skip to content
Nuoria
Nuoria
 

Opettajille ja nuorille

 
 
 .
 .
 .
 
 .
 

HARJOITTELUPAIKAT PARLAMENTISSA

Euroopan parlamentti tarjoaa erilaisia harjoittelumahdollisuuksia 18 vuotta täyttäneille Euroopan unionin jäsenvaltion tai jäsenyyttä hakeneen maan kansalaisille parlamentin toimipisteissä Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa sekä jäsenmaissa sijaitsevissa yhteystoimistoissa. Harjoittelijoita otetaan myös Euroopan parlamentin Suomen-toimistoon Helsinkiin. Lisätietoa parlamentin harjoitteluhaku -sivustolta.

Harjoitteluhaku
 

EUROSCOLA

Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille Euroopan parlamentilla on oma ohjelma, Euroscola. Euroscola on nuorten kokous, johon osallistuu koululaisryhmiä eri puolilta Euroopan unionia. Euroscola-päivät järjestetään Strasbourgissa. Lisätietoa Euroscola-sivulla.

Euroscola
Euroscola-ohjelmaan hakeminen
 

KAARLE SUURI -NUORISOPALKINTO

Eurooppalainen Kaarle Suuri -nuorisopalkinto on suunnattu 16-30-vuotiaille nuorille, jotka ovat osallistuneet Euroopan eri maiden kansalaisten keskinäistä yhteisymmärrystä edistäviin hankkeisiin. Kilpailun voittajahankkeiden tulisi toimia esikuvina nuorille eurooppalaisille ja tarjota käytännöllisiä esimerkkejä yhteisönä elävistä eurooppalaisista. Kaarle Suuri -sivuilla on lisätietoja kilpailuun osallistumisesta.

Kaarle Suuri -nuorisopalkinto
 
 

EU-AINEISTOA OPETUKSEEN

Euroopan parlamentti tuottaa paljon aineistoa, joka on kaikkien kansalaisten saatavilla. Parlamentin esitteet ovat maksuttomia ja valtaosin saatavilla sähköisessä muodossa. Paperikopioita voi noutaa kansalaisten tietopisteestä, EU @Oodista tai tilata postitse.

 

KOULULAISRYHMIEN VIERAILUT EUROOPPATALOLLE

Koululaisryhmät voivat varata tutustumiskäyntejä Eurooppatalolle (Malminkatu 16, 00100 Helsinki). Ryhmille voidaan pitää pyynnöstä Euroopan parlamentin yleisesittely tai esitys sovitusta EU-politiikan aiheesta. Käynti tulee sopia etukäteen sähköpostitse: ephelsinki@europarl.europa.eu tai puhelimitse 09 622 0450.

Euroopan komission Suomen-edustusto sijaitsee samassa talossa, ja neuvottelutilat ovat yhteiset, joten ryhmä voi halutessaan pyytää esittelyn sekä parlamentilta että komissiolta.

Lisäksi koululaisryhmät ovat tervetulleita vierailemaan Helsingin keskustakirjasto Oodin (Töölönlahdenkatu 4) katutasossa sijaitsevaan EU @Oodiin! Vuorovaikutteinen EU @Oodi-näyttelytila esittelee Euroopan unionia ja sisältää erilaisia multimediatoteutuksia EU:n päätöksenteosta ja päätöksentekijöistä. Varaa kouluryhmällesi vierailuaika sähköpostitse osoitteesta: eustaff.oodi.helsinki@gmail.com.

EU @Oodi on avoinna arkisin klo 10–20 ja viikonloppuisin klo 10-18. Tervetuloa tutustumaan!
EU @Oodista lisää: https://euoodi.eu/.

 

MITÄ MUUTA NUORILLE?