DA    DE    EL    EN    ES    FI    FR    IT    NL    PT    SV   
 
Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
EN  FR
 
Ευχετήριο μήνυμα της κ. Nicole FONTAINE
 

Καθ' όλη τη διάρκεια του προσεχούς έτους, θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στοιχείο που θα αποτελέσει άλλωστε και προτεραιότητα της σουηδικής προεδρίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι πορευόμαστε προς την επανένωση της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Ο στόχος αυτός είναι συναρπαστικός. Τόσο οι επίσημες επισκέψεις τις οποίες είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω στην Πολώνία και τη Σλοβενία όσο και οι συναντήσεις μου με τους προέδρους των εθνικών κοινοβουλίων των υποψηφίων χωρών, με έκαναν να συνειδητοποιήσω το μέγεθος των προσδοκιών. Το ίδιο συνέβη και κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Vaclav Havel και ο κ. Kucan.

Ωστόσο, η πιο συγκινητική εικόνα ήταν βεβαίως το μεγάλο τραπέζι της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της Νίκαιας, εικόνα η οποία μας προϊδεάζει για το πώς θα είναι αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της μελλοντικής Ένωσης.

Το 2000 τελειώνει με τη διαψευσθείσα ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, εν συνεχεία της επίσκεψης που πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ισραηλινής Βουλής κ. Burg και ο Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου κ. Abu Ala στις 5 Σεπτεμβρίου 2000 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ξαναγεννηθεί το 2001 η ελπίδα για ειρήνη και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια όσο το δυνατόν ενεργότερη ευρωμεσογειακή εταιρική σχέση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των λαών.

Τέλος, η Ευρώπη των Πολιτών έκανε βήματα προόδου στο τέλος του τρέχοντος έτους χάρη στην υπογραφή του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, γεγονός το οποίο δείχνει με σαφήνεια τη συνειδητοποίηση ότι μόνον οι ευρωπαϊκές λύσεις μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα των πολιτών.

Εύχομαι το 2001 να προχωρήσουμε συγκεκριμένα προς μια πραγματική πολιτική δημόσιας υγείας και μια πραγματική πολιτική προστασίας του περιβάλλοντός μας.

Απευθύνω προς όλους και όλες τις θερμότερες ευχές μου, τόσο για εσάς τους ιδίους και τις οικογένειές σας, όσο και για μια Ευρώπη που θα μας φέρει πιο κοντά σας.

 
© European ParliamentResponsible Website : Helene Lanvert