skip to content
 
 
 

Mikä on EU:n malli luonnon moninaisuuden turvaamiseksi? Paneelikeskustelu 1.10.

Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan kuuluu ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin turvaaminen ja vahvistaminen, sillä ilman sitä eivät ilmastotoimetkaan hoidu. Luontokadon torjumiseksi tehdään juuri nyt paljon niin Suomessa kuin EU:n tasolla. Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestävät perjantaina 1.10 klo 10–11 paneelin luonnon monimuotoisuudesta. Tervetuloa mukaan paikan päälle tai etänä!

Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan kuuluu ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin turvaaminen ja vahvistaminen, sillä ilman sitä eivät ilmastotoimetkaan hoidu. Luontokadon torjumiseksi tehdään juuri nyt paljon: Suomessa valmistaudutaan kansainvälisiin neuvotteluihin biodiversiteettikadon nujertamiseksi ja käydään keskustelua muun muassa metsien hakkuista sekä luonnonsuojelu-, rakennus- ja maankäyttö- sekä kaivoslaeista. EU:ssa hyväksyttiin viime vuonna biodiversiteettistrategia, mihin myös komission heinäkuussa ehdottama metsästrategia pitkälti pohjautuu. Lokakuussa järjestetään myös YK:n biodiversiteettisopimuksen 15. osapuolikokouksen ensimmäinen osa. Osapuolikokouksen pääneuvottelut ovat huhti-toukokuussa 2022.

Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestävät perjantaina 1.10 klo 1011 paneelin luonnon monimuotoisuudesta. Keskustelemassa ovat Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö (Greens/EFA, vihr.), ympäristöneuvos Marina von Weissenberg, dosentti, ilmastoisovanhempi ja ulkoministeriön neuvonantaja emeritus Matti Nummelin, tietokirjailija ja meteorologi Kerttu Kotakorpi sekä nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n nuorten ilmastodelegaatti Emma Sairanen. Keskustelun juontaa Euroopan komission Suomen-edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila.

Tilaisuus järjestetään hybridimuotoisena niin, että Eurooppasaliin (Malminkatu 16) voi tulla 40 osallistujaa ja keskustelua on myös mahdollista seurata verkkolähetyksenä livekatsomo.fi/biodiversiteetti. Jos haluat tulla Eurooppasaliin, pyydämme ilmoittautumaan viimeistään 30.9. täälläLisätietoa. Tilaisuudessa noudatetaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä.

Lämpimästi tervetuloa!