skip to content
 
 
Patsas Euroopan parlamentissa Brysselissä
Patsas Euroopan parlamentin tiloissa Brysselissä.
 

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kaikki tapahtumat ja uutiset löytyvät nyt tältä sivulta.

 

Ajankohtaista

Tarjolla uusi kansantajuinen, syventävä ja viihdyttävä vaihde kotimaiseen Eurooppa-keskusteluun! Uudessa podcastissä Eurooppa-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen perkaa meppi- ja asiantuntijavieraiden kanssa kovia ajankohtaisia aiheita ja kutkuttavia juoruja. Kahden viikon välein ilmestyvissä jaksoissa perehdytään sekä puhuttavimpiin EU-aiheisiin että tarjoillaan Eurooppa-buffet, johon jokainen vieras tuo omat eväänsä jaettavaksi. Tiistaina 19.1. julkaistavan ensimmäisen jakson aiheena ovat EU:n suhteet Yhdysvaltoihin ja Isoon-Britanniaan.
Lue lisää
EU tähtää ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Työkaluina Euroopalla on etenkin vihreän kehityksen ohjelma Green Deal sekä uusi ilmastolaki. EU:n suunnitelma vihreämmästä ja kestävämmästä Euroopasta kattaa useita eri alueita - luontokadon torjumisesta kiertotalouteen ja resurssitehokkuuteen sekä ruoantuotantoon. Samalla EU on myös määritellyt kestävyyskriteerit vihreiden investointien edistämiseksi. Onko keinovalikoima riittävä ja oikea? Pelastaako raha maailman? Parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa puitiin ilmastoasiaa maanantaina 14.12. - katso keskustelun tallenne!
Lue lisää
Oikeusvaltio, demokratia ja ihmisoikeudet ovat arvoja, joille Euroopan unioni perustuu. Siksi EU-maidenkin pitäisi olla oikeusvaltioita - demokratioita, joissa vallankäyttö perustuu lakiin, ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja tuomioistuimet ovat riippumattomia. Yhteistä arvopohjaa ovat haastaneet viime vuosina etenkin Puola ja Unkari. Kehitys nakertaa EU:n uskottavuutta. Mitä tehdä jäsenille, jotka eivät pidä kiinni sitoumuksistaan? Entä kuinka yhteisiä arvoja voidaan edistää muualla maailmassa? Näitä kysymyksiä pohdittiin parlamentin Suomen-toimiston järjestämässä ihmisoikeuspäivän webinaarissa torstaina 10.12. 
Lue lisää
EU herättää tunteita puolesta ja vastaan – mutta kuinka keskustella eurooppalaisesta yhteistyöstä rakentavasti? Tätä pohdittiin Euroopan parlamentin Suomen-toimiston,  Ulkopoliittisen instituutin ja Trans European Policy Studies Associationin (TEPSA) 10.11. järjestämässä keskustelutilaisuudessa Euroopan tulevaisuudesta ja EU-asenteista.
Lue lisää

Uutiset

Mitä seuraa kun kolmekymmentä nuorta lyö viisaat päänsä yhteen - peräti Atlantin yli ja etäyhteyksin? Seuraa koko joukko hienoja ideoita niin etäoppimisen petraamiseksi kuin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Otaniemen lukion ja amerikkalaisen Verona Area High Schoolin syksyn 2020 lukioyhteistyön päätöstapahtuma pidettiin tiistaina 15.12., jolloin opiskelijat esittelivät suosituksiaan päättäjille. Katso tallenteelta, millaisia vastauksia nuoret ehdottavat tämän päivän ja tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin!
Lue lisää
Euroopan nuorisotapahtuma EYE2020 jatkuu verkkoversiona uusilla jaksoilla! Koronapandemian vuoksi keväältä peruttu, vuorovuosin Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestettävä nuorisotapahtuma tarjoaa  edelleen verkkoversiona nuorille mahdollisuuden antaa äänensä kuulua, virtuaalisesti tavata ja inspiroida toisiaan sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Keskiviikkona 16.12. nuoret keskustelevat etäyhteyksin Saharov-palkittavan Valko-Venäjän opposition edustajien kanssa. Hyppää linjoille mukaan!   
Lue lisää