skip to content
 
 
  • Euroopan parlamentin julkisivu Helsingissä
 

Parlamentin viikko

Parlamentti kokoontuu tällä viikolla viimeiseen täysistuntoon ennen kesätaukoaan. 5.–8. heinäkuuta täysistunnon asialistalla ovat muun muassa LHGBTIQ-oikeudet Unkarissa, Slovenian EU-puheenjohtajakauden painotukset, Lasten seksuaalisen hyväksikäytön estäminen verkossa, oikeusvaltioehdollisuus EU-tukien käytössä ja eurooppalaisten infrastruktuurihankkeiden rahoitus. Esillä ovat myös ihmisoikeudet ja ulkosuhteet, muun muassa Etiopian Tigrayn tilanne ja Turkin opposition painostus.
Lue lisää
 .

Uutiset ja tapahtumat

Euroopan parlamentti myöntää vuoden 2021 Euroopan kansalaisen palkinnon MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle ja sen Kriisipuhelimessa päivystäneille vapaaehtoisille. MIELI ry on yksi 28:sta vuoden 2021 kansalaisen palkinnon saajasta. 
Lue lisää
SuomiAreenassa keskustellaan torstaina 15.7. klo 13.00–13.45 vihreästä elvyttämisestä, kestävästä kasvusta ja biodiversiteetistä. Kun koronapandemia alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä ja talous lähtee jälleen kasvuun, miten varmistamme, että kasvu on kestävää myös luonnon ja sen monimuotoisuuden kannalta? Saavatko EU:n elpymispaketti ja heinäkuun puolivälissä julkaistava Fit for 55 -lakipaketti sparrattua Euroopan oikeille raiteille? Mitä meistä jokainen voi tehdä itse ja mitä voimme tehdä yhdessä luonnon ja sen kantokyvyn ja monimuotoisuuden hyväksi?
Lue lisää
Ulkoasiainvaliokunnan mepit korostavat rakentavan kansainvälisen yhteistyön tarvetta arktisella alueella ja varoittavat alueen vakautta horjuttavista uhista. Mepit ilmaisevat huolensa Venäjän ja Kiinan toimista ja toteavat, että alueen turvallisuutta tulisi tarkastella kokonaisvaltaisen turvallisuuskäsitteen näkökulmasta, ympäristö, terveys sekä merenkulun turvallisuuskysymykset mukaan lukien.
Lue lisää
Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna verkossa tulevaisuusteemalla.  21. kertaa järjestettävällä festivaalilla puhutaan tulevaisuudesta niin ympäristön, kuluttamisen, kansalaisyhteiskunnan, aktivismin, nuorten sekä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Virtuaalifestivaalilla nähdään myös ajankohtaisia dokumenttielokuvia, konsertteja maailmalta ja Suomesta sekä lastenohjelmaa. EU-ohjelmassa paneudutaan tänä vuonna vihreän siirtymän edistämiseen etenkin Afrikassa.
Lue lisää
Tänä vuonna 9. toukokuuta merkitsi sekä Eurooppa-päivää että Euroopan tulevaisuuskonferenssin alkua. Mistä tulevaisuuskonferenssissa on kyse ja mihin pohdinta EU:n uudistamistarpeista tähtää? Mitä kansalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta ja miten kansa saa äänensä kuuluville? Eurooppa-poliitikot keskustelivat aiheesta Eurooppa-päivän etkoilla perjantaiaamuna 7.5.
Lue lisää
Kansalaisten näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta kartoittava konferenssi sai virallisen avauksensa Eurooppa-päivänä 9.5. Strasbourgissa. Euroopan parlamentti isännöi avajaistilaisuuden, jolla juhlistettiin Euroopan parlamentin, EU:n neuvoston ja komission yhdessä käynnistämän osallistavan prosessin käynnistymistä. Vuoden 2022 kevääseen jatkuvassa laajassa keskustelussa Euroopan tulevaisuudesta on määrä huomioida erityisesti nuoret.
Lue lisää
Eurooppa-päivää vietetään tänä vuonna 7.-9. toukokuuta verkossa. Virtuaalinen kolmipäiväinen ohjelmakattaus tarjoilee keskusteluita Euroopan unionin ulkosuhteista, tulevaisuudesta, vihertämistalkoista ja muun muassa EU-urista. Tarjolla on myös musiikkia, komiikkaa ja taikuutta - kaikki tämä vaikkapa kotisohvallesi. Tule mukaan viettämään Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivää ja juhlistamaan yhdessä Eurooppaa!
Lue lisää
 .

Uutiset

Vielä on aikaa hakea Euroopan kansalaisen palkintoa tai nimetä ehdokas sen saajaksi! Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä palkinto antaa tunnustusta hankkeille, joilla edistetään EU-maiden kansalaisten keskinäistä ymmärtämystä ja lähentymistä tai helpotetaan rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä. Haku- ja nimeämisaikaa on jatkettu 29.4. asti!
Lue lisää
Vielä ehdit hakea! Oletko 16-30-vuotias ja mukana nuorisohankkeessa, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae nuorten Kaarle Suuri -palkintoa ja voit voittaa rahoitusta hankkeellesi sekä matkan Saksaan! Nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon myöntävät yhdessä Euroopan parlamentti ja Saksan Aachenissa sijaitseva kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö. Vuoden 2021 palkinnon hakuaika päättyy 1. helmikuuta 2021.
Lue lisää