DA    DE    EL    EN    ES    FI    FR    IT    NL    PT    SV   
 
Euroopan parlamentin puhemies
EN  FR
 
Puhemies Nicole Fontainen uudenvuodentoivotus
 

Tulevan vuoden kuluessa neuvotteluita Euroopan unionin jäseniksi pyrkivien ehdokasvaltioiden kanssa tullaan tiivistämään. Tämä on yksi puheenjohtajavaltio Ruotsin prioriteeteista.

Tähtäimessä on eurooppalaisen suurperheemme yhdistäminen, ylevä tavoite. Virallisilla vierailuillani Puolaan ja Sloveniaan sekä keskusteluissani ehdokasvaltioiden parlamenttien puhemiesten kanssa olen voinut todeta, miten korkealla odotukset ovat. Tästä ovat todistaneet myös Vaclav Havel ja Milan Kucan vieraillessaan Euroopan parlamentissa.

Eniten tunteita herätti kuitenkin epäilemättä Nizzan kokouksen suuri osanottajamäärä, joka antoi esimakua tulevaisuuden unionin huippukokouksista.

Vuosi 2000 päättyy hiipuviin toiveisiin Lähi-idän rauhasta. Toivon sydämestäni, että Knessetin ja Palestiinan lakiasäätävän neuvoston puhemiesten Avraham Burgin ja Abu Alan vierailu Euroopan parlamentissa 5. syyskuuta johtaa rauhantoiveiden elpymiseen vuonna 2001 ja että voimme kehittää Euro-Välimeri-kumppanuudesta mahdollisimman tehokkaan välineen vastata kansojen odotuksiin.

Kansalaisten Eurooppa otti vuoden lopulla askeleen eteenpäin, kun perusoikeuskirja allekirjoitettiin. On käynyt selväksi, että kansalaisten ongelmiin tehoavat ainoastaan unionin laajuiset ratkaisut.

Toivon, että vuonna 2001 etenemme konkreettisesti kohti todellista kansanterveyspolitiikkaa ja ympäristönsuojelupolitiikkaa.

Toivon myös, että vuonna 2001 Euroopan unioni tuo meitä yhä lähemmäs toisiamme. Parhaimmat uudenvuodentoivotukset Teille ja perheillenne.
 
© European ParliamentResponsible Website : Hélène Lanvert