skip to content
 
 
  • Euroopan parlmentin rakennus Strasbourgissa
 

Pääsivu

Parlamentin viikko

Tällä viikolla parlamentin jäsenet kokoontuvat valiokuntiin, joissa käsitellään muun muassa koronapandemian torjuntaa, tekoälyä koskevaa lakiehdotusta, EU:n ja Turkin suhteita sekä naisyrittäjyyttä. EU:n ja itäisen Euroopan kumppanimaiden parlamentaarikot tapaavat etäyhteyksin. Poliittiset ryhmät valmistautuvat 26.-29. huhtikuuta pidettävään täysistuntoon, jonka asialistalla on muun muassa digitaalinen koronarokotetodistus ja junamatkustajien oikeudet. Euroopan tulevaisuuskonferenssin verkkoalusta julkistetaan maanantaina 19.4. – itse konferenssi avataan Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta.
Lue lisää
 

Uutiset ja tapahtumat

Euroopan parlamentti myöntää vuoden 2020 Euroopan kansalaisen palkinnon EKOenergia-ympäristömerkille. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama kansainvälinen ja voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle energialle. EKOenergia on yksi 30 vuoden 2020 kansalaisen palkinnon saajasta.
Lue lisää
Euroopan unionin mittava avustus- ja lainapaketti koronapandemian seurausten lievittämiseksi ja jäsenmaiden talouksien pönkittämiseksi herättää kiinnostusta, kritiikkiä ja odotuksia. Miksi EU elvyttää? Millaista vipuvoimaa EU:n 750 miljardin euron Next Generation EU -elvytyssuunnitelmalla tavoitellaan? Onko elvytyspaketissa oikeat ainekset EU-maiden vihreän ja digitaalisen siirtymän vauhdittamiseen? Mikä on ylipäätään EU:n ja sen rahoituksen lisäarvo? Näitä kysymyksiä pohdittiin parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa 16.4. 
Lue lisää
Eurooppalaisen Suomen ja parlamentin Suomen-toimiston tuottaman kolmen jakson podcast-sarjassa on keskusteltu koronakriisistä, kuntavaaleista, ja siitä, miten EU näkyy alueilla. Uusimman jakson teemana on Euroopan tulevaisuus. Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta käynnistyy Eurooppa-päivänä 9.5. Luvassa on noin vuoden kestävä ja koko Euroopan unionin kattava vuoropuhelu, jonka lopputuloksena päätetään, mikä on Euroopan tulevaisuus. Ehkä. Mahdollisesti. 
Lue lisää
Tarjolla uusi kansantajuinen, syventävä ja viihdyttävä vaihde kotimaiseen Eurooppa-keskusteluun! Uudessa podcastissä Eurooppa-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen perkaa meppi- ja asiantuntijavieraiden kanssa kovia ajankohtaisia aiheita ja kutkuttavia juoruja. Kahden viikon välein ilmestyvissä jaksoissa perehdytään sekä puhuttavimpiin EU-aiheisiin että tarjoillaan Eurooppa-buffet, johon jokainen vieras tuo omat eväänsä jaettavaksi.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Aalto-yliopiston uudessa podcast-sarjassa etsitään ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin.
Lue lisää
 .

Uutiset

Vielä on aikaa hakea Euroopan kansalaisen palkintoa tai nimetä ehdokas sen saajaksi! Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä palkinto antaa tunnustusta hankkeille, joilla edistetään EU-maiden kansalaisten keskinäistä ymmärtämystä ja lähentymistä tai helpotetaan rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä. Haku- ja nimeämisaikaa on jatkettu 29.4. asti!
Lue lisää
Vielä ehdit hakea! Oletko 16-30-vuotias ja mukana nuorisohankkeessa, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae nuorten Kaarle Suuri -palkintoa ja voit voittaa rahoitusta hankkeellesi sekä matkan Saksaan! Nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon myöntävät yhdessä Euroopan parlamentti ja Saksan Aachenissa sijaitseva kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö. Vuoden 2021 palkinnon hakuaika päättyy 1. helmikuuta 2021.
Lue lisää