skip to content
 
 
BannerEuroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää lehdistö- ja taustatilaisuuksia parlamentin toiminnasta sekä toimittajakoulutusta. 

Yleensä toimittajatilaisuuksiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia, jollei sitä erikseen kutsussa pyydetä. Kaikki yleisötilaisuudet ovat avoimia tiedotusvälineille (toimittajille, kuvaajille ja kameraryhmille). Kuvausluvat kannattaa varmistaa etukäteen joko tiedotustoimistosta tai tapahtumapaikoilta varsinkin tilaisuuksissa, joissa parlamentin ohella on muita järjestäjiä. Parlamentin jäsenten ja muiden esiintyjien haastattelut tulee järjestää itse, mutta tiedotustoimisto auttaa niissä.
Banner
 

Toimittajakoulutukset

EU-aiheisia taustatilaisuuksia toimituksille

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Euroopan komission Suomen-edustusto, eduskuntatiedotus, valtioneuvoston kanslia, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus sekä Ulkopoliittinen instituutti tarjoavat toimituksille EU-aiheisia taustatilaisuuksia.

Tilaisuudet voidaan järjestää joko toimituksen omissa tiloissa (myös muualla kuin Helsingissä) tai Eurooppasalin tiloissa (Voimatalo, Malminkatu 16, Helsinki). Myös yhteinen tilaisuus alueen eri toimitusten tai toimittajayhdistyksen kanssa on mahdollinen. Keräämme sopivat puhujat aihetoiveidenne mukaan. Tilaisuuden kesto voi olla 1-2 tuntia klo 9-19 välisenä aikana. Tilaisuudet on tarkoitettu taustoittaviksi eli haastatteluista tai "on the record"-kommenteista on sovittava erikseen.

Toiveet taustatilaisuuden ajankohdasta, sisällöstä ja paikasta voi esittää sähköpostilla osoitteeseen ephelsinki@europarl.europa.eu. Lisätietoa taustatilaisuuksista antavat Euroopan parlamentin Suomen-toimiston tiedottaja Niina Saloranta ja Euroopan komission edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen sekä tiedottaja Nina Hotti.

TAUSTATILAISUUDET TOIMITUKSILLE

1. Ajankohtaista EU:ssa ja EU:n painopisteet toiveiden mukaan

Käydään läpi EU-agendan ajankohtaisia asioita ja painopisteitä toiveiden mukaan, esimerkiksi pakolaiskriisi ja muuttoliikkeen hallinta, investointipaketti, TTIP-neuvottelut, talousasiat ja EMU:n kehittäminen, digitaaliset sisämarkkinat tai energia- ja ilmastopolitiikka. Huippukokouksia tai muita merkittäviä tapahtumia ennen voimme ottaa huomioon kyseisen kokouksen asialistan.

2. EU:n perusarvot

Tarkoituksena on perehdyttää kuulijat EU:n perusarvoihin ja toimintaperiaatteisiin. Koulutuksessa käydään läpi oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen, rikkomisesta aiheutuvat menettelyt ja mahdolliset sanktiot.

3. EU tienhaarassa

Ulkopoliittisen instituutin tutkijat antavat eväitä EU:n kehitystrendien analysointiin. Millaisia vaikutuksia Ison-Britannian EU-erolla olisi unionille? Mitä vaihtoehtoja on EMU:n kehittämiselle? Mitä EU:n uusi globaali ulko- ja turvallisuuspoliittinen strategia kertoo unionin luonteesta? Onko EU:n tiivistymässä vai hajoamassa?

4. EU-päätöksenteko

Tarkoituksena on avata EU-päätöksentekoa ja sen prosesseja eri toimielimissä (komissio, Euroopan parlamentti, neuvosto, Eurooppa-neuvosto). Myös Suomen hallituksen ja eduskunnan rooli EU-päätöksenteossa avataan. Koulutuksen jälkeen tiedät missä vaiheessa prosessia lähestyä mitäkin tahoa, kun tarvitset lisätietoa ja tavallinen lainsäätämisjärjestys on kirkkaana mielessäsi.

5. EU-tiedonhaku ja mediapalvelut

Tutustutaan EU-tiedon lähteisiin, eri toimielinten asiakirjatietokantoihin, audiovisuaalisiin palveluihin sekä käydään läpi Suomen EU-viestijöiden tarjoamat mediapalvelut.

Lisätietoja:
Niina Saloranta
Lehdistötiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
p. (09) 6220 4521, GSM 040 720 5025
niina.saloranta@europarl.europa.eu