skip to content
 
 
 

Euroopan tulevaisuus pöydällä! Eurooppa-päivän etkot, webinaari 7.5.

Tänä vuonna 9. toukokuuta merkitsee sekä Eurooppa-päivää että Euroopan tulevaisuuskonferenssin alkua. Mistä tulevaisuuskonferenssissa on kyse ja mihin pohdinta EU:n uudistamistarpeista tähtää? Mitä kansalaiset haluavat Euroopan tulevaisuudelta ja miten kansa saa äänensä kuuluville? Eurooppa-poliitikot keskustelevat aiheesta Eurooppa-päivän etkoilla perjantaiaamuna 7.5.

Euroopan parlamentin Suomen-toimiston webinaarissa aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) ja Nils Torvalds (Renew, r.), eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, entinen meppi (2004-2014) Satu Hassi (vihr.) sekä pitkän linjan poliitikko, meppinä 2009-2019 toiminut Liisa Jaakonsaari (sd.). Keskusteluttajana toimii Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela.

Seuraa keskustelu suorana lähetyksenä täällä ja osallistu somessa keskusteluun aihetunnisteilla #SinunTulevaisuutesi ja #Eurooppapäivä.

Webinaari on osa virtuaalista Eurooppa-päivän ohjelmaa 7.-9. toukokuuta. Koko Eurooppa-päivän kolmipäiväinen verkko-ohjelma täällä.

Mikä on Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi?

Euroopan tulevaisuuskonferenssin tavoitteena on osallistaa kaikenikäisiä ja -taustaisia eurooppalaisia keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta. Mistä tahansa oletkin kotoisin ja mitä teetkin, konferenssi tarjoaa sinulle tilaisuuden pohtia, millaista tulevaisuutta haluat Euroopan unionille.

Euroopan parlamentti, EU:n neuvosto ja Euroopan komissio ovat sitoutuneet kuuntelemaan eurooppalaisia ja noudattamaan konferenssille annettuja suosituksia toimivaltansa puitteissa.

Konferenssin on määrä esittää kevääseen 2022 mennessä johtopäätöksensä ja antaa ohjeita Euroopan tulevaisuutta varten.

Konferenssin tapahtumat ja kansalaisten palautteen kokoava monikielinen verkkoalusta on jo avattu. Alustalle ladattuja näkökulmia käytetään konferenssin päätelmien valmistelussa. Ota osaa keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta!

Lisätietoja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.