skip to content
 
 
 

VIERAILUT PARLAMENTTIIN

Vierailut Helsinkiin Suomen-toimistoon

Parlamentin Suomen-toimisto ottaa vastaan vierailijoita. Käytössä on tiloja, joihin mahtuu melko suuriakin ryhmiä (10-50 henkeä). Vierailuaika on aina varattava hyvissä ajoin etukäteen. Ryhmälle voidaan pitää parlamentin yleisesittely tai räätälöidä luento ryhmän toiveiden mukaan. Vierailuaikaa voi tiedustella esimerkiksi sähköpostilla ephelsinki@europarl.europa.eu tai puhelimitse 09 622 0450.

Komission edustusto sijaitsee samassa talossa, ja neuvottelutilat ovat yhteiset, joten ryhmän kannattaa pyytää esittely tai luento sekä parlamentilta että komissiolta.

Sähköpostiosoite/ e-post: ephelsinki@europarl.europa.eu

 

Vierailut Strasbourgiin ja Brysseliin

Euroopan parlamentti järjestää suomenkielisille ryhmille vierailuja parlamentin kaikkiin kolmeen toimipaikkaan. Parlamentissa käy vuosittain jopa noin 300 000 vierailijaa, joista suomalaisia on noin 4 000. Vierailu tulee varata kirjallisesti mielellään noin kaksi-kolme kuukautta etukäteen. Varauspyynnön voi tehdä sähköisesti Euroopan parlamentin Vierailu-sivulla. Yksittäisille vieraille ei voida järjestää erillistä ohjelmaa, mutta heidät voidaan liittää isompiin ryhmiin. Toimipaikoissa järjestettävään ohjelmaan voit tutustua alla.

Bryssel

Parlamentarium sisäänkäynti
Parlamentarium sisäänkäynti

Yhteystiedot:
Euroopan parlamentti
Rue Wiertz (Paul-Henri Spaak -rakennus, vierailijoiden sisäänkäynti)
puh. +32 2 284 3457
vissem-fi@europarl.europa.eu


Istuntosalikäynti ja opastus ryhmille

Parlamentin virkamiehen opastus, keskustelu Euroopan parlamentin jäsenen kanssa ja käynti täysistuntosalissa kertovat elävästi, mistä parlamentin työssä on kyse.
Opastetut tutustumiskäynnit kestävät yhdestä kahteen tuntia. Niihin sisältyvät yleisesitys Euroopan parlamentin toiminnasta sekä käynti parlamentin istuntosalissa. Aikataulujen salliessa vierailuun voi sisältyä myös tapaaminen parlamentin jäsenen kanssa. Parlamentin täysistunnon ollessa käynnissä vierailijat voivat seurata istuntoa yleisölehteriltä.
Opastetut istuntosalikäynnit on tarkoitettu 20-45 hengen ryhmille.  Pyynnöstä voidaan ottaa vastaan myös suurempia ryhmiä. Vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta.

Istuntosalikäynti yksittäisille vierailijoille

Oletko käymässä Brysselissä? Tule tutustumaan Euroopan parlamenttiin ja sen täysistuntosaliin. Kannettava multimediaopas johdattaa sinut tunnin mittaiselle tutustumiskäynnille parlamenttirakennuksen läpi. Brysselissä järjestetään päivittäin kiertokäyntejä, joille myös yksittäiset vieraat tai pienet ryhmät voivat osallistua ilman ilmoittautumista. Kierroksella voi kuunnella nauhoitetun selostuksen millä tahansa unionin virallisista kielistä. Kierrokselle mahtuu enintään 40 vierasta kerrallaan, joten suurempien ryhmien kannattaa varmistaa aika ennalta. Kiertokäyntien lähtöajat ovat maanantaista torstaihin kello 10.00 ja 15.00 ja perjantaisin kello 10.00.

Parlamentarium - Euroopan parlamentin vierailukeskus

Koe Euroopan parlamentti aivan uudella tavalla. Parlamentin vierailukeskuksessa Brysselissä niin lapset kuin aikuiset voivat tutustua kaikkia kansalaisia edustavaan parlamenttiin uudella, innostavalla tavalla. Dynaamiset, interaktiiviset multimedianäytöt johdattavat matkalle Euroopan yhdentymiseen ja kertovat sen vaikutuksista meidän kaikkien arkipäivään. Vierailukeskus toimii kaikilla EU:n 23 virallisella kielellä, ja sisäänpääsy on ilmainen. Tilat ovat täysin esteettömät myös erityisryhmille.

Roolipeli koululaisryhmille

Astu mepin saappaisiin ja opit nopeasti, mitä tämä vaaleilla valittu EU-toimielin tekee.
Käy neuvotteluja kavereittesi kanssa ja rakenna tulevaisuuden Eurooppaa. Kuvitteellisissa ryhmissä keskustellaan vedenkäyttöön liittyvästä yhteisvastuusta ja mikrosiruista. Kompromissi täytyy löytyä lain säätämiseksi. Toiminta on suunnattu keskiasteen koululaisryhmille ja tapahtuu Parlamentariumissa Brysselissä.
Roolipeli on ilmainen ja kestää noin 2,5 tuntia. Pelejä järjestetään maanantai-iltapäivisin, kolmesti tiistaisin ja keskiviikkoisin ja kahdesti torstaisin ja perjantaisin. Ryhmän koon tulee olla 16-32 oppilasta. Roolipeliä voi pelata 23 virallisella kielellä.

Strasbourg

Euroopan parlamentin istuntosali
Euroopan parlamentin istuntosali

Yhteystiedot:
Euroopan parlamentti
Allée du Printemps, Louise Weiss (LOW) -rakennuksen vierailijoiden sisäänkäynti
Puh. +33 3 88 17 51 84
epstrasbourg@europarl.europa.eu

Istuntosalikäynnit ryhmille ja yksittäisille vierailijoille

Parlamentin Strasbourgin-istuntosaliin on mahdollista tutustua sekä vilkkailla täysistuntoviikoilla että muina aikoina. Opastettuja kiertokäyntejä järjestetään 20-45 hengen ryhmille. Myös rajoitettu määrä yksittäisiä vierailijoita voi seurata täysistuntoa lehteriltä. Vierailijoiden alaikäraja on 14 vuotta.

Euroscola

Euroopan parlamentti kutsuu kouluja, opettajia ja oppilaita osallistumaan Euroscola-ohjelmaan. Ohjelmassa oppilaat voivat viettää päivän Strasbourgissa meppinä.
Euroscola-ohjelma on avoin kaikkien EU-maiden 16-18-vuotiaille koululaisille. Nuoret pääsevät parlamentin istuntosaliin jäsenten paikoille kokeilemaan EU:n päätöksentekoa monikielisen Euroopan nuorisoparlamentin muodossa. Euroscola saattaa osallistujat yhteen keskustelemaan, väittelemään ja neuvottelemaan oikeista EU-asioista annettavista päätöslauselmista sekä lopulta äänestämään niiden hyväksymisestä.

Koululaisryhmät

Euroo
Euroo

Helsingissä koululaisryhmät voivat käydä tutustumassa kansalaisten tietopisteeseen. Jos ryhmälle halutaan järjestää lisäksi esittelyluento, vierailuaika pitää varata etukäteen.

Parlamentti järjestää koululaisryhmille kansainvälisiä Euroscola-kokouksia Strasbourgissa ja Brysselissä. Lisätietoja Euroscola-sivulla.

Brysselissä koululaisryhmät voivat osallistua roolipeliin Euroopan parlamentin vierailukeskuksessa Parlamentariumissa. Lisätietoja yllä (vierailut Brysseliin) ja Euroopan parlamentin Vierailut-sivulla.  

 

Linkit

Lisätiedot vierailuista
Euroscola-vierailut