skip to content
 
 
 

Saharov-palkinto Navalnyille: webinaari nuorille 15.12.

Euroopan parlamentti myönsi vuoden 2021 mielipiteenvapauden Saharov-palkintonsa venäläiselle oppositiojohtaja ja aktivisti Aleksei Navalnyille. Mitä Navalnyin johtama oppositioliike on tehnyt ihmisoikeuksien eteen? Mitä Saharov-palkinto merkitsee venäläisille oppositioaktivisteille? Navalnyin tytär ja neuvonantaja mukana EYE-onlinen nuorille suunnatussa webinaarissa - tervetuloa mukaan!

Euroopan parlamentti on vuodesta 1988 myöntänyt vuosittain mielipiteenvapauden Saharov-palkinnon ihmiselle tai ryhmälle, joka on puolustanut ansiokkaasti ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Palkinto on nimetty edesmenneen neuvostoliittolaisen fyysikon ja toisinajattelijan Andrei Saharovin mukaan.

Vuoden 2021 Saharov-palkinto luovutetaan venäläiselle oppositiopoliitikolle ja korruption vastaiselle aktivistille Aleksei Navalnyille 15. joulukuuta. Navalnyi ei pääse itse osallistumaan palkintoseremoniaan EU-parlamentissa Strasbourgissa, koska hän on edelleen vangittuna Venäjällä; vankeustuomiota on yli kaksi vuotta jäljellä. Tytär Daria Navalnaja ottaa vastaan palkinnon, jonka luovuttaa EU-parlamentin puhemies David Sassoli.

Tule kuulemaan lisää Saharov-palkinnosta ja Aleksei Navalnyin aktivismista. 15.12. klo 12– 13 EYE online -tapahtumassa aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautala, parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja David McAllister sekä Navalnyin tytär Daria Navalnaja ja Leonid Volkov, Navalnyin poliittinen neuvonantaja ja vuoden 2018 presidentinvaalikampanjan kansliapäällikkö.

Liity mukaan EYE online -tapahtumaan täällä.

Tiedote: Aleksei Navalnyille Euroopan parlamentin Saharov-palkinto 2021

Lue lisää muista tämän vuoden Saharov-palkintoehdokkaista.