skip to content
 
 
Patsas Euroopan parlamentissa Brysselissä
Patsas Euroopan parlamentin tiloissa Brysselissä.
 

Ajankohtaista

Parlamentin viikko

Mepit kokoontuvat tällä viikolla valiokuntiin etäyhteyksin. Viikon aiheina ovat muun muassa EU-budjetti, vesipolitiikka, EU:n strategia ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi, oikeusvaltioperiaate Unkarissa ja Puolassa, Frontex-operaatioiden asianmukaisuus, yhteiset turvapaikkasäännöt, ehdotus oikeudesta olla digitaalisesti tavoittamattomissa sekä Portugalin tuleva EU-puheenjohtajakausi. 
Lue lisää
Parlamentti kokoontuu täysistuntoon etäyhteyksin 23.–26. marraskuuta. Istunnon asialistalla on kuluttajansuojaa parantavia uudistuksia, kuten muun muassa joukkokanteet ja tuotteiden ”korjauttamisoikeus” sekä tuoteturvallisuuden takaaminen. Mepit keskustelevat myös tiedotusvälineiden vapaudesta, toimittajien suojelemisesta ja vihapuheen torjumisesta, asunnottomuuden torjunnasta, sekä koronaviruksen vaikutuksista ulkopolitiikkaan ja Schengen-järjestelmään. Mepit ottavat kantaa myös 10.–11. joulukuuta pidettävän EU-huippukokouksen asialistaan. 
Lue lisää
 

Tapahtumat

Oikeusvaltio, demokratia ja ihmisoikeudet ovat arvoja, joille Euroopan unioni perustuu. Siksi EU-maidenkin pitäisi olla oikeusvaltioita - demokratioita, joissa vallankäyttö perustuu lakiin, ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja tuomioistuimet ovat riippumattomia. Yhteistä arvopohjaa ovat haastaneet viime vuosina etenkin Puola ja Unkari. Kehitys nakertaa EU:n uskottavuutta. Mitä tehdä jäsenille, jotka eivät pidä kiinni sitoumuksistaan? Entä kuinka yhteisiä arvoja voidaan edistää muualla maailmassa? Webinaari aiheesta torstaina 10.12. klo 13.30-14.30 - liity langoille mukaan!
Lue lisää
EU herättää tunteita puolesta ja vastaan – mutta kuinka keskustella eurooppalaisesta yhteistyöstä rakentavasti? Tätä pohdittiin Euroopan parlamentin Suomen-toimiston,  Ulkopoliittisen instituutin ja Trans European Policy Studies Associationin (TEPSA) 10.11. järjestämässä keskustelutilaisuudessa Euroopan tulevaisuudesta ja EU-asenteista.
Lue lisää

Uutiset

Suomi, Ruotsi ja Itävalta liittyivät Euroopan unionin jäseniksi vuonna 1995. Miltä seuraavat 25 vuotta näyttävät? Loppuvuodesta 2020 parlamentin toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Wienissä järjestävät etätapahtuminen sarjan, jossa käydään läpi Euroopan tulevaisuutta. 
Lue lisää
Oletko 16-30-vuotias ja mukana nuorisohankkeessa, jolla on eurooppalainen ulottuvuus? Hae nuorten Kaarle Suuri -palkintoa ja voit voittaa rahoitusta hankkeellesi sekä matkan Saksaan! Nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon myöntävät yhdessä Euroopan parlamentti ja Saksan Aachenissa sijaitseva kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö. Vuoden 2021 palkinnon hakuaika päättyy 1. helmikuuta 2021.
Lue lisää
Euroopan nuorisotapahtuma EYE2020 jatkuu verkkoversiona uusilla jaksoilla! Koronapandemian vuoksi keväältä peruttu, vuorovuosin Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestettävä nuorisotapahtuma tarjoaa verkkoversiona edelleen kerran kuukaudessa nuorille mahdollisuuden antaa äänensä kuulua, virtuaalisesti tavata ja inspiroida toisiaan sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Hyppää mukaan!   
Lue lisää