skip to content
 
 
 

Eurooppa-päivä juhlistetaan verkossa 7.-9. toukokuuta!

Eurooppa-päivää vietetään tänä vuonna 7.-9. toukokuuta verkossa. Virtuaalinen kolmipäiväinen ohjelmakattaus tarjoilee keskusteluita Euroopan unionin ulkosuhteista, tulevaisuudesta, vihertämistalkoista ja muun muassa EU-urista. Tarjolla on myös musiikkia, komiikkaa ja taikuutta - kaikki tämä vaikkapa kotisohvallesi. Tule mukaan viettämään Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivää ja juhlistamaan yhdessä Eurooppaa!

Eurooppa-päivän viikonlopun ohjelmalähetys käynnistyy perjantaina 7.5. kello 9!

Eurooppa-päivän kaikki ohjelmatiedot löytyvät www.eurooppapaiva.fi -sivuilta. Sivuilla on tietoa Eurooppa-päivän vietosta myös muualla Euroopassa ja muun muassa Eurooppa-päivänä 9.5. käynnistyvän Euroopan tulevaisuuskonferenssin avajaisista. 

Voit osallistua somessa keskusteluun aihetunnisteella #Eurooppapäivä.

Euroopan tulevaisuuskonferenssin monikielinen palautealusta on jo avattu - klikkaile itsesi alustalle ja ota kantaa! Millaista Eurooppaa sinä haluat? Somessa keskustelua tunnisteella #SinunTulevaisuutesi.

Ohjelmaa tarjoavat Eurooppalainen Suomi, Eurooppanuoret, parlamentin Suomen-toimisto, komission Suomen-edustusto sekä ulkoministeriön Eurooppatiedotus.

Kurkkaa myös EU-toimielinten yhteiseen Eurooppa-päivän portaaliin. Ota osaa kiinnostaviin verkkotapahtumiin, tutustu tarkemmin Euroopan unioniin, ja ota selvää, miten voit olla mukana rakentamassa Euroopan tulevaisuutta. Voit myös vierailla virtuaalisesti mm. parlamentin ja komission päätoimipaikoissa ja pelata pelejä, osallistua aarteenmetsästykseen sekä katsella videoita!

Mikä Eurooppa-päivä?

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään 9. toukokuuta Schumanin julistuksen vuosipäivänä. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Pariisissa vuonna 1950 pitämässään puheessa Euroopalle uudenlaista poliittista yhteistyötä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi. Tästä yhteistyöstä on vuosikymmenten mittaan muotoutunut nykyinen Euroopan unioni.

Hyvää Eurooppa-päivää 2021!