skip to content
 
 
  • Euroopan parlmentin rakennus Strasbourgissa
 

Pääsivu

Parlamentin viikko

Tällä viikolla mepit kokoontuvat sekä kaksipäiväiseen täysistuntoon että valiokunnissa. 23.−24. kesäkuuta täysistunnon asialistalla ovat mm. uusi ja kunnianhimoisempi ilmastolaki, aluekehitykseen suunnattavat lisävarat, seksuaaliterveys ja EU-huippukokouksen valmistelu. Valiokuntakokousten aiheina ovat mm. Euroopan lääkeviraston aseman vahvistaminen ja globaalin makrotalouden vaikutukset euroalueeseen. 
Lue lisää
 

Uutiset ja tapahtumat

Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna verkossa tulevaisuusteemalla.  21. kertaa järjestettävällä festivaalilla puhutaan tulevaisuudesta niin ympäristön, kuluttamisen, kansalaisyhteiskunnan, aktivismin, nuorten sekä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Virtuaalifestivaalilla nähdään myös ajankohtaisia dokumenttielokuvia, konsertteja maailmalta ja Suomesta sekä lastenohjelmaa. EU-ohjelmassa paneudutaan tänä vuonna vihreän siirtymän edistämiseen etenkin Afrikassa.
Lue lisää
Tänä vuonna 9. toukokuuta merkitsi sekä Eurooppa-päivää että Euroopan tulevaisuuskonferenssin alkua. Mistä tulevaisuuskonferenssissa on kyse ja mihin pohdinta EU:n uudistamistarpeista tähtää? Mitä kansalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta ja miten kansa saa äänensä kuuluville? Eurooppa-poliitikot keskustelivat aiheesta Eurooppa-päivän etkoilla perjantaiaamuna 7.5.
Lue lisää
Kansalaisten näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta kartoittava konferenssi sai virallisen avauksensa Eurooppa-päivänä 9.5. Strasbourgissa. Euroopan parlamentti isännöi avajaistilaisuuden, jolla juhlistettiin Euroopan parlamentin, EU:n neuvoston ja komission yhdessä käynnistämän osallistavan prosessin käynnistymistä. Vuoden 2022 kevääseen jatkuvassa laajassa keskustelussa Euroopan tulevaisuudesta on määrä huomioida erityisesti nuoret.
Lue lisää
Eurooppa-päivää vietetään tänä vuonna 7.-9. toukokuuta verkossa. Virtuaalinen kolmipäiväinen ohjelmakattaus tarjoilee keskusteluita Euroopan unionin ulkosuhteista, tulevaisuudesta, vihertämistalkoista ja muun muassa EU-urista. Tarjolla on myös musiikkia, komiikkaa ja taikuutta - kaikki tämä vaikkapa kotisohvallesi. Tule mukaan viettämään Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivää ja juhlistamaan yhdessä Eurooppaa!
Lue lisää
Millä tavalla joukkuehenki auttaa pääsemään parhaisiin tuloksiin? Miten reilu peli ja aktiivinen osallistuminen auttavat koko joukkuetta eteenpäin? Portugalin puheenjohtajakauden edustajat sekä portugalilaiset urheilijat keskustelevat aiheesta Euroopan nuorisotapahtuman verkkoversiossa perjantaina 30.4.
Lue lisää
Euroopan unionin mittava avustus- ja lainapaketti koronapandemian seurausten lievittämiseksi ja jäsenmaiden talouksien pönkittämiseksi herättää kiinnostusta, kritiikkiä ja odotuksia. Miksi EU elvyttää? Millaista vipuvoimaa EU:n 750 miljardin euron Next Generation EU -elvytyssuunnitelmalla tavoitellaan? Onko elvytyspaketissa oikeat ainekset EU-maiden vihreän ja digitaalisen siirtymän vauhdittamiseen? Mikä on ylipäätään EU:n ja sen rahoituksen lisäarvo? Näitä kysymyksiä pohdittiin parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa 16.4. 
Lue lisää
Eurooppalaisen Suomen ja parlamentin Suomen-toimiston tuottaman kolmen jakson podcast-sarjassa on keskusteltu koronakriisistä, kuntavaaleista, ja siitä, miten EU näkyy alueilla. Uusimman jakson teemana on Euroopan tulevaisuus. Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta käynnistyy Eurooppa-päivänä 9.5. Luvassa on noin vuoden kestävä ja koko Euroopan unionin kattava vuoropuhelu, jonka lopputuloksena päätetään, mikä on Euroopan tulevaisuus. Ehkä. Mahdollisesti. 
Lue lisää
 .

Uutiset

Vielä on aikaa hakea Euroopan kansalaisen palkintoa tai nimetä ehdokas sen saajaksi! Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä palkinto antaa tunnustusta hankkeille, joilla edistetään EU-maiden kansalaisten keskinäistä ymmärtämystä ja lähentymistä tai helpotetaan rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä. Haku- ja nimeämisaikaa on jatkettu 29.4. asti!
Lue lisää
Vielä ehdit hakea! Oletko 16-30-vuotias ja mukana nuorisohankkeessa, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae nuorten Kaarle Suuri -palkintoa ja voit voittaa rahoitusta hankkeellesi sekä matkan Saksaan! Nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon myöntävät yhdessä Euroopan parlamentti ja Saksan Aachenissa sijaitseva kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö. Vuoden 2021 palkinnon hakuaika päättyy 1. helmikuuta 2021.
Lue lisää