skip to content
 

Parlamentin viikko

Tällä viikolla parlamentin jäsenet kokoontuvat Brysselissä valiokunnissa ja poliittisissa ryhmissä. Asialistalla ovat muun muassa Fit for 55 -lakipaketti, maailmanlaajuinen metsäkato sekä kuluttajaluottojen suojaaminen. Myös covid-19-pandemiaa käsittelevä erityisvaliokunta sekä suhteista Natoon vastaava valtuuskunta kokoontuvat. Lisäksi parlamentti julkaisee Eurobarometri-tutkimuksen EU:n kansalaisten mediatottumuksista.
Lue lisää
 .

Uutiset ja tapahtumat

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola vieraili Suomessa eduskunnan puhemies Matti Vanhasen kutsusta 20.–21. kesäkuuta. Vierailun aikana Metsola tapasi Suomen valtionjohtoa ja nuorisojärjestöjen edustajia. Keskusteluiden aiheina olivat muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Euroopan turvallisuus ja EU:n tulevaisuus.
Lue lisää
EU:n laajan vihreän kehityksen ohjelman toimeenpano jatkuu. Euroopan komissio antoi kesän edellä ehdotuksensa EU:n energiapolitiikan korjaamiseksi (RePowerEU) ja ehdottaa ennen juhannusta laajoja toimia biodiversiteetin suojelemiseksi ja luonnon ennallistamiseksi. SuomiAreenan paneelikeskustelu tiistaina 12.7. klo 17.00–17.45 peilaa näitä ja muita teemoja osana vihreän siirtymän kokonaisuutta. 
Lue lisää
Euroopan parlamentti etsii toteuttajaa nuorille toimittajille suunnatulle EU-koulutukselle Suomessa. Koulutuksen tavoite on syventää toimittajien ymmärrystä EU-asioista ja unionin päätöksenteosta.
Lue lisää
Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin ja verkon kautta koko Suomen toukokuun viimeisellä viikolla. Parlamentin Suomen-toimisto ja komission Suomen-edustusto ovat jälleen mukana sekä asiaohjelmalla että elokuvanäytöksellä. Miten Euroopan unioni tukee Ukrainaa ja pakolaisia? Mitä EU tavoittelee Global Gateway -hankkeellaan? Tule kuulemaan livenä & verkossa!
Lue lisää
Korona-aika on pahentanut mielenterveysongelmia, jotka koskettivat ennen pandemiaakin jopa noin 80 miljoonaa eurooppalaista. Eristys ja epävarmuus ovat koetelleet etenkin nuorten mielenterveyttä. Koronapandemia on nostanut esiin myös mielenterveyden laajemmat yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset. Mielenterveysasiat ovat saaneet pandemian yhteydessä jälleen enemmän huomiota myös EU-tasolla. Mitä mielenterveyden edistämiseksi pitäisi tehdä nyt? Mikä on järjestöjen rooli – ja mitä mielenterveyden hyväksi voidaan tehdä eurooppalaisittain? Onko pandemiasta seurannut jotain hyvää esimerkiksi yhteisöllisyydelle? Keskustelua aiheesta Eurooppasalissa 25.5. – tervetuloa!
Lue lisää
Euroopan parlamentin ja European Film Academyn LUX-yleisöpalkinnon 2022 kolme ehdokaselokuvaa Pako, Great Freedom ja Quo Vadis, Aida? esitetään ilmaisnäytöksinä toukokuussa sekä Jyväskylässä että Oulussa. Voit elokuvat katsottuasi myös äänestää suosikkiasi ja osallistua voittajaelokuvan valintaan! Elokuvat esitettiin Helsingin keskustakirjasto Oodin Kino Reginassa huhtikuussa. 
Lue lisää
Eurooppa-päivää vietettiin jälleen 9. toukokuuta. Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivän ohjelmatarjonta keskittyi tänä vuonna Helsingin keskustakirjasto Oodiin ja verkkoon. Esillä oli laaja kattaus ajankohtaisia keskusteluita Suomen ja Euroopan tilasta ja tulevaisuudesta - demokratiasta, osallisuudesta, turvallisuudesta ja solidaarisuudesta - sekä muun muassa eurooppalaista elokuvaa ilmaisnäytöksinä. Katso tallenteet Eurooppa-päivän keskusteluista!
Lue lisää
Euroopan parlamentin ja European Film Academyn LUX-yleisöpalkinnon 2022 kolme ehdokaselokuvaa esitetään LUX-yleisöviikolla (viikko 13) yhtä aikaa ympäri Eurooppaa. Suomessa LUX-ehdokaselokuvat Pako, Great Freedom ja Quo Vadis, Aida esitetään ilmaisnäytöksinä Lahdessa, Espoossa ja Helsingissä. LUX-yleisöpalkinnolla edistetään kulttuurista monimuotoisuutta, rakennetaan siltoja ja annetaan konkreettista tukea elokuvalle ja taiteille. Elokuvien ohjaajat vastaavat yleisön kysymyksiin näytösten jälkeen etäyhteyksin. Voit elokuvan katsottuasi myös äänestää suosikkiasi ja osallistua voittajaelokuvan valintaan!
Lue lisää
Euroopan parlamentti on jo pitkään vaatinut kunniahimoisempia EU-ilmastotoimia. Mepit julistivat 2019 ilmasto- ja ympäristöhätätilan ja ovat pitäneet tärkeänä, että ilmastonmuutoksen torjuntaa kiritetään. Pelissä on luonnon ja ympäristön lisäksi tulevien sukupolvien elämän edellytykset!
Lue lisää
 .