skip to content
 
 
Euroopan parlmentin Suomen-tiedotustoimiston rakennus Helsingissä
Euroopan parlmentin Suomen-tiedotustoimiston rakennus Helsingissä
 

Suomen-toimisto

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto

Euroopan parlamentin toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä. Tärkeitä kohderyhmiä ovat mm. tiedotusvälineet, koulut ja muut oppilaitokset, tutkijat, viranomaiset ja järjestöt. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Kaikki palvelu ja materiaali on ilmaista.

Toimistosta voi kysyä Euroopan parlamentin työhön, rakenteeseen ja jäseniin (lainsäädäntötyö, valiokunnat, puhemiehistö jne.) liittyvistä asioista. Sivustolta löytyy myös suomalaisten parlamentin jäsenten yhteystiedot.

Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai EU:n ajankohtaisista asioista. Toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä, mutta vierailuaika on ehdottomasti sovittava etukäteen tilan ja puhujan varmistamiseksi. Toimisto järjestää myös toimittajatilaisuuksia sekä EU-tiedon hakuun liittyvää koulutusta toimittajille.  

Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa. Samassa talossa on myös Euroopan komission Suomen-edustusto. Parlamentin ja komission yhteinen kansalaisten tietopiste sijaitsee katutasossa. Tietopisteestä saa ilmaista materiaalia Euroopan unioniin ja Euroopan parlamenttiin liittyvistä asioista ja niiden toiminnasta. Talossa on myös käsikirjasto, joka on avoinna sopimuksen mukaan.

Helsingin keskustakirjasto Oodin (Töölönlahdenkatu 4) katutasossa sijaitsee lisäksi vuorovaikutteinen EU @Oodi-näyttelytila. Parlamentin ja komission ylläpitämä EU @Oodi esittelee Euroopan unionia ja sen toimintaa. Tila sisältää tietopisteen ja erilaisia multimediatoteutuksia EU:n päätöksenteosta ja päätöksentekijöistä.

Tervetuloa!

Käyntiosoite:

Malminkatu 16
00100 Helsinki

Postiosoite:

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

Puhelin: (09) 622 0450
Sähköposti: ephelsinki@europarl.europa.eu

Aukioloajat:
ma - pe 8.30 - 16.30

EU @Oodi verkossa