skip to content
 

Euroopan nuorisotapahtuma 2021 – ”Tulevaisuus on meidän” 8.– 9.10.

Yhteensä 10 000 eri puolilta Euroopan unionia ja sen ulkopuolelta kokoontui Strasbourgiin ja verkkoon 8. ja 9. lokakuuta vaihtaakseen ajatuksia ja osallistuakseen konferenssiin Euroopan tulevaisuudesta. Euroopan nuorisotapahtuman (EYE) 2021 painopisteinä olivat ympäristö, demokratia, toipuminen covid-19-kriisistä, ihmisoikeudet, eurooppalaiset arvot ja sosiaalinen eriarvoisuus. Nuorten keskeiset ehdotukset esitettiin Euroopan tulevaisuuskonferenssille. 

Euroopan nuorisotapahtuma EYE keräsi yhteen 16–30-vuotiaita nuoria eri puolilta Eurooppaa ja tarjosi heille mahdollisuuden tavata ja innostaa toisiaan, jakaa kokemuksia ja vaihtaa näkemyksiä asiantuntijoiden, aktivistien, päättäjien ja vaikuttajien kanssa. EYE2021 oli Euroopan parlamentin nuorten kuulemisprosessin huipentuma ja kokosi yhteen ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta osana tulevaisuuskonferenssia. Nuorten ideoita ja näkemyksiä kerättiin keväästä lähtien youthideas.eu-alustalle.

Tilaisuuksia järjestettiin sekä Strasbourgissa 8.-9. lokakuuta että virtuaalisesti maanantaista 4.10. alkaen. EYE2021 Online -virtuaalitapahtumiin osallistuminen oli avoinna kaikille. Tapahtumia saattoi seurata tapahtuma-alustalta, josta osa tilaisuuksista löytyy tallenteina.

Euroopan nuorisotapahtuma 2021: ideoita Euroopan tulevaisuutta varten, tiedote täällä.

MIkä EYE?

Euroopan parlamentti on järjestänyt vuodesta 2014 joka toinen vuosi Strasbourgissa Euroopan nuorisotapahtuman (European Youth Event, EYE), jolla se tarjoaa 16–30-vuotiaille eurooppalaisille mahdollisuuden pohtia yhdessä ja muovata Euroopan tulevaisuutta. Nuorten työpajoissa laatimat parhaat ehdotukset kootaan ja esitellään tapahtuman jälkeen parlamentin jäsenille.

Keväälle 2020 valmisteltu Euroopan nuorisotapahtuma siirtyi koronapandemian vuoksi verkkoon; voit katsoa tallenteet EYE2020-verkkoversion keskusteluista täällä

Euroopan nuorisotapahtuman verkkosivut (englanniksi) täällä.

Lisätietoa EYE:sta ja aiemmista Euroopan nuorisotapahtumista suomeksi täällä.