skip to content
 

Ilmasto- ja energiakeskustelua Hyvin sanottu -festivaaleilla Hämeenlinnassa 30.9.–1.10.

Miten EU pitää kiinni ilmastotavoitteistaan ja samalla hallitsee energiakriisiä? Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on pistänyt vauhtia EU-maiden irtautumiseen fossiilienergiasta. Samalla energian jyrkästi kallistunut hinta painaa kukkaroita. Pitäisikö EU:n vihreää siirtymää vauhdittaa vai pakittaa? Onko meillä varaa joustaa ilmastotavoitteista? Tervetuloa mukaan keskustelemaan ajankohtaisista ilmasto- ja energiakysymyksistä Hyvin sanottu -festivaalille Hämeenlinnan Verkatehtaalle!  

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään 30.9.-1.10.2022 Hämeenlinnassa.  Tapahtuman aikana käydään kymmeniä keskusteluita erilaisista aiheista, niin julkisesti kuin  luottamuksellisesti ja pop up -tyyliin. Parlamentin Suomen-toimisto on tapahtumassa mukana sekä pop up -keskustelulla ilmasto- ja energiakysymyksistä, että luottamuksellisella nuorten Eurooppa Erätauko -keskustelulla. Tervetuloa mukaan!

Ilmastotavoitteet ja energiakriisi: onko EU:lla varaa ratkaisuihin?

Aiheesta keskustelevat Hyvin sanottu -festivaaleilla Hämeenlinnan Verkatehtaan Boxi-tilassa perjantaina 30.9. klo 10.3012 Euroopan parlamentin jäsenet Henna Virkkunen (EPP, kok.) ja Mauri Pekkarinen (Renew, kesk.), Alueiden komitean jäsen ja kaupunginvaltuutettu Sari Rautio, Euroopan komission Suomen-edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila sekä nuorisojärjestö Allianssin ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen. Keskustelun järjestää Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja sen juontaa Erätauko-metodilla Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä

Tähän pop up -keskusteluun on mahdollista osallistua vain paikan päällä joko keskustelijana tai kuuntelijana. Keskustelu striimataan. Kahvitarjoilu. Tervetuloa mukaan keskustelemaan! 

Missä sydämeni sijaitsee? Nuorten keskustelua Euroopasta ja EU:sta

Miltä Euroopan tulisi sinusta näyttää tulevaisuudessa? Pitäisikö ilmastonmuutos vihdoin ottaa vakavasti? Entä miten vähemmistöjen ja kaikkien kansalaisten oikeudet turvataan? Mikä asia on juuri sinulle tärkeä? Millaisessa maailmassa ja Euroopassa sinä haluat elää? Parlamentin Suomen-toimisto ja Erätauko-säätiö kutsuvat sinut ideoimaan visiota Euroopasta. Mitkä ovat Hämeenlinnan seudun nuorten huolet ja toiveet? Me haluamme kuulla!

Tilaisuus järjestetään osana Hyvin Sanottu -keskustelufestivaaleja lauantaina 1.10. klo 13.4515.45 Leirinuotio -nimisessä tilassa, Verkatehtaan 2. kerroksessa. Tilaisuudessa pääset keskustelemaan muiden nuorten kanssa yhteisestä tulevaisuudestamme. Miten haluaisit kehittää Euroopan unionia? Keskustelua ohjaa Erätauko-säätiön asiantuntija. Euroopan parlamentin Suomen-toimisto välittää toiveesi ja näkemyksesi suomalaisille mepeille. Ilmoittaudu mukaan täällä. Lämpimästi tervetuloa!

Keskustelufestivaalin järjestää Yle, Erätauko-säätiö ja Hämeenlinnan kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia voi seurata myös Yle Areenasta ja Yle palvelusta sekä Hyvin sanotun some-kanavien kautta. Festarit ovat kaikille avoimet ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä.