skip to content
 
 
  • Euroopan parlamentin julkisivu Helsingissä
 

Pääsivu

Päivitämme verkkosivuston sisältöä vastaamaan Yhdistyneen kuningaskunnan eroa Euroopan unionista.

Parlamentin viikko

Tällä viikolla parlamentin jäsenet kokoontuvat valiokuntiin ja poliittisten ryhmien kokouksiin sekä valmistautuvat ensi viikolla pidettävään täysistuntoon (8.–11.3.). Kansalaisvapauksien valiokunnassa keskustellaan Länsi-Välimeren ja Kanariansaarten muuttoliikkeen tilanteesta ja komission laatimasta lasten oikeuksia koskevasta EU:n strategiasta 2021–2024. Lisäksi parlamentissa keskustellaan eläinten kuljettamisesta, tekoälystä ulkopolitiikan näkökulmasta ja Euroopan ulkosuhdehallinnon strategiasta torjua ulkomaista ​​sekaantumista demokraattisiin prosesseihin Euroopassa. 
Lue lisää
 

Uutiset ja tapahtumat

Verkon väkivalta ja vihapuhe kohdistuvat usein naisiin, jotka ovat julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja tai aktivisteja. Miten vihapuhe vaikuttaa naisten osallistumiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon - tai halukkuuteen asettua ehdolle vaaleissa? Mikä on verkkoalustojen vastuu ja mitä EU tekee verkon vihapuheen ja häirinnän torjumiseksi? Miten naisten ja tyttöjen digiosallisuutta edistetään? Keskustelua aiheesta parlamentin Suomen-toimiston naistenpäivän webinaarissa 8. maaliskuuta.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Aalto-yliopiston uudessa podcast-sarjassa etsitään ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin.
Lue lisää
Euroopan parlamentti myöntää vuoden 2020 Euroopan kansalaisen palkinnon EKOenergia-ympäristömerkille. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama kansainvälinen ja voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle energialle. EKOenergia on yksi 30 vuoden 2020 kansalaisen palkinnon saajasta.
Lue lisää
Digitalisaatio, tekoäly ja datatalous ovat Euroopalle valtavia mahdollisuuksia. Mutta miten varmistetaan, että ne palvelevat ihmisiä, ei toisin päin? Miten demokratiaa suojataan disinformaation ja valeuutisten vaaroilta? Onko digijäteillä liikaa valtaa - ja miten sitä suitsitaan parhaiten? Miten Euroopan digitalisaatiota vauhditetaan, miten kannustetaan innovoimaan ja luodaan eurooppalaisille yrityksille puitteet pärjätä globaalissa kilpailussa? Millaista EU-tason digipolitiikkaa nyt luodaan? Mepit ja asiantuntijat keskustelivat aiheesta parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa 17. helmikuuta.
Lue lisää
Talouden jättiläinen, politiikan kääpiö - näin EU:ta on tavattu kuvailla. Kaupan saralla Euroopan unioni on kiistatta raskassarjalainen. Se on edelleen, Ison-Britannian EU-eron jälkeenkin, maailman suurimpia talousblokkeja ja 450 miljoonan ihmisen markkina-alue. Mutta mitä suuren jäsenmaan ja vapaakaupan airueen lähtö merkitsee EU:n kauppapolitiikalle? Entä miten USA:n vallanvaihto näkyy transatlanttisissa kauppasuhteissa? Kiina ja Aasian ja Tyynenmeren suurimmat taloudet taas nousivat tuoreella alueellisella talouskumppanuudellaan maailmankaupan ykköseksi. Mitä muutokset merkitsevät EU:lle ja sen painoarvolle kaupan sääntöjen muovaajana? Mepit ja asiantuntijat keskustelivat EU:n kauppasuhteista parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa 4. helmikuuta.
Lue lisää
 .

Uutiset

Vielä ehdit hakea! Oletko 16-30-vuotias ja mukana nuorisohankkeessa, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae nuorten Kaarle Suuri -palkintoa ja voit voittaa rahoitusta hankkeellesi sekä matkan Saksaan! Nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon myöntävät yhdessä Euroopan parlamentti ja Saksan Aachenissa sijaitseva kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö. Vuoden 2021 palkinnon hakuaika päättyy 1. helmikuuta 2021.
Lue lisää
Mitä seuraa kun kolmekymmentä nuorta lyö viisaat päänsä yhteen - peräti Atlantin yli ja etäyhteyksin? Seuraa koko joukko hienoja ideoita niin etäoppimisen petraamiseksi kuin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Otaniemen lukion ja amerikkalaisen Verona Area High Schoolin syksyn 2020 lukioyhteistyön päätöstapahtuma pidettiin tiistaina 15.12., jolloin opiskelijat esittelivät suosituksiaan päättäjille. Katso tallenteelta, millaisia vastauksia nuoret ehdottavat tämän päivän ja tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin!
Lue lisää