skip to content
 
 
  • Euroopan parlmentin rakennus Strasbourgissa
 

Pääsivu

Päivitämme verkkosivuston sisältöä vastaamaan Yhdistyneen kuningaskunnan eroa Euroopan unionista.

Parlamentin viikko

Parlamentin uuden vuoden startti jatkuu tällä viikolla valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksilla. Asialistalla ovat muun muassa koronarokotesopimukset, EU:n ja Britannian joulukuussa 2020 löytämä sopu uudesta kauppa- ja yhteistyösopimuksesta, luonnon monimuotoisuus, digipalvelut sekä maatalouspolitiikka. Parlamentti myös valmistautuu ensi viikolla pidettävään täysistuntoon, jossa parlamentin jäsenet muun muassa keskustelevat EU-puheenjohtajamaa Portugalin agendasta ja EU:n elvytyssuunnitelman täytäntöönpanosta. Kestävä ja vihreä elvytys ja koronapandemian vaikutusten lievittäminen pysyvät EU:n uuden vuoden työn painopisteinä. 
Lue lisää

Ajankohtaista

Mitä seuraa kun kolmekymmentä nuorta lyö viisaat päänsä yhteen - peräti Atlantin yli ja etäyhteyksin? Seuraa koko joukko hienoja ideoita niin etäoppimisen petraamiseksi kuin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Otaniemen lukion ja amerikkalaisen Verona Area High Schoolin syksyn 2020 lukioyhteistyön päätöstapahtuma pidettiin tiistaina 15.12., jolloin opiskelijat esittelivät suosituksiaan päättäjille. Katso tallenteelta, millaisia vastauksia nuoret ehdottavat tämän päivän ja tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin!
Lue lisää
Euroopan nuorisotapahtuma EYE2020 jatkuu verkkoversiona uusilla jaksoilla! Koronapandemian vuoksi keväältä peruttu, vuorovuosin Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestettävä nuorisotapahtuma tarjoaa  edelleen verkkoversiona nuorille mahdollisuuden antaa äänensä kuulua, virtuaalisesti tavata ja inspiroida toisiaan sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Keskiviikkona 16.12. nuoret keskustelevat etäyhteyksin Saharov-palkittavan Valko-Venäjän opposition edustajien kanssa. Hyppää linjoille mukaan!   
Lue lisää
Suomi, Ruotsi ja Itävalta liittyivät Euroopan unionin jäseniksi vuonna 1995. Miltä seuraavat 25 vuotta näyttävät? Loppuvuodesta 2020 parlamentin toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Wienissä järjestävät etätapahtuminen sarjan, jossa käydään läpi Euroopan tulevaisuutta. Sarjan päättää 11.12. keskustelu EU:n budjetista ja koronaelvytyksestä. 
Lue lisää
Mitä olet aina halunnut kysyä EU:sta? Miten Eurooppa valmistautuu kohtaamaan tulevaisuuden haasteet? Mitä EU on tehnyt koronapandemian vaikutuksien lieventämiseksi? Klikkaile itsesi mukaan Euroopan parlamentin Suomen-toimiston yhteistyössä opiskelija- ja ainejärjestöjen kanssa järjestämiin 'EU Ask me anything' -tilaisuuksiin korkeakouluopiskelijoille! Seuraava tilaisuutesi kysyä EU:sta on keskiviikkona 9.12.!
Lue lisää
 

Tapahtumat

EU tähtää ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Työkaluina Euroopalla on etenkin vihreän kehityksen ohjelma Green Deal sekä uusi ilmastolaki. EU:n suunnitelma vihreämmästä ja kestävämmästä Euroopasta kattaa useita eri alueita - luontokadon torjumisesta kiertotalouteen ja resurssitehokkuuteen sekä ruoantuotantoon. Samalla EU on myös määritellyt kestävyyskriteerit vihreiden investointien edistämiseksi. Onko keinovalikoima riittävä ja oikea? Pelastaako raha maailman? Parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa puitiin ilmastoasiaa maanantaina 14.12. - katso keskustelun tallenne!
Lue lisää
Oikeusvaltio, demokratia ja ihmisoikeudet ovat arvoja, joille Euroopan unioni perustuu. Siksi EU-maidenkin pitäisi olla oikeusvaltioita - demokratioita, joissa vallankäyttö perustuu lakiin, ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja tuomioistuimet ovat riippumattomia. Yhteistä arvopohjaa ovat haastaneet viime vuosina etenkin Puola ja Unkari. Kehitys nakertaa EU:n uskottavuutta. Mitä tehdä jäsenille, jotka eivät pidä kiinni sitoumuksistaan? Entä kuinka yhteisiä arvoja voidaan edistää muualla maailmassa? Näitä kysymyksiä pohdittiin parlamentin Suomen-toimiston järjestämässä ihmisoikeuspäivän webinaarissa torstaina 10.12. 
Lue lisää
EU herättää tunteita puolesta ja vastaan – mutta kuinka keskustella eurooppalaisesta yhteistyöstä rakentavasti? Tätä pohdittiin Euroopan parlamentin Suomen-toimiston,  Ulkopoliittisen instituutin ja Trans European Policy Studies Associationin (TEPSA) 10.11. järjestämässä keskustelutilaisuudessa Euroopan tulevaisuudesta ja EU-asenteista.
Lue lisää
 .