skip to content
BannerEuroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin toiminnasta sekä toimittajakoulutusta. 

Yleensä toimittajatilaisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia, jollei sitä erikseen kutsussa pyydetä. Kaikki yleisötilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille (toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille). Kuvausluvat kannattaa varmistaa etukäteen joko tiedotustoimistosta tai tapahtumapaikoilta varsinkin tilaisuuksissa, joissa parlamentin ohella on muita järjestäjiä. Parlamentin jäsenten ja muiden esiintyjien haastattelut tulee järjestää itse, mutta tiedotustoimisto auttaa niissä.
Banner
 

Media

Välitämme tietoa toimittajille, vastaamme parlamenttia koskeviin kysymyksiin, julkaisemme lehdistötiedotteita ja uutiskirjeitä, ja järjestämme keskustelu- ja taustatietotilaisuuksia sekä toimittajamatkoja Euroopan parlamenttiin.

Tilaisuuksista, toimittajamatkoista ja apurahoista ilmoitamme verkkosivuillamme ja Parlamentin viikko -uutiskirjeessämme. Voit myös tilata kutsut ja hakuilmoitukset suoraan s-postiisi lähettämällä liittymispyynnön postituslistallemme osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu.

 

Toimittajatilaisuudet

Järjestämme lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin työstä ja toiminnasta sekä ajankohtaisista EU-aiheista. Räätälöimme lisäksi toimitusten pyynnöstä EU-aiheisia taustatilaisuuksia toimituksille yhteistyössä kumppaneidemme, kuten Euroopan komission, kanssa. Tilaisuudet voidaan järjestää joko toimituksen omissa tiloissa (myös muualla kuin Helsingissä), Eurooppasalin tiloissa (Voimatalo, Malminkatu 16, Helsinki) tai etäyhteyksin.

Kaikki yleisötilaisuutemme ovat avoimia myös toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille. Kuvausluvat on kuitenkin varmistettava etukäteen. Autamme mielellämme haastatteluiden järjestämisessä.

 

Pressiaamukahvit parlamentin jäsenten kanssa

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestää toimittajille aamukahvitilaisuuksia suomalaismeppien kanssa. Pressikahvit järjestetään yleensä perjantaisin ennen täysistuntoviikkoa klo 9-10 Eurooppasalin tiloissa Voimatalossa (Malminkatu 16, 00100 Helsinki) tai etäyhteyksin.

Seuraavat pressikahvit järjestetään etäyhteyksin perjantaina 3.6.2022 klo 9-10 (tbc). Pyydämme ilmoittautumaan etäyhteyksin järjestettäville pressikahveillemme osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu.

 

Toimittajamatkat Brysseliin ja Strasbourgiin

Toimittajat voivat hakea toimistomme kautta tutustumismatkalle Euroopan parlamentin täysistuntoihin Strasbourgiin. Lisäksi järjestämme toimittajaseminaareja ajankohtaisista EU-aiheista niin paikan päällä Brysselissä kuin etäyhteyksin.

Tiedotamme avoimista hauista toimittajamatkoillemme verkkosivuillamme, s-postitse ja Parlamentin viikko -uutiskirjeessä. Toimittajamatkoille täysistuntoa seuraamaan haemme toimittajia yleensä marras-joulukuussa ja touko-kesäkuussa. Hakuja toimittajaseminaareihin Brysseliin julkaistaan useita vuoden aikana.

 

Tietoa tapahtumista ja täysistunnoista – liity postituslistallemme

Jos haluat tilata mediakutsut ja Parlamentin viikko -julkaisun omaan sähköpostiisi, ilmoita yhteystietosi osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu.

Euroopan parlamentin lehdistöyksikkö julkaisee säännöllisesti lehdistötiedotteita parlamentissa käsiteltävästä lainsäädännöstä. Voit tilata suomen- tai ruotsinkielisen täysistuntokatsauksen ja muut haluamasi tiedotteet sähköpostiisi suoraan Euroopan parlamentin tiedotetilauspalvelusta.

Palvelusta voi tilata niin täysistuntoa koskevia tiedotteita (kaikilla EU:n virallisilla kielillä) kuin valiokuntien toimintaa koskevia tiedotteita (pääasiassa englanniksi). Järjestelmässä tilaaja voi itse hallinnoida tai perua tilauksiaan.

 

Valokuvia ja videoita toimitusten käyttöön

Parlamentin multimediakeskuksen sivuilla on saatavilla valokuvia ja videoita uutisointia varten. Aineiston käytöstä ei peritä maksua. Aineiston julkaisun yhteydessä täytyy kuitenkin mainita tekijänoikeuksista (tekijänoikeustiedot kuvien yhteydessä).

Parlamentin audiovisuaaliset palvelut tarjoavat valmiiden aineistojen lisäksi toimittajien käyttöön myös muun muassa valokuvaajia sekä TV-, online- ja radiostudioita. Lisätietoa parlamentin audiovisuaalisista palveluista löytyy multimediakeskuksen sivuilta (oikealla linkkejä eri palveluihin).

Multimediakeskuksen sivuilla on katsottavissa suoria lähetyksiä ja tallenteita täysistunnosta, valiokuntien kokouksista ja lehdistötilaisuuksista.

 

Yhteystiedot

Toimittajia taustoittaa ja tiedusteluihin vastaa lehdistötiedottaja Niina Saloranta (040 720 5025, niina.saloranta@europarl.europa.eu) ja Reeta Niemonen (040 351 0264, reeta.niemonen@europarl.europa.eu)

 

Aiheeseen liittyvää

Linkit

Parlamentin lehdistöpalvelu
Kuvia, videoita yms. medialle (ilmaiseksi, ilman rekisteröintiä)