skip to content
 
 
 

Tapahtumat

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kaikki tapahtumat ja uutiset löytyvät nyt tältä sivulta.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna verkossa tulevaisuusteemalla.  21. kertaa järjestettävällä festivaalilla puhutaan tulevaisuudesta niin ympäristön, kuluttamisen, kansalaisyhteiskunnan, aktivismin, nuorten sekä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Virtuaalifestivaalilla nähdään myös ajankohtaisia dokumenttielokuvia, konsertteja maailmalta ja Suomesta sekä lastenohjelmaa. EU-ohjelmassa paneudutaan tänä vuonna vihreän siirtymän edistämiseen etenkin Afrikassa.
Lue lisää
Tänä vuonna 9. toukokuuta merkitsi sekä Eurooppa-päivää että Euroopan tulevaisuuskonferenssin alkua. Mistä tulevaisuuskonferenssissa on kyse ja mihin pohdinta EU:n uudistamistarpeista tähtää? Mitä kansalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta ja miten kansa saa äänensä kuuluville? Eurooppa-poliitikot keskustelivat aiheesta Eurooppa-päivän etkoilla perjantaiaamuna 7.5.
Lue lisää
Kansalaisten näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta kartoittava konferenssi sai virallisen avauksensa Eurooppa-päivänä 9.5. Strasbourgissa. Euroopan parlamentti isännöi avajaistilaisuuden, jolla juhlistettiin Euroopan parlamentin, EU:n neuvoston ja komission yhdessä käynnistämän osallistavan prosessin käynnistymistä. Vuoden 2022 kevääseen jatkuvassa laajassa keskustelussa Euroopan tulevaisuudesta on määrä huomioida erityisesti nuoret.
Lue lisää
Eurooppa-päivää vietetään tänä vuonna 7.-9. toukokuuta verkossa. Virtuaalinen kolmipäiväinen ohjelmakattaus tarjoilee keskusteluita Euroopan unionin ulkosuhteista, tulevaisuudesta, vihertämistalkoista ja muun muassa EU-urista. Tarjolla on myös musiikkia, komiikkaa ja taikuutta - kaikki tämä vaikkapa kotisohvallesi. Tule mukaan viettämään Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivää ja juhlistamaan yhdessä Eurooppaa!
Lue lisää
Millä tavalla joukkuehenki auttaa pääsemään parhaisiin tuloksiin? Miten reilu peli ja aktiivinen osallistuminen auttavat koko joukkuetta eteenpäin? Portugalin puheenjohtajakauden edustajat sekä portugalilaiset urheilijat keskustelevat aiheesta Euroopan nuorisotapahtuman verkkoversiossa perjantaina 30.4.
Lue lisää
Euroopan unionin mittava avustus- ja lainapaketti koronapandemian seurausten lievittämiseksi ja jäsenmaiden talouksien pönkittämiseksi herättää kiinnostusta, kritiikkiä ja odotuksia. Miksi EU elvyttää? Millaista vipuvoimaa EU:n 750 miljardin euron Next Generation EU -elvytyssuunnitelmalla tavoitellaan? Onko elvytyspaketissa oikeat ainekset EU-maiden vihreän ja digitaalisen siirtymän vauhdittamiseen? Mikä on ylipäätään EU:n ja sen rahoituksen lisäarvo? Näitä kysymyksiä pohdittiin parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa 16.4. 
Lue lisää
Eurooppalaisen Suomen ja parlamentin Suomen-toimiston tuottaman kolmen jakson podcast-sarjassa on keskusteltu koronakriisistä, kuntavaaleista, ja siitä, miten EU näkyy alueilla. Uusimman jakson teemana on Euroopan tulevaisuus. Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta käynnistyy Eurooppa-päivänä 9.5. Luvassa on noin vuoden kestävä ja koko Euroopan unionin kattava vuoropuhelu, jonka lopputuloksena päätetään, mikä on Euroopan tulevaisuus. Ehkä. Mahdollisesti. 
Lue lisää
Euroopan parlamentti myöntää vuoden 2020 Euroopan kansalaisen palkinnon EKOenergia-ympäristömerkille. EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama kansainvälinen ja voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle energialle. EKOenergia on yksi 30 vuoden 2020 kansalaisen palkinnon saajasta.
Lue lisää
Tarjolla uusi kansantajuinen, syventävä ja viihdyttävä vaihde kotimaiseen Eurooppa-keskusteluun! Uudessa podcastissä Eurooppa-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen perkaa meppi- ja asiantuntijavieraiden kanssa kovia ajankohtaisia aiheita ja kutkuttavia juoruja. Kahden viikon välein ilmestyvissä jaksoissa perehdytään sekä puhuttavimpiin EU-aiheisiin että tarjoillaan Eurooppa-buffet, johon jokainen vieras tuo omat eväänsä jaettavaksi.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Aalto-yliopiston uudessa podcast-sarjassa etsitään ratkaisuja 2020-luvun kiperiin kysymyksiin.
Lue lisää
Euroopan elvytysohjelmassa nuoret ovat asetettu elvytyksen keskiöön. Valtionvarainministeriö valmistelee tällä hetkellä kestävän kasvun ohjelmaa, jonka perusteella elvytysmiljardit jaetaan Suomessa. Miten varmistamme, että elvytysrahat käytetään nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi? Tule mukaan parlamentin Suomen-toimiston ja Allianssin aamukahveille 9.4. klo 9.00! 
Lue lisää