skip to content
 
 
 

Euroopan nuorisotapahtuma 2021 – ”Tulevaisuus on meidän” 8.– 9.10.

3 000–4 000 nuorta eri puolilta Euroopan unionia ja sen ulkopuolelta kokoontuu Strasbourgiin ja verkkoon 8. ja 9. lokakuuta vaihtaakseen ajatuksia ja osallistuakseen konferenssiin Euroopan tulevaisuudesta. Euroopan nuorisotapahtuman (EYE) 2021 painopisteinä ovat ympäristö, demokratia, toipuminen covid-19-kriisistä, ihmisoikeudet, eurooppalaiset arvot ja sosiaalinen eriarvoisuus. Nuorten keskeiset ehdotukset esitetään Euroopan tulevaisuuskonferenssille. Tervetuloa mukaan!

Euroopan nuorisotapahtuma EYE kerää yhteen 16–30-vuotiaita nuoria eri puolilta Eurooppaa ja tarjoaa heille mahdollisuuden tavata ja innostaa toisiaan, jakaa kokemuksia ja vaihtaa näkemyksiä asiantuntijoiden, aktivistien, päättäjien ja vaikuttajien kanssa. EYE2021 on Euroopan parlamentin nuorten kuulemisprosessin huipentuma ja kokoaa yhteen ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta osana tulevaisuuskonferenssia. Nuorten ideoita ja näkemyksiä on keväästä lähtien kerätty youthideas.eu-alustalle.

Tilaisuuksia järjestetään sekä Strasbourgissa 8.-9. lokakuuta että virtuaalisesti maanantaista 4.10. alkaen. EYE2021 Online -virtuaalitapahtumiin osallistuminen on avoinna kaikille. Tapahtumia voi seurata tapahtuma-alustalta. Sieltä löytyvät myös verkossa ja paikan päällä järjestettävien tapahtumien ohjelmat.

Euroopan nuorisotapahtuma 2021: Nuoret rakentavat Euroopan tulevaisuutta, tiedote täällä.

MIkä EYE?

Euroopan parlamentti on järjestänyt vuodesta 2014 joka toinen vuosi Strasbourgissa Euroopan nuorisotapahtuman (European Youth Event, EYE), jolla se tarjoaa 16–30-vuotiaille eurooppalaisille mahdollisuuden pohtia yhdessä ja muovata Euroopan tulevaisuutta. Nuorten työpajoissa laatimat parhaat ehdotukset kootaan ja esitellään tapahtuman jälkeen parlamentin jäsenille.

Keväälle 2020 valmisteltu Euroopan nuorisotapahtuma siirtyi koronapandemian vuoksi verkkoon; voit katsoa tallenteet EYE2020-verkkoversion keskusteluista täällä

Euroopan nuorisotapahtuman verkkosivut (englanniksi) täällä.

Lisätietoa EYE:sta ja aiemmista Euroopan nuorisotapahtumista suomeksi täällä.