skip to content
 
 
  • Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä
 

Parlamentin viikko

Tällä viikolla parlamentti kokoontuu vuoden toiseksi viimeiseen täysistuntoon Strasbourgissa ja etäyhteyksin. 22.–25.11. istunnon pääaiheita ovat äänestykset EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta ja vuoden 2022 EU-budjetista, sekä toimet heikentyneen koronatilanteen suhteen. Lisäksi keskustellaan Glasgow’n ilmastokokouksen ja lokakuun Eurooppa-neuvoston tuloksista sekä Valko-Venäjän ja Slovenian tilanteesta. Asialistalla ovat myös työperäisen maahanmuuton helpottaminen, kriittisten raaka-aineiden saatavuus sekä romaneihin kohdistuva poliisiväkivalta EU:ssa. Sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta äänestää digimarkkinasäädöksestä.
Lue lisää
 .

Uutiset ja tapahtumat

The Ulkopolitist -verkkolehti julkaisee yhteistyössä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa videoista, podcasteista ja sosiaalisen median sisällöistä koostuvan The Europolitist -kokonaisuuden. Sarjan ensimmäinen video julkaistaan 4. marraskuuta.
Lue lisää
Mitkä ovat EU:n tulevaisuuden haasteet ja tavoitteet? Tule mukaan keskustelemaan EU:n tulevaisuudesta ja nauttimaan glögistä! Euroopan parlamentin Suomen-toimisto on mukana järjestämässä jouluista keskustelutapahtumaa Tampereella 1.12. klo 18.00. Glögiä ja EU-politiikkaa-tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestön Iltakoulu ry:n sekä Kansainvälisen politiikan yhdistyksen FAIA:n kanssa.
Lue lisää
Euroopan unioni tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Tiukentuvat ilmasto- ja ympäristötavoitteet vaativat yksityistä rahaa toteutuakseen – ja vastuullinen sijoittaminen trendaa. EU:ssa on työn alla taksonomiaksi kutsuttu luokittelujärjestelmä eli kestävyyskriteerit vihreiden investointien edistämiseksi. Mihin suuntaan taksonomiaa ollaan viemässä ja ovatko mittarit investointien ympäristövaikutusten mittaamiseksi kohdillaan? Entä mitä välineitä EU:n oma investointipankki tarjoaa vauhdittamaan vihreää siirtymää?
Lue lisää
Euroopan parlamentin Ambassador School eli EPAS-hanke jatkuu lukuvuonna 2021–2022. Hankkeella pyritään lisäämään koulujen tietoisuutta EU:sta ja sen parlamentista ja tuomaan nuoria lähemmäs unionin toimintaa ja poliittista keskustelua. EPAS on tarkoitettu yläkouluille, lukioille ja ammattikouluille.
Lue lisää
Teo Matala Mikkelistä vietti lokakuisen viikonlopun Euroopan unionin tulevaisuuskonferenssin kansalaispaneelissa yhtenä neljästä, satunnaisesti valituista suomalaisesta.
Lue lisää
Suomen ylioppilaskuntien liitto ja kahdeksan ylioppilaskuntaa ympäri Suomen ovat järjestämässä syksyllä 2021 kestävä kehitys –viikkoja, joiden tarkoituksena on vauhdittaa keskustelua kestävästä kuluttamisesta ja globaalista tasa-arvosta. Suomalaiset mepit ovat keskustelemassa EU:n vihreän kehityksen ohjelmasta opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä. Tule mukaan: kestävä kehitys on meidän kaikkien asia!
Lue lisää
Yhteensä 10 000 eri puolilta Euroopan unionia ja sen ulkopuolelta kokoontui Strasbourgiin ja verkkoon 8. ja 9. lokakuuta vaihtaakseen ajatuksia ja osallistuakseen konferenssiin Euroopan tulevaisuudesta. Euroopan nuorisotapahtuman (EYE) 2021 painopisteinä olivat ympäristö, demokratia, toipuminen covid-19-kriisistä, ihmisoikeudet, eurooppalaiset arvot ja sosiaalinen eriarvoisuus. Nuorten keskeiset ehdotukset esitettiin Euroopan tulevaisuuskonferenssille. 
Lue lisää
Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan kuuluu ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin turvaaminen ja vahvistaminen, sillä ilman sitä eivät ilmastotoimetkaan hoidu. Luontokadon torjumiseksi tehdään juuri nyt paljon niin Suomessa kuin EU:n tasolla. Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestivät perjantaina 1.10 paneelikeskustelun luonnon monimuotoisuudesta. 
Lue lisää
Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali, joka kokoaa yhteen ajankohtaisen maaseututiedon, maaseudun kehittämisen työkalut ja tulevaisuuden tekijät. Maaseutuparlamentin tavoite on, että maaseutujen asiat näkyvät ja kuuluvat yleisessä keskustelussa. Tänä vuonna verkossa 28.-30.9. järjestettävässä maaseutuparlamentissa puhutaan myös EU-asiaa!
Lue lisää
 .