skip to content
 
 
BannerEuroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin toiminnasta sekä toimittajakoulutusta. 

Yleensä toimittajatilaisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia, jollei sitä erikseen kutsussa pyydetä. Kaikki yleisötilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille (toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille). Kuvausluvat kannattaa varmistaa etukäteen joko tiedotustoimistosta tai tapahtumapaikoilta varsinkin tilaisuuksissa, joissa parlamentin ohella on muita järjestäjiä. Parlamentin jäsenten ja muiden esiintyjien haastattelut tulee järjestää itse, mutta tiedotustoimisto auttaa niissä.
Banner
 

Akkreditointi

Toimittajien akkreditointi Euroopan parlamenttiin

Tiedotusvälineiden edustajat voivat saada akkreditoinnin, kuvausluvan ja muut tallennusluvat Euroopan parlamentin yleisestä akkreditointikeskuksesta.

 

Strasbourgissa keskus sijaitsee LOW-rakennuksessa (osoite 1 Avenue du Président Robert Schuman). Akkreditoiduilla toimittajilla on pääsy parlamentin Louise Weiss ja Winston Churchill -rakennusten sisäänkäynneistä.

 

Brysselissä keskus sijaitsee PHS-rakennuksessa (osoite 60 Rue Wiertz). Akkreditoiduilla toimittajille on pääsy parlamenttiin pääsisäänkäynnistä, akkreditointikeskuksen vierestä, József Antall -rakennuksen sisäänkäynnistä ja PHS-rakennuksen kautta.

 

Lyhyen aikavälin akkreditointia voi hakea yhdeksi tai useammaksi päiväksi mutta enimmillään viikon ajaksi.

 

Toimittajat voivat saada lyhyen aikavälin akkreditoinnin raportoidakseen valiokuntakokouksesta, täysistunnosta tai muusta parlamentin tapahtumasta. Akkreditointia voi hakea rekisteröitymällä Joureg-palvelussa:

https://jouregfo.secure.europarl.europa.eu

 

Tilin luomiseen tarvitaan seuraavat tiedot:

 

·         valokuva eurooppalaisen henkilökortin muodossa (henkilökuva, kuvasuhde 3x4, jpg, +/- 100 KB

·         henkilökortin tai passin numero ja sen voimassaolon päättymispäivä

·         kopio lehdistökortista tai kirje päätoimittajalta

 

Onnistunutta rekisteröintiä seuraa sähköposti osoitteesta noreply@europarl.europa.eu. Kun tili on vahvistettu, akkreditointipyyntö on mahdollista tehdä kirjautumalla sisään sivustolle.

 

Kun akkreditointipyyntö on hyväksytty, on kulkulupa haettavissa akkreditointikeskuksesta. Sen saa esittämällä voimassa olevan henkilötodistuksen.

 

Lisätietoa akkreditoitumisesta Euroopan parlamenttiin http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/accreditation