skip to content
 
 
 

Eurooppa olemme me -ministerikiertue starttasi Helsingissä

Suomalaisministerit kiertävät syksyn ja talven mittaan ympäri maata kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Tapahtumasarja on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa. Keskeinen osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia on kaikille avoin verkkofoorumi, jossa jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan. Keskustelua kannustetaan käymään esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta.

Suomalaisministereiden ”Eurooppa olemme me” -kiertue käynnistyi torstaina 16.9. Helsingissä. Osana avajaistapahtumaa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen sekä kansanedustaja ja EU:n tulevaisuuskonferenssiedustaja Eveliina Heinäluoma keskustelivat EU:n tulevaisuudesta ja paraikaa käynnissä olevasta Euroopan tulevaisuuskonferenssista. Tallenne Eurooppasalin keskustelusta on katsottavissa Facebook-tapahtumasta.

”Eurooppa olemme me” -ministerikiertueen keskustelutilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea - aina Utsjokea myöten. Kiertueen tämänhetkinen ohjelma kiertueen tapahtumasivulla sekä tulevaisuuskonferenssin verkkofoorumissa. Useat ministerit kiertävät syksyn ja talven mittaan ympäri maata kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Kansalaisten viestit välitetään koko EU:n laajuiseen tulevaisuuskonferenssiin. Eurooppatiedotuksen sivuilla on kansalaisille avoin kysely siitä, mitä asioita suomalaisministereiden kanssa käytävissä kansalaiskeskusteluissa pitäisi nostaa esiin. Kysely on auki syyskuun loppuun.

Tule mukaan osallistumaan tulevaisuuskeskusteluun konferenssin verkkofoorumissa.  Foorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta.

Aiheesta somessa tunnisteella #SinunTulevaisuutesi.