„Evropske potrošnike med krizo ščitimo tudi od doma“

Karin odgovarja na vprašanja potrošnikov v zvezi s koronavirusom Luksemburg, Luxembourg

Evropski centri za varstvo potrošnikov v EU državljanom svetujejo o pravicah, ki jih imajo kot potrošniki pri čezmejnih nakupih na enotnem trgu. Po izbruhu koronavirusa se je število poizvedb močno povečalo, saj se je nanje obrnilo kar 50 % več ljudi kot običajno. Večinoma imajo vprašanja o posledicah koronavirusa za letalske vozovnice in vozovnice za vlak, hotele, penzione in počitniške pakete. Centri potrošnikom svetujejo tudi o nevarnostih lažnih zdravil, ponarejenih zaščitnih mask in razkužil ter o goljufijah v zvezi s koronavirusom. Ko naletijo na takšne goljufije, obvestijo tudi državne organe. Karin Basenach je voda potrošniškega centra v Luxembourgu. „V teh težkih časih, ko je treba živeti s koronavirusom, naši odvetniki tako kot včasih ponujajo brezplačno svetovanje.”

„Zagotoviti je treba enak dostop do digitalnih medijev“

Patrick neprofitna organizacija Digital Inclusion (Digitalna vključenost) dijakom v stiski podarja rabljene računalnike Luksemburg, Luxembourg

Luksemburški prostovoljci pomagajo dijakom in študentom v stiski po vsej državi in jim delijo obnovljene rabljene računalnike. „Že od leta 2016, ko je bilo ustanovljeno naše združenje, spodbujamo dostop do digitalnega sveta,“ razlaga Patrick. „Naša osnovna dejavnost je bila vedno obnova podarjenih računalnikov, z zaprtjem šol pa so se potrebe po naši pomoči še povečale. Zagnali smo nov program in razdeljujemo računalnike družinam, ki jih potrebujejo za šolanje otrok na daljavo.“ Omejevanje gibanja in socialnih stikov je Patricku in njegovim kolegom nekoliko otežilo delo, a so vedeli, da se za pomoč lahko obrnejo na lokalne prostovoljce. „Projekt podpira enak dostop do digitalnega sveta za vse, naša nedavna akcija pa kaže, da si lahko prizadevamo tudi za enake možnosti v okviru izobraževalnega sistema, ki se vedno bolj spreminja v digitalnega,“ zaključi Patrick.