skip to content
 

Tapahtumat

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kaikki tapahtumat ja uutiset löytyvät nyt tältä sivulta.

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola vieraili Suomessa eduskunnan puhemies Matti Vanhasen kutsusta 20.–21. kesäkuuta. Vierailun aikana Metsola tapasi Suomen valtionjohtoa ja nuorisojärjestöjen edustajia. Keskusteluiden aiheina olivat muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Euroopan turvallisuus ja EU:n tulevaisuus.
Lue lisää
EU:n laajan vihreän kehityksen ohjelman toimeenpano jatkuu. Euroopan komissio antoi kesän edellä ehdotuksensa EU:n energiapolitiikan korjaamiseksi (RePowerEU) ja ehdottaa ennen juhannusta laajoja toimia biodiversiteetin suojelemiseksi ja luonnon ennallistamiseksi. SuomiAreenan paneelikeskustelu tiistaina 12.7. klo 17.00–17.45 peilaa näitä ja muita teemoja osana vihreän siirtymän kokonaisuutta. 
Lue lisää
Euroopan parlamentti etsii toteuttajaa nuorille toimittajille suunnatulle EU-koulutukselle Suomessa. Koulutuksen tavoite on syventää toimittajien ymmärrystä EU-asioista ja unionin päätöksenteosta.
Lue lisää
Maailma kylässä -festivaali valloittaa Helsingin ja verkon kautta koko Suomen toukokuun viimeisellä viikolla. Parlamentin Suomen-toimisto ja komission Suomen-edustusto ovat jälleen mukana sekä asiaohjelmalla että elokuvanäytöksellä. Miten Euroopan unioni tukee Ukrainaa ja pakolaisia? Mitä EU tavoittelee Global Gateway -hankkeellaan? Tule kuulemaan livenä & verkossa!
Lue lisää
Korona-aika on pahentanut mielenterveysongelmia, jotka koskettivat ennen pandemiaakin jopa noin 80 miljoonaa eurooppalaista. Eristys ja epävarmuus ovat koetelleet etenkin nuorten mielenterveyttä. Koronapandemia on nostanut esiin myös mielenterveyden laajemmat yhteiskunnalliset ja taloudelliset vaikutukset. Mielenterveysasiat ovat saaneet pandemian yhteydessä jälleen enemmän huomiota myös EU-tasolla. Mitä mielenterveyden edistämiseksi pitäisi tehdä nyt? Mikä on järjestöjen rooli – ja mitä mielenterveyden hyväksi voidaan tehdä eurooppalaisittain? Onko pandemiasta seurannut jotain hyvää esimerkiksi yhteisöllisyydelle? Keskustelua aiheesta Eurooppasalissa 25.5. – tervetuloa!
Lue lisää
Eurooppa-päivää vietettiin jälleen 9. toukokuuta. Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivän ohjelmatarjonta keskittyi tänä vuonna Helsingin keskustakirjasto Oodiin ja verkkoon. Esillä oli laaja kattaus ajankohtaisia keskusteluita Suomen ja Euroopan tilasta ja tulevaisuudesta - demokratiasta, osallisuudesta, turvallisuudesta ja solidaarisuudesta - sekä muun muassa eurooppalaista elokuvaa ilmaisnäytöksinä. Katso tallenteet Eurooppa-päivän keskusteluista!
Lue lisää
Euroopan parlamentin ja European Film Academyn LUX-yleisöpalkinnon 2022 kolme ehdokaselokuvaa esitetään LUX-yleisöviikolla (viikko 13) yhtä aikaa ympäri Eurooppaa. Suomessa LUX-ehdokaselokuvat Pako, Great Freedom ja Quo Vadis, Aida esitetään ilmaisnäytöksinä Lahdessa, Espoossa ja Helsingissä. LUX-yleisöpalkinnolla edistetään kulttuurista monimuotoisuutta, rakennetaan siltoja ja annetaan konkreettista tukea elokuvalle ja taiteille. Elokuvien ohjaajat vastaavat yleisön kysymyksiin näytösten jälkeen etäyhteyksin. Voit elokuvan katsottuasi myös äänestää suosikkiasi ja osallistua voittajaelokuvan valintaan!
Lue lisää
Till nationell vinnare av Karlspriset för ungdomar valdes i år Ambitious.Africa med kursen Sustainable Ventures Creation – en kurs som uppmuntrar unga att agera för en hållbar framtid. Den nationella vinnaren är nominerad till ett av de tre projekt som belönas vid prisceremonin i Aachen den 24 maj.
Lue lisää
Kaarle Suuri –nuorisopalkinnon kansalliseksi voittajaksi valittiin Ambitious.African Sustainable Ventures Creation -kurssin, joka kannustaa nuoria toimimaan kestävän tulevaisuuden puolesta. Kansallinen voittaja on ehdolla kolmeksi palkittavaksi projektiksi Aachenissa 24. toukokuuta järjestettävässä palkintoseremoniassa.
Lue lisää
Mitä suomalaiset odottavat ja haluavat Euroopan unionilta? Onko EU:n laajuinen Euroopan tulevaisuuskonferenssi onnistunut tavoitteessaan saada kansalaisten ääni paremmin kuuluviin Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa? Tulevaisuuskonferenssin täysistunnon suomalaiset osallistujat pohtivat aihetta perjantaina 18.3. eduskunnassa. Pyöreän pöydän keskustelua kävivät kansanedustajat, mepit, ministerit sekä työelämän ja alueiden edustajat teemoista EU:n arvot ja turvallisuus, vihreä kasvu ja digitaalinen siirtymä. Miten sota Ukrainassa on mullistanut tilannekuvan? Katso tallenne keskustelusta!
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Erätauko-säätiö toteuttavat Eurooppa-erätaukojen sarjan ympäri Suomea. Tapahtumasarja on osa Euroopan nuorten teemavuotta 2022 ja parlamentin yhdessä.eu-kampanjaa, jonka tarkoituksena on kirittää EU-keskustelua nuorten parissa.
Lue lisää