skip to content
 

Parlamentin viikko

Tällä viikolla mepit kokoustavat Brysselissä valiokunnissa ja ryhmissään. Mepit ottavat valiokunnissa kantaa muun muassa rakennusten energiatehokkuuteen, vetytalouteen, EU:n datasäädökseen sekä kaavailtuun EU-kansalaisten digi-identiteettiin. Esillä ovat myös Itä-Afrikan nälänhätä, hiilen hinnoittelu sekä Euroopan osaamisen teemavuosi 2023. Poliittiset ryhmät valmistautuvat 13.–16.2. täysistuntoon, jonka pääaiheita ovat uusien henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen hiilipäästöjen leikkaaminen, energiasiirtymän vauhdittaminen, Euroopan keskuspankin rahapolitiikka, EU:n tuore vihreä teollisuusstrategia, naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy sekä EU-kansalaisten vaalikelpoisuus ja äänioikeus EU- ja kuntavaaleissa. 
Lue lisää
 .

Uutiset ja tapahtumat

Venäjän energia-ase osoitti Eurooppaan jo Ukrainan hyökkäyssodan edellä. Putinin hyökkäyssota sai EU:n vauhdittamaan irtautumista fossiilisesta energiasta ja viemään eteenpäin vihreää siirtymäänsä. Miten EU-maat ovat selviämässä kriisitalvesta ja kuinka yhtenäisinä? Miten toimitusvarmuutta, omavaraisuutta ja myös energiamarkkinoiden kehittämistä edistetään pidemmällä aikavälillä niin EU:ssa kuin Suomessa? Entä mihin suuntaan Ukraina ja Venäjä kehittyvät energian suhteen ja mitä se tarkoittaa meille? Tervetuloa mukaan keskustelemaan ajankohtaisista energiakysymyksistä.
Lue lisää
Bonjour, hello, hallo - kiinnostaako monikulttuurinen työympäristö? Bryssel kutsuu sinua koulutettu ja kielitaitoinen EU-kansalainen monipuolisiin kansainvälisiin työtehtäviin! EU työllistää yli 40 000, joukossaan runsaat tuhat suomalaista, avustajista johtajiin ja tulkeista tuomareihin. Suomalaisia kaivataan nyt lisää EU-virkaurille. Tarjolla on myös määräaikaisia pestejä ja harjoitteluita. Entä millaisia opiskelu- ja vaihtomahdollisuuksia EU tarjoaa? Haluaisitko EU-uralle? Tule kuulemaan lisää Educa-messuille Messukeskukseen!
Lue lisää
Oletko 16-30-vuotias ja mukana hankkeessa, jolla muutetaan Eurooppaa? Siinä tapauksessa saatat olla seuraava Kaarle suuri -nuorisopalkinnon voittaja! Euroopan parlamentin ja Aachenin Kaarle Suuri -palkintosäätiön palkinnolla tuetaan nuorten projekteja, joilla on eurooppalainen ja kansainvälinen ulottuvuus. Ehdota hankettasi mukaan kilpailuun 2.2. mennessä!
Lue lisää
Euroopan komissio ehdotti loppuvuodesta 2022 hiilenpoistojen sertifiointia. Hiilenpoisto ja -sidonta luovat liiketoimintamahdollisuuksia, joille tarvitaan pelisääntöjä. Mitä merkitystä hiilensidonnalla on, miten maaperän hiilivarastoja kartutetaan ja onko hiiliviljely ratkaisu maatalouden ympäristö- ja ilmastokuorman keventämiseksi? Aiheesta keskustellaan Eurooppasalissa ja verkossa 13. tammikuuta. Tervetuloa!
Lue lisää
Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto kutsuvat sinut 9.–18. joulukuuta nauttimaan eri puolilta Eurooppaa tulevista elokuvista. Kymmenettä kertaa järjestettävien Eurooppalaisen elokuvan viikkojen teemana on tänä vuonna ”Solidaarisuus ja ihmisoikeudet”. Ohjelmassamme on yhteensä 23 elokuvaa eri EU-maista ja elokuvaviikkojen kunniavieraana olevasta Ukrainasta. Tervetuloa mukaan leffaviikoille!
Lue lisää
Elokuvat Alcarràs, Burning Days, Close, Triangle of Sadness ja Will-o'-the-Wisp ovat ehdolla vuoden 2023 LUX-yleisöpalkinnon saajaksi. Ehdokkaat julkaistiin viikonloppuna "European Film Awards" -tilaisuudessa. Ehdokaselokuvat käännetään kaikille EU:n 24 viralliselle kielelle, ja ilmaisia näytöksiä järjestetään elokuvateattereissa ympäri Eurooppaa, myös Suomessa.
Lue lisää
Sekä YK että EU ovat tuominneet näkyvästi Venäjän raa’an hyökkäyssodan Ukrainassa ja vaatineet sitä vetämään joukkonsa Ukrainasta. Onko kansainvälinen yhteisö tehnyt voitavansa sodan lopettamiseksi ja siviilien suojelemiseksi? Miten sotarikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan? Onko EU tehnyt tarpeeksi Ukrainan tukemiseksi? Entä miten Suomen ensimmäinen jäsenyysvuosi YK:n ihmisoikeusneuvostossa sujui? Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja ulkoministeriö järjestävät kansainvälisen ihmisoikeuspäivän keskustelutilaisuuden Ukrainan merkeissä perjantaina 9.12. klo 9–10 Eurooppasalissa Tervetuloa!
Lue lisää
Eurooppalainen Suomi ja Eurooppanuoret (JEF-Finland) järjestävät syksyllä 2022 koulutuksia, joissa suomalaisia vastavalmistuneita ja jo hieman työelämäkokemusta kartuttaneita nuoria ja aikuisia rohkaistaan hakemaan EU-uralle. Tule kuulemaan EU-ammattilaisten urapoluista ja nappaa parhaat vinkit viranhakuun!
Lue lisää
Venäjän brutaali hyökkäyssota Ukrainassa on pistänyt vauhtia EU-maiden irtautumiseen fossiilienergiasta. Samalla energian jyrkästi kallistunut hinta painaa kuluttajien ja yritysten kukkaroita. Mistä Eurooppaa kurittava energiakriisi pohjimmiltaan johtuu? Miten Eurooppa ja Suomi varautuvat talveen? Pystyvätkö EU-maat sopimaan yhteisistä ratkaisuista? Tervetuloa mukaan keskustelemaan ajankohtaisista energiakysymyksistä!
Lue lisää
 .