skip to content
 
 
 

EU:n metsästrategia uudelle vuosikymmenelle – verkkokeskustelu 11.9.

Metsäasiat kuuluvat Euroopan unionissa jäsenmaiden vastuulle. Samalla EU:lla on metsiin liittyviä politiikkoja ja myös metsästrategia, jota uudistetaan paraikaa. ”Vihreällä kullalla” on monta tehtävää ja metsäisessä maassa metsäpolitiikka on erityisen keskeisessä asemassa. Miten turvataan metsien kestävä talouskäyttö ja siitä riippuvat työpaikat, entä luonnon monimuotoisuus ja metsien rooli ilmastonmuutoksen hidastajina ja hiilinieluina? Mitä kestävä metsänhoito ylipäätään tarkoittaa? Millainen EU:n 2020-luvun metsästrategian tulisi olla? Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestää perjantaina 11.9.2020 klo 10.30–12 aiheesta keskustelutilaisuuden etäyhteyksin.

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestää perjantaina 11.9.2020 klo 10.30–12 etäyhteyksin keskustelutilaisuuden Euroopan unionin vuoden 2020 jälkeisestä metsästrategiasta.

Parlamentin esittelijä Petri Sarvamaa (EPP, kok.) alustaa metsästrategian valmistelusta. Metsäjohtaja Karoliina Niemi, Metsäteollisuus ry, avaa metsäsektorin merkitystä kansantaloudelle ja hyötyä ilmastopolitiikalle. Hallituksen puheenjohtaja Harri Hölttä, Suomen luonnonsuojeluliitto, puhuu metsien biodiversiteetistä ja johtava asiantuntija Elina Antila, Suomen Metsäyhdistys ry, metsien sosiaalisesta merkityksestä.

Juonto: Viestintäpäällikkö, EU-perusteoksen kirjoittaja Heli Satuli.

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 9.9. ephelsinki@europarl.europa.eu.

Toteutamme tilaisuuden Webex-sovelluksella. Lähetämme seminaarilinkin etukäteen tilaisuuteen ilmoittautuneille. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä joko suullisesti tai kirjallisesti (chat-toiminnon avulla).

Lisätietoa ohjelmasta alta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!