skip to content
 
 
 

25 vuotta EU-jäsenyyttä takana: mitä edessä?

Suomi, Ruotsi ja Itävalta liittyivät Euroopan unionin jäseniksi vuonna 1995. Miltä seuraavat 25 vuotta näyttävät? Loppuvuodesta 2020 parlamentin toimistot Helsingissä, Tukholmassa ja Wienissä järjestävät etätapahtuminen sarjan, jossa käydään läpi Euroopan tulevaisuutta. Sarjan päättää 11.12. keskustelu EU:n budjetista ja koronaelvytyksestä. 

Perjantaina 27.11. ulkoasiainvaliokunnan jäsenet Arba Kokalari (EPP, Ruotsi), Andreas Schieder (S&D, Itävalta) ja Alviina Alametsä (Greens/EFA, vihr.) keskustelivat EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Miten varmistamme, että Eurooppa on vahvempi ja yhtenäisempi tulevaisuudessa? Lisätietoja ja tallenne Facebook-tapahtumasta

4.12. keskusteltiin EU:n ilmastotavoitteista. Miten varmistamme, että Eurooppa saavuttaa ilmastoneutraaliuden vuoteen 2050 mennessä? Keskustelussa mukana parlamentin varapuhemies Othmar Karas (EPP, Itävalta), EU:n ilmastolain esittelijä Jytte Guteland (S&D, Ruotsi) ja Renew Europe -ryhmän varjoesittelijä Nils Torvalds (Renew, r.). Keskustelun tallenne löytyy Facebook-tapahtumasta.

Sarjan päättää 11.12. klo 11-12 keskustelu EU:n budjetista ja koronaelvytyksestä. Euroopan tulevaisuudesta keskustelevat Petri Sarvamaa (EPP, kok.), Erik Bergkvist (S&D, Ruotsi) ja Monika Vana (Greens/EFA, Itävalta). Osallistumisohjeet löytyvät FB-tapahtumasta! 

Tapahtumat ovat osa parlamentin yhdessä.eu-kampanjaa, jonka tarkoituksena on jalkauttaa EU-keskustelua ympäri Suomen. Lisätietoja tapahtumista antaa tiedottaja Tuure-Eerik Niemi tuure-eerik.niemi@ep.europa.eu.