat kan op drie manieren:
  • Vertel je familie en vrienden over europeanen-tegen-covid19.eu;
  • Gebruik de hashtag #EuropeanenTegenCOVID19 op sociale media;
  • Wil je jouw eigen #EuropeanenTegenCOVID19-verhaal met ons delen? Of de handen uit de mouwen steken en een van onze helden helpen? We horen graag van je.
Mail naar europeans-against-covid19@europarl.europa.eu

De respons van de EU op het coronavirus

Ontdek het laatste nieuws over de EU-gecoördineerde respons op de COVID-19-uitbraak en de maatregelen van het Europees Parlement.

Downloadcentrum

Download hier het campagnemateriaal over de strijd van het Europees Parlement tegen COVID-19.