skip to content
 

Ilmasto- ja energiakeskustelua Hyvin sanottu -festivaaleilla Hämeenlinnassa 30.9.–1.10.

Miten EU pitää kiinni ilmastotavoitteistaan ja samalla hallitsee energiakriisiä? Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on pistänyt vauhtia EU-maiden irtautumiseen fossiilienergiasta. Samalla energian jyrkästi kallistunut hinta painaa kukkaroita. Pitäisikö EU:n vihreää siirtymää vauhdittaa vai pakittaa? Onko meillä varaa joustaa ilmastotavoitteista? Miten ilmasto- ja energiakysymyksistä keskustellaan rakentavasti? Muun muassa näitä pohdittiin Ylen, Erätauko-säätiön ja Hämeenlinnan kaupungin järjestämällä Hyvin Sanottu -keskustelufestivaalilla. Keskusteluita käytiin keskinäistä kunnioitusta ja läsnäoloa korostavalla Erätauko-metodilla.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestettiin 30.9.-1.10.2022 Hämeenlinnassa.  Tapahtuman aikana käytiin kymmeniä keskusteluita erilaisista aiheista, niin julkisesti kuin luottamuksellisesti ja pop up -tyyliin. Parlamentin Suomen-toimisto oli tapahtumassa mukana sekä pop up -keskustelulla ilmasto- ja energiakysymyksistä, että luottamuksellisella nuorten Eurooppa Erätauko -keskustelulla. 

Ilmastotavoitteet ja energiakriisi: onko EU:lla varaa ratkaisuihin?

Aiheesta keskustelivat Hyvin sanottu -festivaaleilla Hämeenlinnan Verkatehtaalla perjantaina 30.9. klo 10.3012 Euroopan parlamentin jäsenet Henna Virkkunen (EPP, kok.) ja Mauri Pekkarinen (Renew, kesk.), Alueiden komitean jäsen ja kaupunginvaltuutettu Sari Rautio, Euroopan komission Suomen-edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila sekä nuorisojärjestö Allianssin ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen. Keskustelun järjesti Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja sen juonsi Erätauko-metodilla Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä

Tallenne keskustelusta on katsottavissa täällä

Missä sydämeni sijaitsee? Nuorten keskustelua Euroopasta ja EU:sta

Miltä Euroopan tulisi sinusta näyttää tulevaisuudessa? Pitäisikö ilmastonmuutos vihdoin ottaa vakavasti? Entä miten vähemmistöjen ja kaikkien kansalaisten oikeudet turvataan? Mikä asia on juuri sinulle tärkeä? Millaisessa maailmassa ja Euroopassa sinä haluat elää? Parlamentin Suomen-toimisto ja Erätauko-säätiö kutsuivat nuoria ideoimaan visiota Euroopasta, sillä halusimme kuulla, mitkä ovat Hämeenlinnan seudun nuorten huolet ja toiveet.

Tilaisuus järjestettiin osana Hyvin Sanottu -keskustelufestivaaleja lauantaina 1.10. klo 13.4515.45 Leirinuotio-tilassa, Verkatehtaan 2. kerroksessa. Tilaisuudessa nuoret pohtivat yhteistä tulevaisuuttamme ja Euroopan unionin kehittämistä. Keskustelua ohjasi Erätauko-säätiön asiantuntija. Euroopan parlamentin Suomen-toimisto tulee välittämään keskusteluissa esitetyt toiveet ja näkemykset suomalaisille mepeille. 

Keskustelufestivaalin järjesti Yle, Erätauko-säätiö ja Hämeenlinnan kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin tallenteisiin voi palata Yle Areenassa sekä Hyvin sanotun some-kanavien kautta. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä.