skip to content
 
 
 

Euroopan nuorisotapahtuma EYE

Euroopan nuorisotapahtuma EYE2020 siirtyi verkkoon

Koronapandemian vuoksi peruttu Euroopan nuorisotapahtuma 2020 tarjosi tällä kertaa verkkoversiona nuorille mahdollisuuden antaa äänensä kuulua, virtuaalisesti tavata ja inspiroida toisiaan sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa.   

Toukokuun lopulle Strasbourgiin suunniteltu tapahtuma tarjosi nuorille interaktiivisia verkkotapaamisia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Samalla pyrittiin myös vastaamaan nuorten huoliin ja kysymyksiin siitä, mitä Euroopan unioni tekee pandemian torjumiseksi ja sen seurausten lievittämiseksi, osana parlamentin #eurooppalaisetCOVID19vastaan -viestintäkampanjaa.

Voit katsoa tallenteet EYE2020-verkkoversion keskusteluista täällä.

Parlamentti järjestää syksyn mittaan kuukausittain EYE-verkkokeskusteluita, lisätietoa, livet ja tallenteet Facebookissa.

Euroopan parlamentti on järjestänyt vuodesta 2014 joka toinen vuosi Strasbourgissa Euroopan nuorisotapahtuman (European Youth Event, EYE), jolla se tarjoaa 16–30-vuotiaille eurooppalaisille mahdollisuuden pohtia yhdessä ja muovata Euroopan tulevaisuutta. Nuorten työpajoissa laatimat parhaat ehdotukset kootaan ja esitellään tapahtuman jälkeen parlamentin jäsenille.

Vuoden 2020 EYE on siirretty koronatilanteen vuoksi toukokuulle 2021. 

Euroopan nuorisotapahtuman verkkosivut (englanniksi)
 .

EYE 2018: 100 ideaa paremmasta Euroopasta

Euroopan parlamentti avasi touko-kesäkuun vaihteessa 2018 ovensa yli 8000 nuorelle EU:n jäsenmaista ja ehdokasmaista. Kolmannen kerran järjestetty Euroopan nuorisotapahtuma (EYE) tarjosi nuorille satoja eri aktiviteetteja, keskusteluita, esityksiä ja työpajoja parlamentin tiloissa Strasbourgissa. Tapahtumaan osallistui yli 100 suomalaista nuorta.

Nuorten pohdinnoista ja ehdotuksista koottiin 100 ideaa paremman Euroopan puolesta, jotka nuoret esittelivät parlamentin jäsenille syksyllä 2018. Marraskuussa Brysselissä järjestetty ensimmäinen nuorisoparlamentti jatkoi keskustelua Euroopan tulevaisuudesta ja muun muassa keinoista lisätä nuorten äänestysaktiivisuutta EU-vaaleissa.

Euroopan nuorisotapahtuma 2018

EYE2018-raportti: 100 ideaa parempaan tulevaisuuteen

 .

EYE2016: Koulutus tulevaisuudessa - Bicca Olin kertoi nuorten ideoista mepeille

Vuoden 2016 European Youth Event (EYE) järjestettiin Strasbourgissa 20.–21. toukokuuta. Tuhannet eurooppalaiset nuoret kokoontuivat vaihtamaan ideoita ja kuulemaan toistensa näkökulmia sekä kehittävään innovatiivisia ratkaisuja tulevaisuuden Euroopan kysymyksiin. EYE-tapahtuman jälkeen konkreettisimmat ideat esiteltiin parlamentin valiokuntakokouksissa. Eräs ideoiden esittelijöiksi valituista oli Helsingissä asuva viestinnän opiskelija ja aktivisti Bicca Olin, joka pääsi jakamaan ideansa tulevaisuuden työelämätaidoista ja ammattikoulutuksen kehittämisestä kulttuuri- ja koulutusvaliokunnalle.

Bicca Olin esitti parlamentin jäsenille idean siitä, että tulevaisuuden työelämätaidot voitaisiin paremmin huomioida lisäämällä digitaalisten taitojen opetusta. Koulussa pitäisi yhä enemmän opettaa internetiin liittyviä taitoja, kuten tiedonhankintaa ja kriittistä lukutaitoa. Tulevaisuuden työelämässä internetin käytön osaaminen on ehdotonta, ja EU:n tulisi edistää kaikkien eurooppalaisten opiskelijoiden mahdollisuutta oppia digitaitoja yhteisten opetussuunnitelmaehdotusten kautta.

Olin ehdotti myös projektilähtöisten opetusmuotojen lisäämistä kaikille aloille, niin ikään opetussuunnitelmaehdotusten kautta. Opetuksen tulisi olla tasapainoinen yhdistelmä käytännön taitoja ja teoriaa. Hän kertoi itse käyneensä kurssin, jossa pääsi tuottamaan koulunsa markkinointivideon. Tällaiset projektimuotoiset kurssit opettavat yhteystyökykyä ja työelämätaitoja.

Lue koko artikkeli