skip to content
 
 
 

Euroopan nuorisotapahtuma EYE2020 verkossa viimeistä viikkoa!

Euroopan nuorisotapahtuman EYE2020 verkkoversion viimeinen viikko on käynnissä. Koronapandemian vuoksi peruttu, vuorovuosin Euroopan parlamentissa Strasbourgissa järjestetty nuorisotapahtuma tarjoaa verkkoversiona aina toukokuun loppuun saakka nuorille mahdollisuuden antaa äänensä kuulua, virtuaalisesti tavata ja inspiroida toisiaan sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Vielä ehdit mukaan!   

Toukokuun lopulle Strasbourgiin suunniteltu tapahtuma tarjoaa nuorille interaktiivisia verkkotapaamisia asiantuntijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Samalla pyritään myös vastaamaan nuorten huoliin ja kysymyksiin siitä, mitä Euroopan unioni tekee pandemian torjumiseksi ja sen seurausten lievittämiseksi, osana parlamentin #eurooppalaisetCOVID19vastaan -viestintäkampanjaa.

Tietoa EYE:n verkkoversion ohjelmasta löytyy tapahtuman Facebook-sivulta ja tiedotteesta.

Keskiviikkona 27.5. klo 10.30 Suomen aikaa alkaen Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde vastaa kysymyksiin EKP:n toimista koronapandemian seurausten lievittämiseksi.

Torstaina 28.5. ohjelmassa on klo 16.30 Suomen aikaa keskustelua EU:n toimista työllisyyden ja kansalaisten tukemiseksi koronakriisissä; mukana komissaari Nicolas Schmit.

Perjantaina 29.5. ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius vastaa kysymyksiin. Parlamentin puhemies David Sassoli osallistuu EYE:n päätöstilaisuuteen perjantaina. 

Vielä ehdit mukaan!

Voit katsoa tallenteet EYE2020-verkkoversion aiemmista keskusteluista täällä.

Euroopan parlamentti on järjestänyt vuodesta 2014 joka toinen vuosi Euroopan nuorisotapahtuman (European Youth Event, EYE), jolla se tarjoaa 16–30-vuotiaille eurooppalaisille mahdollisuuden pohtia yhdessä ja muovata Euroopan tulevaisuutta. Nuorten työpajoissa laatimat parhaat ehdotukset kootaan ja esitellään tapahtuman jälkeen parlamentin jäsenille. Vuoden 2020 EYE on alustavasti siirretty vuoteen 2021. 

Lisätietoa edellisistä EYE-tapahtumista löydät verkkosivujemme EYE-osiosta.